Н У Х Т

Сучасний стан розроблення і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців обговорили наші науковці

25 лютого 2020

Сучасний стан розроблення і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців обговорили наші науковці

20 та 21 лютого завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції д.т.н., професор Олександра Нєміріч, д.т.н., професор Наталія Фролова, к.т.н., доцент Наталія Ющенко, к.т.н., асистент Ігор Устименко та аспірант Максим Авраменко взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «PLANTA+. Досягнення та перспективи», організованої Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця, Національним фармацевтичним університетом, приватним вищим навчальним закладом «Київський медичний університет», Асоціацією виробників фітосировини України.

Метою заходу було сприяння розвитку фармацевтичної галузі, впровадження сучасних лікарських засобів рослинного походження у практичну медицину, розроблення та впровадження системи оздоровчого харчування, харчових продуктів спеціального призначення на основі лікарської рослинної сировини.

Викладачі та аспірант кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у рамках міжнародної конференції обмінялися досвідом із гостями із різних регіонів України, Литовської Республіки, Польщі, Німеччини, Іраку.

Професори Олександра Нєміріч і Наталія Фролова, доцент Наталія Ющенко та асистент Ігор Устименко разом із головою президії Асоціації виробників фітосировини України Романом Михайличем розробили проєкт резолюції секції конференції «Сучасний стан розроблення і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців, функціональних і харчових продуктів спеціального медичного призначення на основі лікарської рослинної сировини», в якій зазначено першочергові кроки сталості та відтворюваності якості сировини лікарських рослин:

1. Поширення державної підтримки на сільгоспвиробників, котрі здійснюють господарську діяльність відповідно до КВЕД 01.28 «Вирощування пряних, ароматичних і лікарських культур».

2. Створення робочих груп із розроблення системи оздоровчого харчування населення України.

3. Ініціювання розроблення та прийняття програми розвитку галузі вирощування та перероблення лікарської рослинної сировини та продуктів харчування.

Опублікований: 25-02-2020
Читайте також:
Про енергоефективність на гостьовій лекції викладача кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

24 лютого доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роман Грищенко прочитав гостьову лекцію на тему «Енергоефективні будинки для майбутнього України» студентам другого і четвертого курсів Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. Цікавий теоретичний матеріал викладач проілюстрував передовими технологіями у галузі енер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про енергоефективність на гостьовій лекції викладача кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 26 лютого 2025

Мандрівка до Львова: біотехнологічна компанія «ЕНЗИМ» зустрічає наших здобувачів

Здобувачі другого та третього курсів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» та третього курсу спеціальності 161 «Хімічні технології» побували на ПрАТ «Ензим», що знаходиться у м. Львів. «Ензим» – міжнародна біотехнологічна компанія, яка спеціалізується на виробництві дріжджів та інноваційних продуктів для різних галузей, експортує близь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандрівка до Львова: біотехнологічна компанія «ЕНЗИМ» зустрічає наших здобувачів 23 жовтня 2024

Ярмарок вакансій «НУХТ весна-2019» зібрав рекордну кількість учасників

13 березня відбувся захід, що традиційно збирає в нашому університеті провідних роботодавців країни – Ярмарок вакансій «НУХТ весна-2019». Щороку кількість учасників, що презентують свої кар’єрні пропозиції нашим студентам збільшується – цього разу два поверхи холу головного корпусу зайняли стенди майже 50 компаній. Генеральними спонсорами Ярмарку ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ярмарок вакансій «НУХТ весна-2019» зібрав рекордну кількість учасників 14 березня 2019

Подорож до країни напоїв

Науковці вже давно обговорюють «туристичну революцію» – справжній переворот в індустрії. Адже ріст кількості туристів у світі за останні десятиліття перевищує всі прогнози. Наші здобувачі й у дистанційний період також не забувають подорожувати, хоч і віртуально. Студенти групи ГС-1-10а на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри інозе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож до країни напоїв 28 вересня 2021