Н У Х Т

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна»

13 жовтня 2020

Професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів виступив експертом у проєкті ТРК «Україна»

Викладачі й науковці нашого університету мають беззаперечний авторитет і серед колег, і серед широкої громадськості. Тому вони, коли дозволяє час, часто виступають експертами у різних телевізійних і радіопрограмах, надаючи глядачам і слухачам ґрунтовну інформацію щодо технологій, маркування, термінів і умов зберігання харчових продуктів, косметичних і парфумерних засобів, фармацевтичної продукції тощо.

Днями, як серед зубних паст обрати ту, що справді покращить усмішку, а не нашкодить зубам розповів глядачам ТРК «Україна» професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, викладач освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» Сергій Бричка.

Журналісти проєкту «Головна тема» провели експертизу найбільш розрекламованих зубних паст, аби дізнатися, яка відмінність між дорогими та дешевими, а також, які компоненти у пастах справді корисні для наших зубів, а які навпаки, небезпечні.

Вони віддали на експертизу шість зразків зубних паст. Дві для відбілювання, дві для чутливих ясен і дві для комплексного захисту зубів. Усі розрекламовані, але одні пасти дешевші, інші – дорожчі. Їх склад для глядачів і розбирав наш досвідчений хімік.

Експерт НУХТ уважно вивчив усі найменування, що виробники паст вказали на кожному зі шести тюбиків і знайшов там, як корисні, так і дуже шкідливі компоненти, про які детально розповів у ефірі програми. Також наш фахівець розкрив секрет, що відрізняє пасти для чутливих ясен від решти.

Переглянути програму можна тут.

Опублікований: 13-10-2020
Читайте також:
Нагороджено переможців Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». В інтелектуа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагороджено переможців Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 02 травня 2024

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами

Чи знаєте ви Великодні традиції українців? Звичайно, головна страва – смачна великодня паска, а ще різнокольорові писанки, які писали в усіх регіонах нашої країни, освячували і вважали оберегом на весь наступний рік. Студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування наперед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами 24 квітня 2019

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі

Студенти  групи ТІ-1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольгою Чернюшок побували у виробничих цехах ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболо́нь» - корпорація з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінеральної води. Окрім цього, компанія має дозволи на гуртову...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі 12 грудня 2018

За лаштунками івенту

Наші викладачі не втрачають жодної можливості підвищити свою кваліфікацію, дізнатися щось нове чи здобути практичні навички. Так, доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва другий рік поспіль долучається в ролі адміністратора до організації та проведення щорічної національної премії «Обрані країною». Цьогоріч захід, що об...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За лаштунками івенту 08 липня 2025