Н У Х Т

Університет – серед лідерів наукових рейтингів

03 серпня 2018

Університет – серед лідерів наукових рейтингів

Не секрет, що одним із вагомих підтверджень наукових досліджень є публікації у наукових виданнях і, зокрема, у тих, що входять до наукометричних баз. І однією з найпотужніших серед них є бібліографічна і реферативна база даних SciVerse Scopus, що постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань із технічних, медичних і гуманітарних наук, а також публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

Видавнича служба «УРАН» періодично здійснює наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складається рейтинг українських вищих навчальних закладів.

У 2018 році до бази даних Scopus включені 162 заклади вищої освіти України, що на 26 навчальних закладів більше ніж у минулому році.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

У цьогорічному рейтингу НУХТ посідає 30 місце з індексом Гірша 18 (у 2017-му – 15.). Кількість публікацій у першому півріччі 2018 року – 492, кількість цитувань – 1608. Слід сказати, що щорічно наші науковці зміцнюють позиції університету у згаданому рейтингу, тож побажаємо їм подальших наукових звершень.

Нагадаємо, що з 1 листопада 2017 року по 31 жовтня 2018 року в університеті  відкрито доступ до бази даних Scopus. Доступ користувачів до ресурсу забезпечується лише через локальну мережу бібліотеки з усіх автоматизованих робочих місць у науковому читальному залі та читальному залі періодичних видань.

Опублікований: 03-08-2018
Читайте також:
Викладачі університету стажуються у Нідерландах

11 червня 2018 року розпочалося навчання викладачів НУХТ, доцента кафедри технології молока і молочних продуктів Наталії Ющенко, доцента кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Петруши та аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко у HAS Hogeschool за підтримки FoodTechLink Ukraine та Посольства Коро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету стажуються у Нідерландах 14 червня 2018

Бакалаври-заочники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» захищають кваліфікаційні роботи

20 лютого 20224 року на кафедрі експертизи харчових продуктів розпочато захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» заочної форми здобуття освіти. У складі екзаменаційної комісії працювали: гарант...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-заочники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» захищають кваліфікаційні роботи 20 лютого 2024

Технологію виробництва карамелі у виробничих умовах опановували студенти-другокурсники

Студенти групи ТІ-2-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко відвідали «Майстерню карамелі» – унікальну мережу кондитерських в Україні. Майстер-карамельє Сергій розповів про технологію виробництва карамелі, цукристу сировину, ароматизатори та бар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологію виробництва карамелі у виробничих умовах опановували студенти-другокурсники 12 грудня 2018

Дошку пам’яті випускників, що загинули в зоні АТО, відкрили у Волинському коледжі НУХТ

У Відокремленому структурному підрозділі «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» відбулося відкриття Дошки пам’яті випускників: Максима Шульги, Віталія Максима Махновця, Сергія Писарука, Олега Горкавчука, Ігоря Климюка, Андрія Єлістратова, Пасичнюка, які загинули в зоні операції об’єднаних сил. Вшанувати пам’ять ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дошку пам’яті випускників, що загинули в зоні АТО, відкрили у Волинському коледжі НУХТ 28 травня 2021