Н У Х Т

Обраний новий голова Первинної профспілкової організації працівників НУХТ

22 вересня 2021

Обраний новий голова Первинної профспілкової організації працівників НУХТ

22 вересня 2021 року в актовій залі університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулася позачергова виборна профспілкова конференція Первинної профспілкової організації працівників Національного університету харчових технологій. Від адміністрації університету на конференції був присутній проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, від Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України – її голова Олександр Яцунь та юрисконсульт Вікторія Соломінчук.

Тимчасово виконуюча обов’язки голови Первинної профспілкової організації працівників НУХТ Олена Кушнір розповіла про роботу громадської організації протягом останнього року, зокрема вона зазначила, що в умовах пандемії робота була переорієнтована, в першу чергу, на захист і допомогу колективові в умовах масових захворювань і карантинних обмежень. Так, Профкомом закупалися засоби захисту – маски й антисептики для працівників університету, були організовані три етапи вакцинації викладачів і співробітників (два успішно відбулися, третій запланований на 23 вересня), виплачувалася матеріальна допомога членам профкому, що захворіли, а також сім’ям померлих. Також т.в.о. голови Профкому проінформувала про організацію літнього відпочинку для співробітників і їх дітей.

Делегати вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять голови Первинної профспілкової організації працівників НУХТ Сергія Василенка, що пішов із життя у грудні минулого року.

Далі перейшли до процедур конференції. Голова мандатної комісії Оксана Топчій повідомила, що з 93 обраних делегатів зареєструвалися й отримали мандати 80, і кворум, необхідний для проведення конференції є.

Для роботи конференції делегати обрали головуючого й секретаря – директора Навчально-наукового інституту економіки і управління Олега Шеремета і головну спеціалістку профкому Людмилу Яцунь. До складу лічильної комісії обрали Світлану Скоморохову, Олену Павлюченко і Наталію Вересоцьку, до складу редакційної комісії – Олену Кушнір, Тетяну Янюк і Ларису Карташову.

На порядок денний були винесені три питання: вибори голови Первинної профспілкової організації; вибори заступника голови Первинної профспілкової організації та делегування представника від Профкому НУХТ до складу Ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

На посаду голови Первинної профспілкової організації Профком висунув кандидатуру завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василя Пасічного, який представив присутнім свою програму дій. Пріоритетними напрямками своєї діяльності у разі обрання кандидат назвав – соціальний захист працівників університету, особливо в умовах пандемії; налагодження ефективної комунікації між членами Профспілки, зокрема в онлайн-реаліях; неухильне дотримання умов колективного договору й суворий контроль за його виконанням з боку адміністрації; забезпечення комфортних і безпечних умов праці для усіх членів колективу університету.

Заслухавши програмний виступ Василя Пасічного й оскільки більше кандидатур висунуто не було, делегати перейшли до процедури голосування. Вирішено було приймати рішення відкритим голосуванням мандатами. Одноголосно головою Первинної профспілкової організації працівників НУХТ був обраний професор Василь Пасічний. Колеги привітали його з обранням й перейшли до розгляну наступного питання порядку денного. Відповідно до процесуальних норм заступницею голови Первинної профспілкової організації була обрана Олена Кушнір. Очільники Профспілки НУХТ обрані на термін до наступної звітно-виборчої конференції згідно зі Статутом Профспілки, про що видані відповідні Постанови, затверджені делегатами конференції.

До складу Ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України вирішили делегувати голову Первинної профспілкової організації Василя Пасічного.

Наприкінці конференції слово надали голові Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександру Яцуню. Він привітав присутніх із обранням голови Профспілки, відзначив активну й злагоджену роботу делегатів конференції й висловив упевненість, що новобраний очільник НУХТівської профспілкової громади успішно вирішуватиме усі питання захисту прав й інтересів наших працівників та активно допомагатиме відстоювати права освітян на рівні міста й країни.

На цьому, оскільки порядок денний був вичерпаний, ніяких пропозицій і зауважень не надійшло, голова конференції Олег Шеремет оголосив її роботу завершеною.

Опублікований: 22-09-2021
Читайте також:
Наука та сучасне фармацевтичне виробництво – ХІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

Уже не перший рік здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології беруть участь у щорічній науково-практичній конференції школи молодих науковців АТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво». У 2017 році викладачі та здобувачі кафедри вперше взяли участь у цій конференції, після чого не пропускають жодного року і постійно виступають із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука та сучасне фармацевтичне виробництво – ХІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак» 01 грудня 2023

«Зелена миля 2018» у навчально-науковому комплексі НУХТ

1 червня колективи структурних підрозділів навчально-наукового комплексу НУХТ долучилися до Всеукраїнського забігу «Зелена миля 2018». Забіг відбувся у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ з метою популяризації фізичної культури та спорту, підвищення рухової активності та зміцнення здоров’я, залучення студентської молоді до р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Зелена миля 2018» у навчально-науковому комплексі НУХТ 01 червня 2018

Науковець Університету Гайзенхама (Німеччина) в гостях у НУХТ

У 2018 р. кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства спільно з відділом міжнародних зв’язків НУХТ налагодила контакти з Університетом Гайзенхама  (Німеччина, Гессен (Hochschule Geisenheim University) у рамках підготовки документів до участі у програмі Erasmus+. НУХТ заключив договір про співпрацю з цим університетом. Hochschule Geisenh...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковець Університету Гайзенхама (Німеччина) в гостях у НУХТ 04 березня 2020

Підприємницький батл управлінців персоналом

Підприємницька культура та мислення – не тренд, а мастхев сучасного фахівця. Це доводить і нещодавня ініціатива МОН щодо організації у вишах підприємницьких клубів, спрямована на розвиток підприємницьких навиків у студентів будь-яких спеціальностей. Кафедра економіки праці та менеджменту тренує ці soft skills у студентів освітньої програми «Управлі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підприємницький батл управлінців персоналом 02 листопада 2018