На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія», які навчалися за професійним спрямуванням «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», що реалізується в Навчально-науковому інституті харчових технологій нашого університету.
Засідання екзаменаційних комісій очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.
Під керівництвом викладачів кафедри здобувачі освіти у кваліфікаційних роботах реалізували заходи проєктування нових підприємств і технічного переоснащення діючих, на яких вони проходили практичну підготовку. У роботах було представлено широкий сучасний асортимент виробів, який є конкурентоспроможним на ринку та матиме значний попит серед населення, забезпечуючи стабільний прибуток підприємства. Для організації виробництва запропонованого асортименту здобувачі здійснили комплекс технологічних розрахунків, підбір енергозберігаючого обладнання, передбачили заходи з контролю якості на підприємстві та впровадження систем управління якістю, скомпонували обладнання, виконуючи креслення планів підприємств. І, звичайно, не оминули питання екологічного управління, охорони праці та енерго- і ресурсозбереження.
Приємно відзначити, що захист кваліфікаційної роботи Ярослави Березенко відбувся англійською мовою (керівник – професор Валерій Махинько).
Четвертокурсники впевнено відповіли на запитання членів комісії, обґрунтували технічні рішення, запропоновані в роботі, тому члени комісії одноголосно ухвалили рішення про присвоєння здобувачам освітнього ступеня «Бакалавр».
Колектив кафедри щиро вітає своїх вихованців із успішним подоланням першої сходинки професійного зростання, бажає творчого натхнення, більше цікавих ідей для реалізації на підприємствах!