Н У Х Т

Відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска»

23 травня 2018

Відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска»

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася феєрична подія -  відкрите засідання гуртка соціального театру «Маска» під керівництвом викладача філософських дисциплін Ольги Стеблини.

До уваги  гостей була представлена прем’єра «Один день з мого життя». Вистава мала глибокий психологічний  зміст. Актори грали без єдиного слова, саме тому дійство  потребувало особистої уяви, уваги  та роздумів.

На сцені актори проживали ролі «залежних» людей (Анастасія Вялова - МД17 та Заряна  Холоденко - ВЦР15), псевдоспортсменів (Софія Касян - ОМР17 та Анна Заскалєта - МЕХ17), лицемірів (Анастасія Бачмага - МД17 та Анжеліка Прокопенко - МД16). Боролися Добро (Анна Буряченко - ПСК15) та Абсолютне Зло (Вікторія Чабан - МД16). Манера гри акторів вразила глядачів. Студенти глибоко пройнялися одвічним питанням суспільства «Ким ви є в цьому світі?».  

Музичний супровід, який здійснила керівник студії «Шанс» Олена Коваль, підкреслив драматизм ситуації та головні моменти вистави, дозволив глибше зрозуміти почуття головних героїв. Мультимедійну та технічну підтримку вдало втілили Максим Степаненко (ПСК15), Василь  Середич (ОКС15), Максим Кушнир (ПСК16),  Станіслав Хомяков (ОКС17), Денис Пузік  (ОКС17). 

«Чому люди відповідають злом на добро?». Це питання стало головною темою, яка висвітлювалась впродовж всієї вистави, та підкреслювало проблему самовираження підлітків у соціумі, небажану агресивність взаємостосунків, впливу булінгу на формування особистості.

Глибокий психологізм стосунків персонажів, показаний автором через звичайні побутові дрібниці, захопив глядача з перших хвилин дійства і тримав у напрузі до самого завершення вистави. Кожний наступний момент готував несподіванки і кардинальні зміни у розвитку сюжету, стосунках героїв і, навіть, оформленні сценічного простору.

Фінальні слова автора лишили відкритим питання для кожного, хто сидів у залі:  «Ваше право обирати, ким бути? Безликим створінням? Істотою? Чи самим собою…».

Опублікований: 23-05-2018
Читайте також:
Майбутнє біотехнології починається у Дніпровському технічному ліцеї

Що об’єднує цікавість, лабораторні експерименти та прагнення до нових знань? Молодь, яка мріє стати біотехнологами! Нещодавно ліцеїсти Дніпровського технічного ліцею міста Києва дізналися, як це – вивчати сучасну біотехнологію та жити студентським життям в нашому університеті. Саме з таким натхненням до ліцею завітали заступниця завідувача кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутнє біотехнології починається у Дніпровському технічному ліцеї 20 жовтня 2025

Компанія «Лантманнен Акса» презентувала умови проходження практики та працевлаштування студентам НУХТ

Представники компанії «Лантманнен Акса» зустрілися зі здобувачами Навчально-наукового інституту харчових технологій та факультету автоматизації і комп’ютерних систем. На зустріч також завітали працівники сектору практики та викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Компанія «Лантманнен Акса» входить до скандинавського х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Компанія «Лантманнен Акса» презентувала умови проходження практики та працевлаштування студентам НУХТ 26 лютого 2020

Лекторій і нетворкінг здобувачів освіти із засновником UA Restorator і президентом Української ресторанної асоціації

Для студентства факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся лекторій від засновника UA Restorator і президента Української ресторанної асоціації Сергія Трахачова. Понад 200 учасників, здобувачі освіти спеціальностей 181 «Харчові технології» і 241 «Готельно-ресторанна справа», затамувавши подих, слухали харизматичного лідера-о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторій і нетворкінг здобувачів освіти із засновником UA Restorator і президентом Української ресторанної асоціації 07 грудня 2021

Магістри кафедри технології оздоровчих продуктів вирішують актуальні проблеми, що стоять перед промисловістю

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів денної форми навчання, що завершили навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Державну екзаменаційну комісію очолив професор кафедри технології і організації р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри кафедри технології оздоровчих продуктів вирішують актуальні проблеми, що стоять перед промисловістю 27 лютого 2018