Н У Х Т

Університет приймав ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм»

17 травня 2019

Університет приймав ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм»

14-16 травня на базі нашого університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм». Уже третій рік поспіль НУХТ має честь приймати гостей із усіх куточків України, серед них цьогоріч були 55 «бакалаврів» і 22 «магістри» з 34 університетів, що готують фахівців для туристичної сфери.

До складу журі олімпіади увійшли 16 осіб – кандидати та доктори наук, професори і декани профільних факультетів.

На урочистому відкритті олімпіади студентів привітали директор Департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Оксана Сердюк, проректор з наукової роботи НУХТ Олександр Шевченко, заступник декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) Наталія Бондар, менеджер по персоналу готелю «Hilton Kyiv»Антоніна Форостяна, співзасновник туристичної компанії «Тревел профешнал груп»Олена Бойко, менеджер по персоналу туроператора «Coral Travel»Тетяна Крилова, головний редактор Національного туристичного порталу Zruchno.Travel, керівник Клубу мандрівників «НавколоUA» Андрій Тичина.

«Для кожної кафедри є великою честю організовувати ІІ етап студентської олімпіади всеукраїнського рівня за спеціальністю свого профілю», – підкреслила у вітальному слові завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ Дарія Басюк.

Учасники олімпіади виконували два типи конкурсних завдань. Спершу вони писали тести, які містили 50 питань на туристичну, географічну та економічну тематику, що спирались на програми базових дисциплін.

У другій частині учасникам-бакалаврам серед запропонованих двох турів необхідно було розрахувати їх вартість та, спираючись на точку беззбитковості, обрати оптимальний для впровадження туристичним оператором. Разом із тим, на основі оцінювання тенденцій продажів екстремальних і культурно-пізнавальних турів здійснити прогноз реалізації на 2019 рік та оцінити вплив найкращого туру на ефективність роботи туристичного підприємства.

У свою чергу, перед студентами-магістрами було завдання обрати найкращі умови договору франшизи для туристичного агента, враховуючи план продажів і комісійну винагороду кожного з них. Також, спираючись на критичний обсяг реалізації та рентабельність франшизи, потрібно було оцінити доцільність співпраці за новою угодою.

У вільний час у супроводі студентської ради факультету ГРТБ учасники олімпіади мали змогу познайомитись із визначними місцями столиці, побачити старовинні пам’ятки архітектури та відчути неповторну атмосферу травневого Києва. А члени журі ознайомились із технологією виробництва парфумів, яку презентувала на майстер-класі студентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів НУХТ Лаура Овакімян, а також самостійно виготовити власний аромат.

Другого дня студенти відвідали цікавий та захоплюючий майстер-клас, який підготувала команда готелю «Hilton Kyiv» – лідера готельної галузі України.

Але всі, звісно, з нетерпінням очікували на оголошення результатів. І ось момент істини настав. За результатами двох турів переможцями ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм» у 2019 році стали:

Студенти освітнього ступеню «бакалавр»:
І місце – Віолета Сафонова (Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця)
ІІ місце – Ольга Нестеренко (Національний університет біоресурсів і природокористування України) і Марина Гільманова (Київський національний торговельно-економічний університет)
ІІІ місце – Мирослава Король (Національний університет харчових технологій), Діана Криницька (Тернопільський національний економічний університет) і Ольга Загура (Київський національний університет ім. Т.Шевченка).

Студенти освітнього ступеню «магістр»:
І місце – Дар’я Осітнянко (Національний університет харчових технологій)
ІІ місце – Надія Проскурова (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича)
ІІІ місце – Анастасія Левченко (Харківський національний університет міського господарства ім. Бекетова).

Головним призом за І місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності «Туризм» став сертифікат на рекламний тур до Туреччини, який переможцю подарувала компанія TPG.

Вітаємо переможців і бажаємо подальших успішних сходинок у професійній кар’єрі!

Опублікований: 17-05-2019
Читайте також:
Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

За останнє десятиріччя у Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ склалися досить плідні стосунки з водоканалами – саме ці підприємства найбільш дисципліновані у виконанні законодавчих вимог щодо періодичності підвищення кваліфікації фахівців своїх випробувальних лабораторій. Щорічно в Інституті на курсах навчаються від 80 до 100 спеціалісті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання 15 липня 2019

Досвід фахівців, або цікаво і корисно про мікробіологію

Попри надскладну ситуацію в нашій країні, початок навчального року для четвертокурсників-біотехнологів став досить насиченим. Надзвичайно цінним, як для майбутніх спеціалістів, є практичний досвід і підтримка старших колег, яку вони змогли отримати, поспілкувавшись із начальником відділу промислової мікробіології ТОВ «УКРБІО» Артемом Слободянюком н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід фахівців, або цікаво і корисно про мікробіологію 24 жовтня 2022

Перший випуск магістрів за новою освітньою програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

Відбувся перший захист кваліфікаційних робіт магістрів за новою освітньо-професійною програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» у екзаменаційній комісії, що очолила лікарка-дієтологиня Центрів здоров’я «Аюрведа-192» Анна Осипенко. Члени екзаменаційної комісії – професорка кафедри технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший випуск магістрів за новою освітньою програмою «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 21 лютого 2024

У акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя, беруть участь наші здобувачі освіти

Вивчення гастрономічного туризму – це не тільки лекції та вебінари. Це ще й участь у важливих акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя. Здобувачі 1 курсу спеціальності «Туризм» під час вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» долучилися до голосування за найкращий логотип до нової гастрономічної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У акціях, які втілюють ідеї гастрономічного туризму в життя, беруть участь наші здобувачі освіти 25 березня 2021