Н У Х Т

Відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска»

23 травня 2018

Відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска»

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася феєрична подія -  відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска» під керівництвом викладача філософських дисциплін Ольги Стеблини.

До уваги  гостей була представлена прем’єра «Один день з мого життя». Вистава мала глибокий психологічний  зміст. Актори грали без єдиного слова, саме тому дійство  потребувало особистої уяви, уваги  та роздумів.

На сцені актори проживали ролі «залежних» людей (Анастасія Вялова - МД17 та Заряна  Холоденко - ВЦР15), псевдоспортсменів (Софія Касян - ОМР17 та Анна Заскалєта - МЕХ17), лицемірів (Анастасія Бачмага - МД17 та Анжеліка Прокопенко - МД16). Боролися Добро (Анна Буряченко - ПСК15) та Абсолютне Зло (Вікторія Чабан - МД16). Манера гри акторів вразила глядачів. Студенти глибоко пройнялися одвічним питанням суспільства «Ким ви є в цьому світі?».  

Музичний супровід, який здійснила керівник студії «Шанс» Олена Коваль, підкреслив драматизм ситуації та головні моменти вистави, дозволив глибше зрозуміти почуття головних героїв. Мультимедійну та технічну підтримку вдало втілили Максим Степаненко (ПСК15), Василь  Середич (ОКС15), Максим Кушнир (ПСК16),  Станіслав Хомяков (ОКС17), Денис Пузік  (ОКС17). 

«Чому люди відповідають злом на добро?». Це питання стало головною темою, яка висвітлювалась впродовж всієї вистави, та підкреслювало проблему самовираження підлітків у соціумі, небажану агресивність взаємостосунків, впливу булінгу на формування особистості.

Глибокий психологізм стосунків персонажів, показаний автором через звичайні побутові дрібниці, захопив глядача з перших хвилин дійства і тримав у напрузі до самого завершення вистави. Кожний наступний момент готував несподіванки і кардинальні зміни у розвитку сюжету, стосунках героїв і, навіть, оформленні сценічного простору.

Фінальні слова автора лишили відкритим питання для кожного, хто сидів у залі:  «Ваше право обирати, ким бути? Безликим створінням? Істотою? Чи самим собою…».

Опублікований: 23-05-2018
Читайте також:
Курс – на магістратуру

2 грудня 2021 року відбулась онлайн-зустріч «ЄВІ: підготовка та специфіка» зі здобувачами освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Профорієнтаційний івент ініціювала гарантка освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» і в.о. деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс – на магістратуру 06 грудня 2021

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи – нові насичені корисною інформацією візити до освітніх закладів науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти. Профорієнтатори з числа викладачів цього місяця – доцентка Ольга Дулька, старша викладачка Олена Тищенко, асистент і відповідальний за профорієнтаційну діяльність кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи 02 грудня 2024

У проведенні екскурсії французькою мовою в Природничому музеї попрактикувалися наші студенти

Студенти групи ТУ 4-7а факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу разом із викладачем французької мови кафедри іноземних мов професійного спрямування Оленою Якименко відвідали Природничий музей Києва та виставку фіалок, яка в ньому працювала. За домовленістю викладача з керівництвом Музею студенти мали змогу спробувати себе у ролі ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У проведенні екскурсії французькою мовою в Природничому музеї попрактикувалися наші студенти 21 грудня 2018

На Сквирському комбінаті хлібопродуктів розпочали проходження практики магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

Відповідно до графіку навчального процесу здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» розпочали проходження професійної практики. Під керівництвом доцента Наталії Фалендиш чотири здобувачі проходитимуть практику на Сквирському комбінаті хлібопродуктів. Начальник від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Сквирському комбінаті хлібопродуктів розпочали проходження практики магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» 03 вересня 2020