У рамках опанування магістрантами освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» освітніх компонентів «Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів»; освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» освітніх компонентів «Регулювання використання харчових добавок та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції» та освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» освітніх компонентів «Харчові добавки та інноваційні інгредієнти у технологіях органічних харчових продуктів, борошняних та кондитерських виробів» відбулася гостьова лекція від провідної фахівчині з наукових та регуляторних питань Швейцарського Центру розробок нових продуктів та технологій Наталії Поліщук.
Під час лекції було детально розглянуто умови застосування харчових добавок, ароматизаторів та ензимів у харчовому виробництві з урахуванням сучасних наукових досліджень і регуляторних вимог. Наталія Поліщук акцентувала увагу на безпечних дозах, законодавчих обмеженнях і технологічній ролі харчових добавок, ароматизаторів та ензимів у створенні якісної і безпечної продукції.
Лекція викликала жвавий інтерес серед здобувачів освіти і викладачів, сприяючи поглибленню професійних знань і розумінню складних аспектів харчової технології та регулювання використання харчових добавок, ароматизаторів та ензимів у виробництві харчових продуктів.
Слухачі вдячні Наталії Поліщук за цінний науковий внесок і співпрацю й чекають на наступні зустрічі.