Н У Х Т

М’ясні вироби з нетрадиційної сировини: неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

08 november 2024

М’ясні вироби з нетрадиційної сировини: неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

6 листопада 2024 року на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся майстер-клас «Особливості технології м’ясних виробів з м’яса равликів», організований за ініціативи завідувача кафедри, професора Василя Пасічного та гарантки міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», доцентки Оксани Топчій.

Подія, що пройшла у форматах of- та online, зібрала понад 80 учасників, об'єднавши фахівців і здобувачів освіти задля обміну досвідом і новими знаннями у цій унікальній галузі.

Захід відбувся в межах вивчення дисциплін «Інноваційні промислові та крафтові технології для HоRеCа», «Оптимізація, моделювання та статистичні методи аналізу в харчових технологіях» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», «Безвідходні та ресурсоощадні технології м'ясної галузі» освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса» та дисципліни «Інструментальні та фізико-хімічні методи кількісного та якісного аналізу» для здобувачів освітнього ступеня «Доктор філософії» першого року навчання.

Скориставшись можливістю, до зустрічі доєднались бакалаври спеціальності 181 «Харчові технології» та викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, кафедри туристичного та готельного бізнесу та співробітники Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ.

Зі вступним словом до учасників зустрічі звернулась Оксана Топчій, зазначивши, що проведення подібних заходів на кафедрі є традиційним і актуальним, адже отримані знання та досвід сприяють формуванню професійних компетентностей фахівців, відповідно до вимог сучасності.

Майстер-клас провели завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів, професор Василь Пасічний та технологиня ФГ «Агроравлик» Світлана Школьна. Метою заходу було ознайомлення здобувачів освіти з технологією виготовлення ковбас, м'ясних хлібів і бургерів із застосуванням нетрадиційної сировини в лабораторних умовах. Це дозволило учасникам отримати практичні знання щодо процесів, інгредієнтів і специфічних технологічних прийомів, необхідних для створення інноваційних м'ясних продуктів.

Учасники майстер-класу не лише ділилися власними навичками, а й дізналися про секрети професійного виробництва м'ясних виробів. Вони мали можливість детально ознайомитися з різними етапами технологічного процесу, опанувати нові техніки та вдосконалити свої вміння під керівництвом досвідчених фахівців.

Одним із ключових моментів майстер-класу був акцент на колективній роботі та взаємодії. Учасники спільно опрацювали різні етапи виробничого процесу, що не лише зміцнило їхні навички ефективної співпраці, а й дало змогу детально ознайомитися з кожним етапом технологічного процесу. Такий підхід сприяв не лише практичному засвоєнню знань, але й дозволив удосконалили навички використання технічного обладнання та сучасних технологій, які підвищують якість і продуктивність виробництва.

Особливістю зустрічі стало спілкування здобувачів освіти, учасників online-формату та фахівців. Під час обговорення нових концепцій і особливостей створення продуктів усі присутні активно обмінювалися думками, отримували змістовні відповіді на свої запитання та навчалися аналізувати й вирішувати можливі виробничі виклики.

Технологічною кульмінацією майстер-класу стала дегустація оригінальних продуктів з м’яса равлика, що вразили учасників не лише своєю унікальною текстурою, а й ніжним смаком. Кожний зразок являв собою досконале поєднання специфічних структурних особливостей та органолептичних властивостей, що дозволяло учасникам оцінити високий рівень майстерності виробництва та інноваційні підходи у створенні цих виробів.

Published on: 08-11-2024
Read also:
Студенти та викладачі Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого – серед організаторів і суддів національного фіналу «Worldskills Ukraine 2020»

6-8 жовтня за підтримки Міністерства освіти і науки України в місті Дніпро на території університету «Дніпровська політехніка» відбувся національний фінал Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine-2020».  Його головна мета – сприяти популяризації сучасних професій. Одна із таких професій – «Мехатроніка». Спонсором змаг...

READ YOURSELF

Студенти та викладачі Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого – серед організаторів і суддів національного фіналу «Worldskills Ukraine 2020» 08 october 2020

Нова перемога вихованців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки вітає призерів та їх керівників Міжнародного конкурсу студентських наукових праць «Black Sea Science 2023», який щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-FoodAssociation! Організаційний комітет Конкурсу за напрямом «...

READ YOURSELF

Нова перемога вихованців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 06 april 2023

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США

Цього року кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки співпрацюватиме з Державним університетом Салема (штат Массачусетс, США) в рамках проєкту COIL. COIL (Collaborative Online International Learning) – це тип міжнародних навчальних проєктів, під час яких викладачі та здобувачі з різних країн протягом 5-12 тижнів разом вив...

READ YOURSELF

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки розпочинає проєкт COIL зі США 16 january 2024

Вперед, до цікавого та новітнього навчання у віртуальному форматі!

У рамках вивчення дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Модуль 3. Оцінка терміну придатності харчових продуктів» здобувачі групи ХЕ-4-12 під керівництвом викладачів кафедри експертизи харчових продуктів – лекторки, доцентки Оксани Петруші, доцента Богдана Пащенка та асистентки Анни Логінової провели віртуальн...

READ YOURSELF

Вперед, до цікавого та новітнього навчання у віртуальному форматі! 08 february 2024