Н У Х Т

Відбулася 5 Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»

14 листопада 2018

Відбулася 5 Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»

5-та Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»  – відбулася!

Оздоровче харчування – пріоритетний напрям у харчових технологіях. Воно розглядається сьогодні як філософія життя, адже дає життя, продовжує життя, поліпшує життя, впливаючи на стан здоров’я людини.

Тому нинішня конференція, як завжди, викликала великий інтерес серед наукової спільноти України. У роботі конференції виявили бажання взяти участь понад 100 науковців, у тому числі, молоді, з різних закладів вищої освіти та науково-дослідних установ.

У доповідях, представлених на конференції, звучала ключова думка, про взаємозумовленість і взаємозв’язок структури харчування й здоров’я людини. Саме оздоровчі продукти дають можливість реалізувати кожному свої мрії і зайняти гідне місце в житті.

Приємно зазначити, що молоді науковці чітко зрозуміли особливість технологій оздоровчих продуктів – це водночас і наука, і мистецтво. Як наука оздоровчі продукти пропонують збалансований оптимальний харчовий раціон, який дозволяє вирішити навіть складні проблеми зі здоров’ям.

А як мистецтво – технологія оздоровчих продуктів дає можливість кожному фахівцеві створити принципово новий харчовий продукт, втіливши в ньому свої мрії і свої фантазії.

Практично в кожній доповіді простежувалась думка, що виробництво продуктів для здорового харчування стало трендом для усіх країн світу і завдяки зусиллям наших науковців, Україна впевнено йде цим шляхом.

Великий інтерес викликала доповідь професора кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталії Науменко «The Skills to Identify and Avoid Plagiarizing – the Factor of Academic Honesty» представлена англійською мовою. Доповідь присвячена питанням академічної доброчесності, характеристиці різних видів плагіату та необхідності їх уникнення.

Аудиторія виявилась досить добре підготовленою до сприйняття такого складного матеріалу англійською мовою, про що свідчать кваліфіковані запитання та висловлені міркування.

За результатами обговорення доповідей конференція прийняла такі рішення:

– проблема здорового харчування в нинішніх умовах набула пріоритетного значення, тому вона потребує всілякої уваги, як науковців, так і практиків, а також необхідна велика підтримка з боку урядових кіл;

– здоровим харчуванням досягаються високі життєві стандарти у сфері здоров’я, поліпшенні якості життя, охорони довкілля, підтриманні продовольчої безпеки та належних економічних показників, забезпеченні соціальної справедливості;

 усі напрями наукових досліджень, за якими працювала конференція, є актуальними і одним із позитивних чинників організації такої конференції є те, що щороку перелік напрямів розширюється відповідно до тих нагальних питань, які виникають перед суспільством. Так, останнім часом перелік доповідей включає також розроблення продуктів для спецконтингентів та аюрведичних продуктів.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Про сенс життя та кумирів дитинства розмовляли на черговому movie club кафедри іноземних мов професійного спрямування

Наймолодші здобувачі освіти, група ГС-1-5 та викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлія Ткачук днями провели черговий  movie club. Цього разу до перегляду було обрано ще одного «власника» Оскару – мультфільм «Up» («Вгору»). Мультик розповідає про старого буркотуна Карла Фредріксена, який все життя мріяв потрапити в далекі країн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сенс життя та кумирів дитинства розмовляли на черговому movie club кафедри іноземних мов професійного спрямування 24 жовтня 2023

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії!

Особливість предмета «хімія» полягає в тому, що формування міцних хімічних знань можливе тільки в поєднанні теоретичного та експериментального пізнання, оскільки хімія – це експериментальна наука. В більшості сучасних українських шкіл і коледжів хімічному експерименту належна увага не приділяється. Можливо, це і є однією з причин того, що в останні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії! 14 листопада 2018

Перші кроки в економічній науці

У рамках 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» зробили свої перші кроки в економічну науку здобувачі першого курсу Науково-навчального інституту економіки і управління, які взяли участь у роботі секції «Економічна теорія» і предста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші кроки в економічній науці 21 квітня 2021

Підведені підсумки переддипломної практики магістрантів-хімтехнологів

Завершили проходження переддипломної практики магістранти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів». Розподілом здобувачів та укладанням угод із підприємствами опікувалася доцентка Наталія Сабадаш. Здобувачі мали можливість відвідати провідні підприємства різних галузей: з виробниц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки переддипломної практики магістрантів-хімтехнологів 30 грудня 2022