Н У Х Т

Презентації, стріми й корисні лайфхаки: відбувся День відкритих дверей університету

08 april 2023

Презентації, стріми й корисні лайфхаки: відбувся День відкритих дверей університету

8 квітня університет знову приймав гостей. Цього дня до нашого вишу завітали майбутні вступники та їх батьки і вчителі. Формат квітневого Дня відкритих дверей НУХТ обрали змішаний – всіх, хто мав можливість приїхати до університету, гостинно зустрічали спочатку у центральному холі на виставці навчально-наукових підрозділів, а далі запрошували на екскурсії до лекційних аудиторій і навчальних лабораторій випускових кафедр; для тих же, хто не мав можливості особисто познайомитися з університетом, було передбачене онлайн-спілкування.

У актовій залі університету майбутніх вступників вітав перший проректор Володимир Яровий. Він розповів про славні традиції НУХТ, інноваційні підходи нашого колективу до організації навчального процесу, перспективність освітніх програм університету, затребуваність наших випускників на ринку праці.

І у офлайн, і у онлайн-форматі наші гості змогли детально познайомитися з НУХТ, переглянувши фільм про університет. Далі значна частина програми відводилася на виступ відповідального секретаря Приймальної комісії університету Вадима Серпученка. Спочатку у актовій залі університету, а потім для онлайн-учасників за допомогою zoom-конференції фахівець дуже ґрунтовно й доступно роз’яснив усі нюанси вступу до закладів вищої освіти у 2023 році для всіх категорій вступників. Розпочав, як завжди, з термінології, аби школярам і старшокурсникам фахових коледжів було легше розібратися у документах, що регламентують вступну кампанію в Україні, а далі свої лайфхаки для успішного вступу отримали учні шкіл, ліцеїв, гімназій, що вступатимуть на освітній ступінь «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти; випускники коледжів, що вступатимуть на скорочений термін навчання на основі освітнього ступеня «Молодший бакалавр» або освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст» і вступники на освітній ступінь «Магістр», що вступатимуть на основі здобутого освітнього ступеня «Бакалавр».

Дізнавшись про складання НМТ, дати вступної кампанії, необхідні документи, реєстрацію електронного кабінету, написання мотиваційного листа тощо, учасники заходу змогли задати всі питання, що їх турбують, і отримали на них вичерпні відповіді.

Маючи ґрунтовну інформацію про вступ від відповідального секретаря Приймальної комісії, наші гості зосередилися на більш близькому знайомстві з навчальними інститутами і факультетами та тісному спілкуванні з їх керівниками, викладачами і здобувачами освіти.

Відвідувачі очної частини нашого заходу могли також побачити власні розробки наших студентів. Наприклад, вихованці кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого продемонстрували результати вивчення дисциплін «Пневматика та пневмоприводи», «Мехатроніка», «Робототехнічні комплекси у пакувальних процесах» та відвідування гуртка «Адаптроніка та інноваційна пневмоавтоматика» – п’ятикоординатний робот-маніпулятор із аддитивними захватами, розробленими і надрукованими на 3D принтері та трьохкоординатний двоканальний дозувально-фасувальний мехатронний модуль. А здобувачі освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка вражали вишуканим сервіруванням святкового Великоднього столу. Вони вчили гостей власноруч робити шоколадні цукерки, красиво складати серветки та частували смаколиками власного приготування.

У режимі реального часу побували на екскурсіях випусковими кафедрами Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із офлайн-гостями і онлайн-відвідувачі під час стріму заступниці директорки інституту Анастасії Пухляк. Також вони із захватом спостерігали за хімічними дослідами, що демонструвала старша викладачка кафедри харчової хімії Христина Чебаненко. А присутні у хімічній лабораторії настільки освоїлися у теплій невимушеній обстановці, створеній викладачами й здобувачами освіти інституту, що й самі почали залюбки експериментувати.

Не менш цікавим, корисним і затишним було гостювання і на факультетах автоматизації і комп’ютерних систем та біотехнології та екологічного контролю і у Навчально-науковому інституті економіки і управління.  

Скрізь майбутні вступники отримували максимум уваги й щирості, дізнавалися багато необхідної інформації, щоб не помилитися у виборі свого майбутнього й правильно сформувати дорожню карту свого вступу до закладу вищої освіти. Наші гості і в офлайні, і у онлайні змогли відчути особливу атмосферу НУХТ. Атмосферу, в якій приємно перебувати, хочеться навчатися, розвиватися, зростати професійно і в яку тягне повертатися знову.

Сподіваємося, наш профорієнтаційний івент був корисний нашим гостям. Якщо ж хтось не зміг до нього приєднатися або не встиг отримати відповіді на свої питання, наші підрозділи завжди на зв’язку, а на сайті університету буде розміщений відеозапис онлайн-презентації відповідального секретаря Приймальної комісії. Також нагодою завітати до НУХТ особисто чи віртуально й поспілкуватися можна буде скористатися у наступний День відкритих дверей. Слідкуйте за нашими анонсами.  

Published on: 08-04-2023
Read also:
Біотехнологи НУХТ відвідали компанію «Фармак»

Здобувачі 4 курсу бакалаврату спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» разом із доценткою кафедри біотехнології і мікробіології Оксаною Скроцькою відвідали виробництво компанії «Фармак». На прохідній підприємства їх радо зустріла менеджерка з комунікацій Олена Колесник, яка провела вступний інструктаж з техніки безпеки і опікувалась юними...

READ YOURSELF

Біотехнологи НУХТ відвідали компанію «Фармак» 04 october 2023

Учора – студент, сьогодні – ресторатор: мотиваційна зустріч із випускником

Новий навчальний березневий тиждень факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу почав із неймовірної зустрічі зі своїм випускником, учорашнім студентом освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві», а нині – засновником і співвласником мережі спеціалізованих закладів «Ronin sushi» у м. Луцьк і м. Рівне, а також завідувачем...

READ YOURSELF

Учора – студент, сьогодні – ресторатор: мотиваційна зустріч із випускником 10 march 2021

Авторитет інженерної професії з кожним днем зростає – стверджують роботодавці

«Випускники університету мають усі можливості отримати цікаву, високооплачувану роботу та кар'єрне зростання», – наголосив фундатор найпотужнішого хлібокомбінату в Україні «КУЛИНИЧІ» (місто Васильків), а нині – директор фірми «Rodals Bakery» Вадим Погребняк. Фірма «Rodals Bakery» займається питаннями інжинірингу хлібопекарських і кондитерських вир...

READ YOURSELF

Авторитет інженерної професії з кожним днем зростає – стверджують роботодавці 24 december 2019

Менеджери персоналу в EVO.company: сучасний офіс та живе спілкування з HR-експертами

У рамках освітньої програми «Менеджмент персоналу» стартував новий сезон проєкту HR check – виїзні заняття для студентів у офісах провідних українських компаній із метою дослідження їх робочих просторів, корпоративної культури та спілкування з HR-фахівцями про інсайди роботи в професії. У вересні за ініціативи викладачок кафедри економіки праці та...

READ YOURSELF

Менеджери персоналу в EVO.company: сучасний офіс та живе спілкування з HR-експертами 26 september 2025