Н У Х Т

Обраний новий голова Первинної профспілкової організації працівників НУХТ

22 september 2021

Обраний новий голова Первинної профспілкової організації працівників НУХТ

22 вересня 2021 року в актовій залі університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулася позачергова виборна профспілкова конференція Первинної профспілкової організації працівників Національного університету харчових технологій. Від адміністрації університету на конференції був присутній проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, від Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України – її голова Олександр Яцунь та юрисконсульт Вікторія Соломінчук.

Тимчасово виконуюча обов’язки голови Первинної профспілкової організації працівників НУХТ Олена Кушнір розповіла про роботу громадської організації протягом останнього року, зокрема вона зазначила, що в умовах пандемії робота була переорієнтована, в першу чергу, на захист і допомогу колективові в умовах масових захворювань і карантинних обмежень. Так, Профкомом закупалися засоби захисту – маски й антисептики для працівників університету, були організовані три етапи вакцинації викладачів і співробітників (два успішно відбулися, третій запланований на 23 вересня), виплачувалася матеріальна допомога членам профкому, що захворіли, а також сім’ям померлих. Також т.в.о. голови Профкому проінформувала про організацію літнього відпочинку для співробітників і їх дітей.

Делегати вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять голови Первинної профспілкової організації працівників НУХТ Сергія Василенка, що пішов із життя у грудні минулого року.

Далі перейшли до процедур конференції. Голова мандатної комісії Оксана Топчій повідомила, що з 93 обраних делегатів зареєструвалися й отримали мандати 80, і кворум, необхідний для проведення конференції є.

Для роботи конференції делегати обрали головуючого й секретаря – директора Навчально-наукового інституту економіки і управління Олега Шеремета і головну спеціалістку профкому Людмилу Яцунь. До складу лічильної комісії обрали Світлану Скоморохову, Олену Павлюченко і Наталію Вересоцьку, до складу редакційної комісії – Олену Кушнір, Тетяну Янюк і Ларису Карташову.

На порядок денний були винесені три питання: вибори голови Первинної профспілкової організації; вибори заступника голови Первинної профспілкової організації та делегування представника від Профкому НУХТ до складу Ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

На посаду голови Первинної профспілкової організації Профком висунув кандидатуру завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василя Пасічного, який представив присутнім свою програму дій. Пріоритетними напрямками своєї діяльності у разі обрання кандидат назвав – соціальний захист працівників університету, особливо в умовах пандемії; налагодження ефективної комунікації між членами Профспілки, зокрема в онлайн-реаліях; неухильне дотримання умов колективного договору й суворий контроль за його виконанням з боку адміністрації; забезпечення комфортних і безпечних умов праці для усіх членів колективу університету.

Заслухавши програмний виступ Василя Пасічного й оскільки більше кандидатур висунуто не було, делегати перейшли до процедури голосування. Вирішено було приймати рішення відкритим голосуванням мандатами. Одноголосно головою Первинної профспілкової організації працівників НУХТ був обраний професор Василь Пасічний. Колеги привітали його з обранням й перейшли до розгляну наступного питання порядку денного. Відповідно до процесуальних норм заступницею голови Первинної профспілкової організації була обрана Олена Кушнір. Очільники Профспілки НУХТ обрані на термін до наступної звітно-виборчої конференції згідно зі Статутом Профспілки, про що видані відповідні Постанови, затверджені делегатами конференції.

До складу Ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України вирішили делегувати голову Первинної профспілкової організації Василя Пасічного.

Наприкінці конференції слово надали голові Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександру Яцуню. Він привітав присутніх із обранням голови Профспілки, відзначив активну й злагоджену роботу делегатів конференції й висловив упевненість, що новобраний очільник НУХТівської профспілкової громади успішно вирішуватиме усі питання захисту прав й інтересів наших працівників та активно допомагатиме відстоювати права освітян на рівні міста й країни.

На цьому, оскільки порядок денний був вичерпаний, ніяких пропозицій і зауважень не надійшло, голова конференції Олег Шеремет оголосив її роботу завершеною.

Published on: 22-09-2021
Read also:
Наші викладачі підтверджують високий рівень іншомовних компетенцій

Старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко склала Кембриджський іспит з англійської мови в Європейському соціально-технічному університеті у Варшаві і отримала міжнародний сертифікат рівня В2 відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. Нагадаємо, Кембриджські іспити (Cambridge English Language...

READ YOURSELF

Наші викладачі підтверджують високий рівень іншомовних компетенцій 27 april 2022

Міжкафедральна комплексна кваліфікаційна робота – погляд з різних точок зору

23 лютого 2024 р. відбувся захист міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи «Дослідження технологічних процесів виготовлення харчових продуктів на основі або з використанням молочних продуктів із впровадженням розроблених рекомендацій в умовах СТ «Лідер» с.м.т. Муровані-Курилівці Вінницької області», здобувачами освітнього ступеня «Магістр...

READ YOURSELF

Міжкафедральна комплексна кваліфікаційна робота – погляд з різних точок зору 27 february 2024

Хвилююча подія і для випускників, і для викладачів Навчально-наукового інституту економіки і управління

15 березня відбувся випуск магістрів і бакалаврів-заочників у Навчально-науковому інституті економіки і управління. На хвилююче свято прощання у актовій залі університету зібралася уся велика викладацько-студентська родина інституту. Розділити урочисту мить вручення дипломів прийшли батьки, рідні та друзі випускників. У самостійне професійне життя...

READ YOURSELF

Хвилююча подія і для випускників, і для викладачів Навчально-наукового інституту економіки і управління 19 march 2024

Багаторічна співпраця з Корпорацією «АРТЕРІУМ»

Одним із надійних партнерів і добрим другом нашого університету є Корпорація «АРТЕРІУМ». Корпорація і ТОВ «Триглав Інтернешнл», яке є її партнером, протягом багатьох років підтримують юних біотехнологів, спонсоруючи проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології та конкурсу студентських наукових робіт для здобувачів спеціальності...

READ YOURSELF

Багаторічна співпраця з Корпорацією «АРТЕРІУМ» 27 september 2023