Н У Х Т

Презентації, стріми й корисні лайфхаки: відбувся День відкритих дверей університету

08 квітня 2023

Презентації, стріми й корисні лайфхаки: відбувся День відкритих дверей університету

8 квітня університет знову приймав гостей. Цього дня до нашого вишу завітали майбутні вступники та їх батьки і вчителі. Формат квітневого Дня відкритих дверей НУХТ обрали змішаний – всіх, хто мав можливість приїхати до університету, гостинно зустрічали спочатку у центральному холі на виставці навчально-наукових підрозділів, а далі запрошували на екскурсії до лекційних аудиторій і навчальних лабораторій випускових кафедр. Для тих же, хто не мав можливості особисто познайомитися з університетом, було передбачене онлайн-спілкування.

У актовій залі університету майбутніх вступників вітав перший проректор Володимир Яровий. Він розповів про славні традиції НУХТ, інноваційні підходи нашого колективу до організації навчального процесу, перспективність освітніх програм університету, затребуваність наших випускників на ринку праці.

І у офлайн, і у онлайн-форматі наші гості змогли детально познайомитися з НУХТ, переглянувши фільм про університет. Далі значна частина програми відводилася на виступ відповідального секретаря Приймальної комісії університету Вадима Серпученка. Спочатку у актовій залі університету, а потім для онлайн-учасників за допомогою zoom-конференції фахівець дуже ґрунтовно й доступно роз’яснив усі нюанси вступу до закладів вищої освіти у 2023 році для всіх категорій вступників. Розпочав, як завжди, з термінології, аби школярам і старшокурсникам фахових коледжів було легше розібратися у документах, що регламентують вступну кампанію в Україні, а далі свої лайфхаки для успішного вступу отримали учні шкіл, ліцеїв, гімназій, що вступатимуть на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти; випускники коледжів, що вступатимуть на скорочений термін навчання на основі освітнього ступеня «Молодший бакалавр» або освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст» і вступники на освітній ступінь «Магістр», що вступатимуть на основі здобутого освітнього ступеня «Бакалавр».

Дізнавшись про складання НМТ, дати вступної кампанії, необхідні документи, реєстрацію електронного кабінету, написання мотиваційного листа тощо, учасники заходу змогли задати всі питання, що їх турбують, і отримали на них вичерпні відповіді.

Маючи ґрунтовну інформацію про вступ від відповідального секретаря Приймальної комісії, наші гості зосередилися на більш близькому знайомстві з навчальними інститутами і факультетами та тісному спілкуванні з їх керівниками, викладачами і здобувачами освіти.

Відвідувачі очної частини нашого заходу могли також побачити власні розробки наших студентів. Наприклад, вихованці кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого продемонстрували результати вивчення дисциплін «Пневматика та пневмоприводи», «Мехатроніка», «Робототехнічні комплекси у пакувальних процесах» та відвідування гуртка «Адаптроніка та інноваційна пневмоавтоматика» – п’ятикоординатний робот-маніпулятор із аддитивними захватами, розробленими і надрукованими на 3D принтері та трьохкоординатний двоканальний дозувально-фасувальний мехатронний модуль. А здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка вражали вишуканим сервіруванням святкового Великоднього столу. Вони вчили гостей власноруч робити шоколадні цукерки, красиво складати серветки та частували смаколиками власного приготування.

У режимі реального часу побували на екскурсіях випусковими кафедрами Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із офлайн-гостями і онлайн-відвідувачі під час стріму заступниці директорки інституту Анастасії Пухляк. Також вони із захватом спостерігали за хімічними дослідами, що демонструвала старша викладачка кафедри харчової хімії Христина Чебаненко. А присутні у хімічній лабораторії настільки освоїлися у теплій невимушеній обстановці, створеній викладачами й здобувачами освіти інституту, що й самі почали залюбки експериментувати.

Не менш цікавим, корисним і затишним було гостювання і на факультетах автоматизації і комп’ютерних систем та біотехнології та екологічного контролю і у Навчально-науковому інституті економіки і управління.  

Скрізь майбутні вступники отримували максимум уваги й щирості, дізнавалися багато необхідної інформації, щоб не помилитися у виборі свого майбутнього й правильно сформувати дорожню карту свого вступу до закладу вищої освіти. Наші гості і в офлайні, і у онлайні змогли відчути особливу атмосферу НУХТ. Атмосферу, в якій приємно перебувати, хочеться навчатися, розвиватися, зростати професійно і в яку тягне повертатися знову.

Сподіваємося, наш профорієнтаційний івент був корисний нашим гостям. Якщо ж хтось не зміг до нього приєднатися або не встиг отримати відповіді на свої питання, наші підрозділи завжди на зв’язку, а на сайті університету буде розміщений відеозапис онлайн-презентації відповідального секретаря Приймальної комісії. Також нагодою завітати до НУХТ особисто чи віртуально й поспілкуватися можна буде скористатися у наступний День відкритих дверей. Слідкуйте за нашими анонсами.  

Опублікований: 08-04-2023
Читайте також:
Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень

19 травня 2022 року відбулася ІI Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інновації, гостинність, туризм: освіта, наука, практика», організатором і модератором якої виступила кафедра готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. У роботі конференції взяла участ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі й викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції апробують результати наукових досліджень 23 травня 2022

Відзнака особливих заслуг професора Берлінського університету прикладних наук

Великий друг українських студентів та України, професор Берлінського університету прикладних наук (ВНТ) Стефан Юнге за вагомий особистий внесок у розбудову  нашого університету, підготовку висококваліфікованих спеціалістів та сприяння його світовому визнанню нагороджений нагрудним знаком «За особливі заслуги перед Національним університетом харчови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнака особливих заслуг професора Берлінського університету прикладних наук 02 червня 2023

Звітують здобувачі вищої освіти ступеня «доктор філософії»

На засіданні кафедри біотехнології і мікробіології відзвітували здобувачі ступеня «доктор філософії» І-IV років навчання. Звітування здобувачів ступеня «доктор філософії» – важливий етап на їхньому академічному шляху. Це не лише можливість продемонструвати результати своєї наукової роботи, але й спосіб підтвердити свою компетентність перед виклада...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звітують здобувачі вищої освіти ступеня «доктор філософії» 26 лютого 2024

Онлайн-стажування у Польщі пройшла доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Найкращий варіант пройти стажування в умовах карантину  – це стажування онлайн. Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш скористалася такою можливість від Європейської ліги професійного розвитку (ELPD) й стажувалася на базі Краківського економічного університету (Польща). Заняття проводилися з використанням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-стажування у Польщі пройшла доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 червня 2020