Н У Х Т

Успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на кафедрі готельно-ресторанної справи

21 травня 2019

Успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Оленою Блощинською, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» дисертаційну роботу «Удосконалення технології безглютенових фонданів». Науковий керівник – доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, к.т.н. Андрій Гавриш. Офіційні опоненти – професор кафедри технології харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі, д.т.н. Андрій Горальчук, доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Алла Салавеліс.

Олена Блощинська представила результати наукових досліджень з обґрунтування та удосконалення технології безглютенових фонданів із використанням борошна рисового, крохмалю модифікованого, ефіру моно- і дигліцеридів лимонної та жирних кислот. У дисертаційній роботі здобувач проаналізувала сучасний стан технологій гарячих солодких страв у закладах ресторанного господарства, обґрунтувала вибір безглютенової сировини для фонданів на основі її хімічного складу і технологічних властивостей, оптимізувала рецептурний склад, визначила економічну ефективність впровадження удосконаленої технології фонданів, розробила нормативну документацію і здійснила апробацію фонданів у виробничих умовах. Автором проведено дослідження з вивчення безглютенових модельних систем для гарячих солодких страв, впливу структуроутворювачів на біохімічні й мікробіологічні процеси в тісті, а також на фізико-хімічні та структурно-механічні показники якості готових страв.

За результатами досліджень, викладеними у дисертаційній роботі, опубліковані статті у фахових виданнях, зокрема закордонних, тези доповідей у матеріалах науково-практичних конференцій, одержані патенти України на винахід і на корисну модель.

Здобувач лаконічно та інформативно обґрунтувала актуальність і новизну своїх наукових розробок, впевнено відповіла на всі запитання членів спеціалізованої вченої ради, які відзначили високий рівень виконання роботи, обізнаність у розглянутій тематиці й глибину порушених питань.

Теплі слова підтримки прозвучали на адресу молодого науковця від керівника, доцента Андрія Гавриша. Підтримати і привітати колегу прийшли доценти, старші викладачі й асистенти кафедри готельно-ресторанної справи, кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції.

За результатами таємного голосування Олені Блощинській одноголосно був присуджений науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції. Молодий науковець подякувала своєму керівнику і колегам за підтримку, а членам спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Щиро вітаємо Олену Блощинську з успішним захистом кандидатської дисертації! Бажаємо підкорити нові наукові й професійні висоти!

 

Опублікований: 21-05-2019
Читайте також:
Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами

Чи знаєте ви Великодні традиції українців? Звичайно, головна страва – смачна великодня паска, а ще різнокольорові писанки, які писали в усіх регіонах нашої країни, освячували і вважали оберегом на весь наступний рік. Студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування наперед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Справжні українські писанки вчилися писати викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування зі студентами 24 квітня 2019

До професійної діяльності – з високими знаннями!

27-28 січня  2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий  коледж Національного університету харчових технологій» складали кваліфікаційний іспит студенти групи 41-ТХ спеціальності 181 «Харчові технології». Директор коледжу Анатолій Палаш привітав випускників із відповідальною подією в їхньому житті. Голова екзаменаційної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До професійної діяльності – з високими знаннями! 01 лютого 2021

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач

Старший викладач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик взяла участь у Міжнародному економічному форумі «Економіка. Фінанси. Бізнес. Управління. Глобальні економічні виклики та можливості у цифрову епоху», що працював у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Освітяни, науковці, представники бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне використання новітніх цифрових технологій у професійній підготовці майбутніх економістів оцінювала наш викладач 27 травня 2019

За крок до фінішу магістратури

Завершальним етапом навчання в магістратурі є проходження переддипломної практики. Цього року, як зазвичай, здобувачі магістратури кафедри біотехнології і мікробіології мали змогу самостійно обрати місце проходження переддипломної практики. Довго не вагаючись, Катерина Берзіна, Валерія Бондарчук, Василь Роздобудько, Іван Щербина та Іван Кутрик друж...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до фінішу магістратури 05 жовтня 2021