Н У Х Т

Гостьова лекція від кафедри туристичного та готельного бізнесу

02 листопада 2023

Гостьова лекція від кафедри туристичного та готельного бізнесу

1 листопада у рамках вивчення обов’язкової дисципліни «Організація та логістика транспортних послуг» для здобувачів 3 курсу спеціальність 242 «Туризм і рекреація» гостьову лекцію прочитав керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки АТ «Укрзалізниця» Олег Заблудовський.

Лекція «Вузькоколійна залізниця: історія, відтворення, використання в туризмі» зацікавила не тільки здобувачів кафедри та факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, а і учнів та здобувачів інших навчальних закладів України, адже тема відтворення і відродження ретро-потягів та їх використання в туризмі є надзвичайно цікавою.

Лектор дав відповіді на питання: що таке вузькоколійна залізниця, чому потрібні вузькоколійні залізниці, в чому особливості українських вузькоколійок: Гайворонської, Антонівської, Боржавської. Здобувачі дізналися про альтернативні напрямки діяльності вузькоколійок, серед яких евакуація населення та постачання важливих запасів, що має стратегічне значення для прилеглих регіонів; перевезення промислових вантажів для підтримки вітчизняних виробників; використання ретро-техніки та залізниці для зйомок історичних фільмів.

На прикладі Гайворонської вузькоколійки лектор визначив основні сегменти діяльності залізниці: культурно-туристичну складову, історично-технічну складову, міжнародну складову, соціальну складову. Культурно-туристична складова вузькоколійок включає оглядові поїздки «вихідного дня» за участю ретро-техніки, прийом відвідувачів у рамках спеціалізованих фестивалів, організацію івентів, і, безумовно, організацію туристичних маршрутів із залученням вузькоколійки та прилеглих до неї атракцій.

Слухачі лекції вдячні пану Олегу за віртуальну подорож вузькоколійними залізницями!

Із записом лекції можна ознайомитися на YouTube-каналі кафедри туристичного та готельного бізнесу.

 

Опублікований: 02-11-2023
Читайте також:
Бізнес-гра у позанавчальний час

Здобувачі четвертого курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства» розвивають свої професійні навички разом із доценткою Ольгою Ткаченко через гру CashFlow. Бізнес-гра вчить фінансової грамотності, вона націлена на розвиток підприємницького мислення, концентрації і витримки. Гра триває 5-6 годин, і кож...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бізнес-гра у позанавчальний час 23 листопада 2023

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині

Триває плідна співпраця колективу кафедри технології молока і молочних продуктів з відомими фахівцями-технологами. 1 квітня 2024 р. відбулася гостьова лекція «Промислове і крафтове виробництво морозива» провідної технологині з виробництва морозива Ольги Байсари для бакалаврів, магістрантів та аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології», а та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині 02 квітня 2024

Різдвяні традиції Німеччини: здобувачі прокачують мовні скіли з викладачами кафедри іноземних мов професійного спрямування

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко провела зі студентами четвертих курсів університету виховний захід, присвячений різдвяним традиціям Німеччини. У заході взяли участь здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології» на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різдвяні традиції Німеччини: здобувачі прокачують мовні скіли з викладачами кафедри іноземних мов професійного спрямування 11 грудня 2023

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти

12-13 лютого 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і Володимир Польовик на запрошення ГО «Ресторанна гільдія» взяли участь у дводенному інтенсиві «Перша домедична допомога», розрахованому на працівників HoReCa та закладів освіти. Захід був організований за сприяння PROFI CLUB. Курс проводили профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти 15 лютого 2022