Фахівці кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка не втрачають нагоди прокачати свої знання й постійно долучаються до заходів, що дозволяють тримати руку на пульсі новацій та підвищувати свою обізнаність. Наразі вони беруть участь у двотижневому інтенсиві «Внутрішній аудитор системи ХАССП/HACCP», що проводять PROFI CLUB та Інститут післядипломної освіти НУХТ.
Онлайн-курс розпочався 15 листопада 2022 року і триватиме до 27 листопада. Він складається з трьох блоків:
- Основні принципи системи HACCP та відповідне законодавство (основні поняття харчової безпеки та загальні принципи харчового законодавства; правові основи технічного регулювання, огляду та контролю в ресторанному бізнесі; політика підприємства в області харчової безпеки; програми-передумови щодо безпеки харчової продукції; етапи впровадження та принципи системи HACCP. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції; вимоги до будівництва та приміщення, інженерних систем та технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства; відповідальність за порушення норм HACCP).
- Розроблення та впровадження системи HACCP (методика визначення контрольних точок (КТ) для оцінки ступеня ризиків; формування та ведення документації щодо всіх процедур. Вимоги до документів, обов’язкові записи та протоколи; забезпечення безпеки харчової продукції в усіх критичних точках; особливості фумігації в ресторанах та ПЕСТ-контроль; принципи гігієни у харчовій промисловості; профілактичний медогляд і гігієнічне навчання; мікробіологічні критерії для встановлення показників безпеки харчових продуктів; інформування персоналу, внутрішніх і зовнішніх комунікацій; процедури, що стосуються ефективного функціонування системи НАССР).
- Проведення внутрішніх аудитів (роль, відповідальність, мотивація та кваліфікація аудитора; вимоги до аудиторів; роль і обов'язки керівництва при проведенні аудитів; особливості внутрішнього аудиту; основи та принципи аудиту; підготовка до аудиту, складання списку питань, моніторинг та аналіз документації; розгляд форм і прикладів записів аудитора; діяльність з проведення аудиту; керування програмою аудиту та його учасників; роль лідера команди та відповідальність при проведенні аудиту; невідповідності та спостереження; корекції, коригування та запобіжні дії; ведення записів та робочих документів).
Викладачі вдячні PROFI CLUB й особисто Ользі Михайловій та Інституту післядипломної освіти НУХТ за корисні інсайти, які використовуватимуть у навчальному процесі.