Н У Х Т

Перші кроки для майбутніх науковців: знайомство з наукометричними базами даних

04 листопада 2025

Перші кроки для майбутніх науковців: знайомство з наукометричними базами даних

Сучасне життя неможливо уявити без Інтернету, що об’єднує мільярди людей, надає доступ до безмежних обсягів інформації, послуг і можливостей. Ось і науковці з усього світу вже не уявляють своєї діяльності без постійного спілкування, обміну досвідом, апробації власних наукових досягнень і публікацій у фахових виданнях, доступ до яких сьогодні відкритий з будь-якого куточка планети. І все це – цілком реально навіть для першокурсників.

Нещодавно здобувачі групи БТ-1-1 у межах навчальної дисципліни «Вступ до фаху» (викладачки – Наталія Грегірчак і Тетяна Сулейко) ознайомилися з неосяжними можливостями баз даних наукових публікацій. Провести їх цим інформаційним простором і допомогти знайти «нитку Аріадни» погодилася завідувачка відділу інформаційних технологій Науково-технічної бібліотеки університету Інна Путіліна.

Пані Інна порадила студентам розпочати знайомство з університетським репозитарієм, який традиційно посідає високі позиції у міжнародних і всеукраїнських рейтингах. Для поглиблення знань вона представила відомі наукометричні бази даних Scopus, Web of Science, ScienceDirect, якими викладачі та студенти нашого університету можуть користуватися абсолютно безкоштовно.

Окрему увагу було приділено платформі Research4Life, що надає доступ до колекцій академічних і професійних рецензованих матеріалів, а також до електронних книг і журналів провідних міжнародних видавництв: Elsevier, Springer Nature, John Wiley&Sons, Taylor&Francis, Emerald, Sage Publications, Oxford University Press, Cambridge University Press, IOP Publishing та інших.

Безкоштовний доступ до наукометричних баз даних для науковців і здобувачів вищої освіти, як правило, є ініціативою Міністерства освіти і науки України, спрямованою на підтримку вітчизняної науки та інтеграцію українських учених до світової наукової спільноти.

Упевнені, що наші здобувачі освіти з часом поповнять ряди видатних науковців, можливо, серед них є і майбутні лауреати Нобелівської премії!

Опублікований: 04-11-2025
Читайте також:
Презентація освітньої програми «Менеджмент персоналу» у Васильківському професійному ліцеї

Гарантка освітньої програми «Менеджмент персоналу» Ліана Мазник відвідала Комунальний навчальний заклад Київської обласної ради Васильківський професійний ліцей – заклад із сучасним освітнім простором, професійною та гостинною командою, талановитими і мотивованими здобувачами. Під час зустрічей з групами різних спеціальностей і курсів, викладачка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація освітньої програми «Менеджмент персоналу» у Васильківському професійному ліцеї 03 жовтня 2024

Спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу

Викладацький колектив і студентство факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка з початку повномасштабної війни долучились до благодійної та волонтерської діяльності, зборів для забезпечення потреб наших випускників, які служать у Збройних Силах України, батьків здобувачів і випускників, які героїчно захищають ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільними зусиллями наближаємо нашу Перемогу 19 жовтня 2023

Вітання з 30-річчям Незалежності України

Шановні викладачі, співробітники, студенти! Щиро вітаю вас із 30-ю річницею Незалежності України. Для нашої країни з її багатою історією і віковічними традиціями – немає більшої цінності. Незалежність – наш найдорожчий скарб, найважливіше надбання, про неї мріяли й за неї щедро платили своєю кров’ю наші предки, її нині відстоює зі зброєю в руках ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання з 30-річчям Незалежності України 24 серпня 2021

Стажування викладачів кафедри готельно-ресторанної справи у кращому готельному підприємстві м. Києва

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи проходять стажування у кращому 4* бізнес-готелі м. Києва – «Президент Готель». «Президент Готель» – це 375 номерів категорій Бізнес, Бізнес покращений, Напівлюкс, Люкс, Апартаменти; 17 конференц-залів для організації різноманітних івентів, заклади харчування: лоббі-бар, ресторан і кафе-кондитерська. К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стажування викладачів кафедри готельно-ресторанної справи у кращому готельному підприємстві м. Києва 15 грудня 2020