Н У Х Т

Відбувся науковий семінар аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

13 червня 2018

Відбувся науковий семінар аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження якості і безпечності утворення акриламіду в формованих картопляних чіпсах збагачених харчовими волокнами» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса

Чіпси – популярний серед дітей та молоді харчовий продукт, споживання якого з кожним роком зростає, однак через велику кількість вуглеводів і жиру, що містяться у їх складі, ці продукти перевантажені калоріями, тому надмірне їх споживання може призвести до ряду серцево-судинних захворювань та ожиріння. Ще одним неприємним моментом є утворення в процесі виготовлення чіпсів акриламіду – органічної сполуки з сильними нейротоксичними властивостями.

Аспірантом було запропоновано збагатити хімічний склад формованих картопляних чіпсів харчовими волокнами з метою збільшення їх харчової цінності та удосконалити технологію термічного оброблення. Як джерела харчових волокон були використані висівки жита та ячменю, жмих гарбузового насіння, овочеві порошки броколі та буряка. Під час презентації доповідач навела дані хімічного складу використаних добавок, кількості утвореного акриламіду в розроблених зразках готових виробів та їх фізико-хімічні і органолептичні показники, а також розповіла про технологічні особливості їх виробництва.

Після закінчення доповіді викладачі кафедри задали питання і висловили побажання та рекомендації щодо подальшої наукової роботи здобувача.

Опублікований: 13-06-2018
Читайте також:
Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом

12-16 листопада 2018 року в Харкові на базі Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Національного фармацевтичного університету відбулася 8-ма Міжнародна конференція «Chemistry of Nitrogen Containing Heterocycles» (CNCH-2018), присвячена пам'яті її засновника – профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом 19 листопада 2018

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

Минув рівно місяць від початку навчання студентів і викладачів НУХТ на Coursera – платформі масової онлайн-освіти. Завдяки наданому нашому університетові доступу до Coursera у зв'язку з загрозою covid-19 та карантином, у студентів і викладачів з'явилася можливість безкоштовно навчатися за програмами провідних університетів світу. Маємо перші резуль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera 21 квітня 2020

Навчально-виробниче заняття від фахівців компанії «Укрлендфармінг» на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

8 травня на кафедрі технології зберігання і переробки зерна відбулося навчально-виробниче заняття, яке провели фахівці компанії «Укрлендфармінг» – одного з найбільших агрохолдингів України за обсягом земельного банку, який входить до ТОП-5 за обсягом експорту. У ході заняття від директора по персоналу Наталії Романенко студенти дізналися про тренд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчально-виробниче заняття від фахівців компанії «Укрлендфармінг» на кафедрі технології зберігання і переробки зерна 08 травня 2019

Наш університет у ТОП-100 Інтернет-рейтингу українських вишів

Webometrics Ranking of World's Universities опублікував традиційний рейтинг світових університетів за рівнем їх присутності в мережі. Результати досліджень Webometrics публікуються двічі на рік, у січні та липні. У процесі складання Webometrics Ranking of World's Universities враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наш університет у ТОП-100 Інтернет-рейтингу українських вишів 05 серпня 2019