Н У Х Т

Сучасний стан розроблення і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців обговорили наші науковці

25 лютого 2020

Сучасний стан розроблення і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців обговорили наші науковці

20 та 21 лютого завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції д.т.н., професор Олександра Нєміріч, д.т.н., професор Наталія Фролова, к.т.н., доцент Наталія Ющенко, к.т.н., асистент Ігор Устименко та аспірант Максим Авраменко взяли участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «PLANTA+. Досягнення та перспективи», організованої Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця, Національним фармацевтичним університетом, приватним вищим навчальним закладом «Київський медичний університет», Асоціацією виробників фітосировини України.

Метою заходу було сприяння розвитку фармацевтичної галузі, впровадження сучасних лікарських засобів рослинного походження у практичну медицину, розроблення та впровадження системи оздоровчого харчування, харчових продуктів спеціального призначення на основі лікарської рослинної сировини.

Викладачі та аспірант кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції у рамках міжнародної конференції обмінялися досвідом із гостями із різних регіонів України, Литовської Республіки, Польщі, Німеччини, Іраку.

Професори Олександра Нєміріч і Наталія Фролова, доцент Наталія Ющенко та асистент Ігор Устименко разом із головою президії Асоціації виробників фітосировини України Романом Михайличем розробили проєкт резолюції секції конференції «Сучасний стан розроблення і впровадження системи профілактично-оздоровчого харчування українців, функціональних і харчових продуктів спеціального медичного призначення на основі лікарської рослинної сировини», в якій зазначено першочергові кроки сталості та відтворюваності якості сировини лікарських рослин:

1. Поширення державної підтримки на сільгоспвиробників, котрі здійснюють господарську діяльність відповідно до КВЕД 01.28 «Вирощування пряних, ароматичних і лікарських культур».

2. Створення робочих груп із розроблення системи оздоровчого харчування населення України.

3. Ініціювання розроблення та прийняття програми розвитку галузі вирощування та перероблення лікарської рослинної сировини та продуктів харчування.

Опублікований: 25-02-2020
Читайте також:
Викладачі розвивають резильєнтність

Викладачі Сумського фахового коледжу нашого університету продовжують розвивати резильєнтність. Разом із тренеркою Інною Сагер вони пройшли тренінговий курс з надання першої психологічної допомоги за протоколами Israel Trauma Coalition in UA. Під час численних вправ та умовних ситуацій учасники закріплювали отримані знання, формували навички самодо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі розвивають резильєнтність 14 серпня 2024

Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбулися Комплексні державні іспити студентів заочної форми навчання на здобуття ступеня «бакалавр» із напрямів підготовки «Харчові технології та інженерія» і «Готельно-ресторанна справа», зокрема і зі скороченим терміном навчання. Завідувач кафедри Оксана Арпуль, яка очолила роботу Екзамен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державні іспити на кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу 17 лютого 2017

Професійне зростання – основа економічного розвитку!

20 листопада 2024 року відбулася ХV Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств», участь у якій взяли здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» та «Менед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійне зростання – основа економічного розвитку! 25 листопада 2024

Магістранти опановують крафтові технології: майстер-клас від фахового сировара

Здобуття освіти завжди є ключем до розвитку та особистого зростання. Можливість застосування набутих знань у практичній діяльності, де теорія перетворюється на конкретні навички і результати стали важливою складовою сучасної фахової підготовки здобувачів. На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів, з використанням формату of- та online, в рам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти опановують крафтові технології: майстер-клас від фахового сировара 11 грудня 2023