Н У Х Т

Успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на кафедрі готельно-ресторанної справи

21 травня 2019

Успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Оленою Блощинською, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» дисертаційну роботу «Удосконалення технології безглютенових фонданів». Науковий керівник – доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, к.т.н. Андрій Гавриш. Офіційні опоненти – професор кафедри технології харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі, д.т.н. Андрій Горальчук, доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій, к.т.н. Алла Салавеліс.

Олена Блощинська представила результати наукових досліджень з обґрунтування та удосконалення технології безглютенових фонданів із використанням борошна рисового, крохмалю модифікованого, ефіру моно- і дигліцеридів лимонної та жирних кислот. У дисертаційній роботі здобувач проаналізувала сучасний стан технологій гарячих солодких страв у закладах ресторанного господарства, обґрунтувала вибір безглютенової сировини для фонданів на основі її хімічного складу і технологічних властивостей, оптимізувала рецептурний склад, визначила економічну ефективність впровадження удосконаленої технології фонданів, розробила нормативну документацію і здійснила апробацію фонданів у виробничих умовах. Автором проведено дослідження з вивчення безглютенових модельних систем для гарячих солодких страв, впливу структуроутворювачів на біохімічні й мікробіологічні процеси в тісті, а також на фізико-хімічні та структурно-механічні показники якості готових страв.

За результатами досліджень, викладеними у дисертаційній роботі, опубліковані статті у фахових виданнях, зокрема закордонних, тези доповідей у матеріалах науково-практичних конференцій, одержані патенти України на винахід і на корисну модель.

Здобувач лаконічно та інформативно обґрунтувала актуальність і новизну своїх наукових розробок, впевнено відповіла на всі запитання членів спеціалізованої вченої ради, які відзначили високий рівень виконання роботи, обізнаність у розглянутій тематиці й глибину порушених питань.

Теплі слова підтримки прозвучали на адресу молодого науковця від керівника, доцента Андрія Гавриша. Підтримати і привітати колегу прийшли доценти, старші викладачі й асистенти кафедри готельно-ресторанної справи, кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції.

За результатами таємного голосування Олені Блощинській одноголосно був присуджений науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції. Молодий науковець подякувала своєму керівнику і колегам за підтримку, а членам спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Щиро вітаємо Олену Блощинську з успішним захистом кандидатської дисертації! Бажаємо підкорити нові наукові й професійні висоти!

 

Опублікований: 21-05-2019
Читайте також:
У третьокурсників кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалася виробнича практика

З  4 вересня 2018 року в нашому університеті розпочалася практика у студентів денної форми навчання. Для технологів у цьому році практика організована з урахуванням усіх вимог роботодавців та очікувань студентів швидко знайти роботу після закінчення університету. Студенти спеціальності «Біотехнологія продуктів бродіння і виноробства» проходять три...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У третьокурсників кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалася виробнича практика 05 вересня 2018

Уміння вирішувати практичні та інженерні питання підтвердили бакалаври кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Василь Пасічний. До складу ЕК увійшл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уміння вирішувати практичні та інженерні питання підтвердили бакалаври кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 17 червня 2020

Традиційний захід до Дня українського козацтва від Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – День українського козацтва, друге – Свято Покрови Божої Матері, третє, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно. Тож 10 жовтня в студентському клубі університету Навчально-науковим інженерно-технічним інститутом ім. акад. І.С.Гулого був орга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиційний захід до Дня українського козацтва від Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого 12 жовтня 2018

Традиції і звичаї України та англомовних країн

У центрі уваги здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – традиції і звичаї України та англомовних країн. Під час заходу студенти групи ГС-1-7 розповіли про свої улюблені свята – Великдень, Різдво, Новий рік. Здобувачі та доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко обговорили, що спільного і відмінного мають ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції і звичаї України та англомовних країн 03 травня 2024