Викладачі й науковці нашого університету мають беззаперечний авторитет і серед колег, і серед широкої громадськості. Тому вони, коли дозволяє час, часто виступають експертами у різних телевізійних і радіопрограмах, надаючи глядачам і слухачам ґрунтовну інформацію щодо технологій, маркування, термінів і умов зберігання харчових продуктів, косметичних і парфумерних засобів, фармацевтичної продукції тощо.
Днями, як серед зубних паст обрати ту, що справді покращить усмішку, а не нашкодить зубам розповів глядачам ТРК «Україна» професор кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, викладач освітньої програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» Сергій Бричка.
Журналісти проєкту «Головна тема» провели експертизу найбільш розрекламованих зубних паст, аби дізнатися, яка відмінність між дорогими та дешевими, а також, які компоненти у пастах справді корисні для наших зубів, а які навпаки, небезпечні.
Вони віддали на експертизу шість зразків зубних паст. Дві для відбілювання, дві для чутливих ясен і дві для комплексного захисту зубів. Усі розрекламовані, але одні пасти дешевші, інші – дорожчі. Їх склад для глядачів і розбирав наш досвідчений хімік.
Експерт НУХТ уважно вивчив усі найменування, що виробники паст вказали на кожному зі шести тюбиків і знайшов там, як корисні, так і дуже шкідливі компоненти, про які детально розповів у ефірі програми. Також наш фахівець розкрив секрет, що відрізняє пасти для чутливих ясен від решти.
Переглянути програму можна тут.