Н У Х Т

Усе про аудит системи HACCP: викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – учасники двотижневого інтенсиву

21 листопада 2022

Усе про аудит системи HACCP: викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – учасники двотижневого інтенсиву

Фахівці кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка не втрачають нагоди прокачати свої знання й постійно долучаються до заходів, що дозволяють тримати руку на пульсі новацій та підвищувати свою обізнаність. Наразі вони беруть участь у двотижневому інтенсиві «Внутрішній аудитор системи ХАССП/HACCP», що проводять PROFI CLUB та Інститут післядипломної освіти НУХТ.

Онлайн-курс розпочався 15 листопада 2022 року і триватиме до 27 листопада. Він складається з трьох блоків:

- Основні принципи системи HACCP та відповідне законодавство (основні поняття харчової безпеки та загальні принципи харчового законодавства; правові основи технічного регулювання, огляду та контролю в ресторанному бізнесі; політика підприємства в області харчової безпеки; програми-передумови щодо безпеки харчової продукції; етапи впровадження та принципи системи HACCP. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції; вимоги до будівництва та приміщення, інженерних систем та технологічного обладнання підприємств ресторанного господарства; відповідальність за порушення норм HACCP).

- Розроблення та впровадження системи HACCP (методика визначення контрольних точок (КТ) для оцінки ступеня ризиків; формування та ведення документації щодо всіх процедур. Вимоги до документів, обов’язкові записи та протоколи; забезпечення безпеки харчової продукції в усіх критичних точках; особливості фумігації в ресторанах та ПЕСТ-контроль; принципи гігієни у харчовій промисловості; профілактичний медогляд і гігієнічне навчання; мікробіологічні критерії для встановлення показників безпеки харчових продуктів; інформування персоналу, внутрішніх і зовнішніх комунікацій; процедури, що стосуються ефективного функціонування системи НАССР).

- Проведення внутрішніх аудитів (роль, відповідальність, мотивація та кваліфікація аудитора; вимоги до аудиторів; роль і обов'язки керівництва при проведенні аудитів; особливості внутрішнього аудиту; основи та принципи аудиту; підготовка до аудиту, складання списку питань, моніторинг та аналіз документації; розгляд форм і прикладів записів аудитора; діяльність з проведення аудиту; керування програмою аудиту та його учасників; роль лідера команди та відповідальність при проведенні аудиту; невідповідності та спостереження; корекції, коригування та запобіжні дії; ведення записів та робочих документів).

Викладачі вдячні PROFI CLUB й особисто Ользі Михайловій та Інституту післядипломної освіти НУХТ за корисні інсайти, які використовуватимуть у навчальному процесі.

Опублікований: 21-11-2022
Читайте також:
Щодо роботи з джерелами інформації проконсультувалися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Робота з джерелами інформації – важлива складова науково-дослідної роботи. Ознайомлення з останніми науковими і практичними досягненнями у певній галузі дає змогу глибше розуміти проблематику роботи і знаходити шляхи її вирішення. Тому науковець повинен уміти зорієнтуватися в умовах, коли потік інформації нестримно зростає, і виділити необхідну й д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо роботи з джерелами інформації проконсультувалися магістранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 вересня 2021

Зустрічі з гаранткою освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова»

19 та 20 вересня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися зустрічі  здобувачів другого, третього і четвертого курсів бакалаврату з гаранткою освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» Світланою Старовойтовою. Викладачка розповіла про особливості освітньої програми НУХТ за спеціальні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічі з гаранткою освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, природоохоронна, харчова» 22 вересня 2022

Підписано меморандум зі Stekom University (Індонезія)

Колектив університет продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю з University of Computer Science&Technology (Stekom University). Заснований у 1986 році Stekom University – вищий навчальний заклад Індонезії, розташований на острові Ява. Основним йо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підписано меморандум зі Stekom University (Індонезія) 13 липня 2023

Турнір з пінг-понгу на факультеті біотехнології та екологічного контролю

У пінг-понг почали грати ще у стародавньому Китаї. В епоху Середньовіччя гра розповсюдилась на Сході, а потім досягнула Європи, де отримала назву «настільний теніс». Ця назва пов’язана з тим, що європейці вважали пінг-понг настільною версією традиційної європейської гри в теніс, але насправді пінг-понг виник незалежно від великого тенісу, адже на ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Турнір з пінг-понгу на факультеті біотехнології та екологічного контролю 20 вересня 2021