Н У Х Т

Університет – серед лідерів наукових рейтингів

03 серпня 2018

Університет – серед лідерів наукових рейтингів

Не секрет, що одним із вагомих підтверджень наукових досліджень є публікації у наукових виданнях і, зокрема, у тих, що входять до наукометричних баз. І однією з найпотужніших серед них є бібліографічна і реферативна база даних SciVerse Scopus, що постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань із технічних, медичних і гуманітарних наук, а також публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

Видавнича служба «УРАН» періодично здійснює наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складається рейтинг українських вищих навчальних закладів.

У 2018 році до бази даних Scopus включені 162 заклади вищої освіти України, що на 26 навчальних закладів більше ніж у минулому році.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

У цьогорічному рейтингу НУХТ посідає 30 місце з індексом Гірша 18 (у 2017-му – 15.). Кількість публікацій у першому півріччі 2018 року – 492, кількість цитувань – 1608. Слід сказати, що щорічно наші науковці зміцнюють позиції університету у згаданому рейтингу, тож побажаємо їм подальших наукових звершень.

Нагадаємо, що з 1 листопада 2017 року по 31 жовтня 2018 року в університеті  відкрито доступ до бази даних Scopus. Доступ користувачів до ресурсу забезпечується лише через локальну мережу бібліотеки з усіх автоматизованих робочих місць у науковому читальному залі та читальному залі періодичних видань.

Опублікований: 03-08-2018
Читайте також:
Університет покращив свої позиції у академічному рейтингу закладів вищої освіти «Топ-200 Україна»

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентував наступний, чотирнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2020». При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет покращив свої позиції у академічному рейтингу закладів вищої освіти «Топ-200 Україна» 07 липня 2020

Фізика – наука для майбутнього

Цей тиждень для кафедри фізики виявився досить активним і незвичайним: відбулися методичний і науковий семінар із залученням провідних науковців інших закладів (враховуючи епідемічну ситуацію, заходи проходили дистанційно з використанням програм TEAMSта ZOOM). Спочатку викладачі кафедри дізналися про хмарні технології в освіті, а 29 жовтня на наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фізика – наука для майбутнього 30 жовтня 2020

Блогінг і SMM: контент-райтинг відомих брендів від маркетологів НУХТ

Як створити крутий блог і чому SMM робить бізнес успішним? Як клієнтський контент наближає бренд до споживача та чому зростає роль мобільних додатків? Про це, і не тільки, говорили студенти кафедри маркетингу на жовтневому засіданні гуртка «Інтелектуал». Цього разу ініціаторкою теми засідання стала викладачка кафедри маркетингу Світлана Ткачук, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блогінг і SMM: контент-райтинг відомих брендів від маркетологів НУХТ 30 жовтня 2023

Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін знайомлять першокурсників із університетом

Студенти першого курсу різних факультетів та інститутів разом із викладачами кафедри гуманітарних дисциплін розпочали відвідування Музею історії НУХТ. Здобувачів освіти вразили маловідомі факти історії заснування університету, адже він має глибоке коріння. Його значення для нашої держави надзвичайно важливе, адже саме тут розпочали готувати перших...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін знайомлять першокурсників із університетом 29 вересня 2022