Н У Х Т

НУХТ – серед найкращих вишів світу!

22 november 2024

НУХТ – серед найкращих вишів світу!

Наш університет – у числі найкращих університетів світу за результатами першого рейтингу міждисциплінарних наукових досліджень від Times Higher Education та Schmidt Science Fellows! 

Рейтинг оцінює внесок університетів у міждисциплінарну науку, послуговуючись11 ретельно відкаліброваними показниками ефективності для оцінювання установ за трьома ключовими сферами, кожна з яких представляє етап життєвого циклу дослідницьких проєктів – внески (фінансування), процес (показники успіху, засоби, адміністративна підтримка та просування) і результати (публікації, якість дослідження та репутація).

До Times Higher Education та Schmidt Science Fellows 2025 включені 749 університетів із 92 держав і територій. Серед них – 11 закладів вищої освіти України, з яких столичних вишів тільки троє, в тому числі й НУХТ.

Рейтинг став першою спробою оцінити інтеграцію знань, традицій і процесів з багатьох наукових дисциплін, адже до розв’язання міждисциплінарних проблем може залучатися або кілька науковців, які співпрацюють один із одним у різних дисциплінах, або це може бути один академічний підхід до наукового питання у кількох дисциплінах одночасно.

Цього року при ранжуванні опрацювали 157 мільйонів цитувань і 18 мільйонів наукових публікацій, наданих базою даних Elsevier Scopus, що містяться у 30 000 рецензованих і проіндексованих у 2019-2023 роках журналах, а також відповіді 20 000 науковців з усього світу, які зареєструвалися для участі в зборі даних для WUR/ISR. При цьому були використані дані лише з тих наукових галузей, які підпадають під галузі високого рівня: комп’ютерні науки, інженерія, науки про життя та фізичні науки.

Вітаємо наш колектив із цим досягненням! Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям за можливість працювати й утверджувати високий статус української науки в світі! Працюємо далі!

Published on: 22-11-2024
Read also:
Лекція доцентки Жешувського університету (Польща) для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-форматі відбулася гостьова лекція «Effect of extract from chokeberry on the properties of stored potato starch gels» доцентки Жешувського університету (Польща) Грети Адамчик  для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх  програм «Технології хліба, кондитерських, макарон...

READ YOURSELF

Лекція доцентки Жешувського університету (Польща) для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 october 2021

Теорія та більше практики: сучасне бачення роботодавцями майбутнього фахівця

Формування національних освітніх тенденцій відповідно до сучасних реалій розвитку світової спільноти вимагає від закладів вищої освіти значних зусиль у створенні ефективних моделей підготовки спеціалістів різних рівнів і спрямувань. Адже якість освіти – це, перш за все, мобільність і престиж закладу вищої освіти в освітньому просторі будь якої краї...

READ YOURSELF

Теорія та більше практики: сучасне бачення роботодавцями майбутнього фахівця 24 february 2021

Молоді вчені нашого університету дають консультації глядачам популярних телеканалів

Співробітники телеканалу «Київ – канал європейської столиці» звернулися до нашого університету з проханням надати консультації для телепрограми «Якісне життя». І, звісно ж, наші співробітники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів погодилися допомогти журналістам підготувати матеріали про фальсифікацію недоброякісними виробниками м’яса та м’я...

READ YOURSELF

Молоді вчені нашого університету дають консультації глядачам популярних телеканалів 04 february 2019