Н У Х Т

Відбулася 5 Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»

14 листопада 2018

Відбулася 5 Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»

5-та Міжнародна науково-практична конференція «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека»  – відбулася!

Оздоровче харчування – пріоритетний напрям у харчових технологіях. Воно розглядається сьогодні як філософія життя, адже дає життя, продовжує життя, поліпшує життя, впливаючи на стан здоров’я людини.

Тому нинішня конференція, як завжди, викликала великий інтерес серед наукової спільноти України. У роботі конференції виявили бажання взяти участь понад 100 науковців, у тому числі, молоді, з різних закладів вищої освіти та науково-дослідних установ.

У доповідях, представлених на конференції, звучала ключова думка, про взаємозумовленість і взаємозв’язок структури харчування й здоров’я людини. Саме оздоровчі продукти дають можливість реалізувати кожному свої мрії і зайняти гідне місце в житті.

Приємно зазначити, що молоді науковці чітко зрозуміли особливість технологій оздоровчих продуктів – це водночас і наука, і мистецтво. Як наука оздоровчі продукти пропонують збалансований оптимальний харчовий раціон, який дозволяє вирішити навіть складні проблеми зі здоров’ям.

А як мистецтво – технологія оздоровчих продуктів дає можливість кожному фахівцеві створити принципово новий харчовий продукт, втіливши в ньому свої мрії і свої фантазії.

Практично в кожній доповіді простежувалась думка, що виробництво продуктів для здорового харчування стало трендом для усіх країн світу і завдяки зусиллям наших науковців, Україна впевнено йде цим шляхом.

Великий інтерес викликала доповідь професора кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталії Науменко «The Skills to Identify and Avoid Plagiarizing – the Factor of Academic Honesty» представлена англійською мовою. Доповідь присвячена питанням академічної доброчесності, характеристиці різних видів плагіату та необхідності їх уникнення.

Аудиторія виявилась досить добре підготовленою до сприйняття такого складного матеріалу англійською мовою, про що свідчать кваліфіковані запитання та висловлені міркування.

За результатами обговорення доповідей конференція прийняла такі рішення:

– проблема здорового харчування в нинішніх умовах набула пріоритетного значення, тому вона потребує всілякої уваги, як науковців, так і практиків, а також необхідна велика підтримка з боку урядових кіл;

– здоровим харчуванням досягаються високі життєві стандарти у сфері здоров’я, поліпшенні якості життя, охорони довкілля, підтриманні продовольчої безпеки та належних економічних показників, забезпеченні соціальної справедливості;

 усі напрями наукових досліджень, за якими працювала конференція, є актуальними і одним із позитивних чинників організації такої конференції є те, що щороку перелік напрямів розширюється відповідно до тих нагальних питань, які виникають перед суспільством. Так, останнім часом перелік доповідей включає також розроблення продуктів для спецконтингентів та аюрведичних продуктів.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Викладачі Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник

Викладачі кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник «Мікробіологічний контроль консервного виробництва». Автори – Л.О.Стоянова, К.Ю.Іващенко, І.П.Персіанова, Л.М.Герасименко. В інституті щорічно підвищують кваліфікацію технологи та мікробіологи консервних підприємств, які від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник 19 лютого 2018

Поради, як написати чудову наукову статтю та опублікувати її отримали здобувачі від вченого зі світовим ім’ям

7 березня 2023 року відбулася онлайн-лекція «How to Write a Great Research Paper and Get it Published» («Як написати чудову наукову статтю та опублікувати її») професора університету Дрекселя (Філадельфія, США), засновника та директора Інституту наноматеріалів Е. Дж. Дрекселя, доктора технічних наук Юрія Гогоці, яку з цікавістю прослухали викладачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради, як написати чудову наукову статтю та опублікувати її отримали здобувачі від вченого зі світовим ім’ям 08 березня 2023

Майбутні технологи харчових виробництв знайомляться з виробництвом крафтового пива

Студенти третього курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТХ-3-5) з наставницею, асистенткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмилою Бурченко відвідали крафтову пивоварню «BeerMaster Brevery» торгівельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», розташовану у ТЦ «Республіка» міста Києва. Здобув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні технологи харчових виробництв знайомляться з виробництвом крафтового пива 20 травня 2024

Студенти-фінансисти поділилися своїм баченням фінансової системи України в умовах економічної та фінансової глобалізації світу

Студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ завжди дуже активні і прагнуть до нових звершень, як у навчанні, так і у науці. Ось і студенти 4 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Сєвда Керімова, Ганна Бихкало, Яна Галицька, Марина Михайлюк, Валентина Фомина під керівництвом доцента кафедри фінансів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-фінансисти поділилися своїм баченням фінансової системи України в умовах економічної та фінансової глобалізації світу 20 березня 2018