Н У Х Т

Гостьова лекція від кафедри туристичного та готельного бізнесу

02 листопада 2023

Гостьова лекція від кафедри туристичного та готельного бізнесу

1 листопада у рамках вивчення обов’язкової дисципліни «Організація та логістика транспортних послуг» для здобувачів 3 курсу спеціальність 242 «Туризм і рекреація» гостьову лекцію прочитав керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки АТ «Укрзалізниця» Олег Заблудовський.

Лекція «Вузькоколійна залізниця: історія, відтворення, використання в туризмі» зацікавила не тільки здобувачів кафедри та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, а і учнів та здобувачів інших навчальних закладів України, адже тема відтворення і відродження ретро-потягів та їх використання в туризмі є надзвичайно цікавою.

Лектор дав відповіді на питання: що таке вузькоколійна залізниця, чому потрібні вузькоколійні залізниці, в чому особливості українських вузькоколійок: Гайворонської, Антонівської, Боржавської. Здобувачі дізналися про альтернативні напрямки діяльності вузькоколійок, серед яких евакуація населення та постачання важливих запасів, що має стратегічне значення для прилеглих регіонів; перевезення промислових вантажів для підтримки вітчизняних виробників; використання ретро-техніки та залізниці для зйомок історичних фільмів.

На прикладі Гайворонської вузькоколійки лектор визначив основні сегменти діяльності залізниці: культурно-туристичну складову, історично-технічну складову, міжнародну складову, соціальну складову. Культурно-туристична складова вузькоколійок включає оглядові поїздки «вихідного дня» за участю ретро-техніки, прийом відвідувачів у рамках спеціалізованих фестивалів, організацію івентів, і, безумовно, організацію туристичних маршрутів із залученням вузькоколійки та прилеглих до неї атракцій.

Слухачі лекції вдячні пану Олегу за віртуальну подорож вузькоколійними залізницями!

Із записом лекції можна ознайомитися на YouTube-каналі кафедри туристичного та готельного бізнесу.

 

Опублікований: 02-11-2023
Читайте також:
Яскраве дозвілля наших студентів

Поки випускники бакалаврату складають вступні випробування до магістратури, студенти молодших курсів, успішно склавши сесію, а деякі спеціальності, і завершивши практику, насолоджуються літнім відпочинком. Сонячна погода спонукала зібратися групу МЯ ІІІ-1 разом із куратором, доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксаною Топчій на ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскраве дозвілля наших студентів 19 липня 2018

Родзинки професії від викладачів Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ

Викладачі циклової комісії технології бродильних виробництв Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ Олександра Довбуш, Мирослава Сагайдак і Леся Ющак зі студентами груп БВ-2 і БВ-3 відвідали пізнавальний захід «Львівярня для студентів». Під час екскурсії музейним комплексом пивоваріння студенти ознайомилися з істор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Родзинки професії від викладачів Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ 06 квітня 2018

Наші викладачі підвищили кваліфікацію у Національній академії педагогічних наук України

Відбувся захист випускових робіт викладачів НУХТ, які проходили підвищення кваліфікації в Державному навчальному закладі «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України. Доцент кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко та старший викладач кафедри вищої математики імені проф. Можара В.І. Олег Мазур у свої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підвищили кваліфікацію у Національній академії педагогічних наук України 05 листопада 2018

Знайомство кафедри експертизи харчових продуктів з київським ліцеєм №142

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга ознайомила 10-класників ліцею №142 м. Києва з нашим університетом і освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Ліцей має досить багату історію, адже був заснований ще в 1956 році. Ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство кафедри експертизи харчових продуктів з київським ліцеєм №142 14 березня 2024