Н У Х Т

Другокурсники-біотехнологи відвідали Farmak

03 грудня 2025

Другокурсники-біотехнологи відвідали Farmak

Коли ми чуємо назви препаратів «Корвалол», «Амізон», «Антраль», «Фармазолін», «Едем», «Барбовал», ми миттєво, безсумнівно, однозначно та з повною впевненістю стверджуємо, що це – продукція компанії Farmak. Довіра споживачів до продукції Farmak є прямим результатом послідовної та далекоглядної стратегії керівництва компанії. Їхня відданість якості та безпеці продукції створили міцний фундамент для репутації надійного вітчизняного виробника. Саме завдяки такому стратегічному підходу та відповідальності споживачі автоматично та впевнено ідентифікують згадані препарати з компанією Farmak.

2 грудня 2025 року майбутні бакалаври-біотехнологи факультету біотехнології та екологічного контролю разом із кураторкою, доценткою кафедри фізики та професійної безпеки Ольгою Євтушенко відвідали компанію. Їхнім гідом під час знайомства з лідером фармацевтичного ринку України стала старша фахівчиня з внутрішніх комунікацій Альона Шаламай. Здобувачі групи БТ-2-2 ознайомилися з технологічним процесом цеху виготовлення ліків у рідких формах. Цех є інноваційним комплексом підприємства, спеціалізацією якого є високотехнологічне асептичне виробництво стерильних лікарських засобів у формі розчинів для ін’єкцій у ампулах і флаконах. Підрозділ працює за найвищими міжнародними стандартами якості GMP і виробляє понад 40 найменувань життєво важливих препаратів, включаючи перспективний напрямок біотехнологічних ліків. Інвестиції в модернізацію та інновації цеху №1 демонструють лідерські позиції Farmak і здатність виробляти продукцію світового рівня.

Другокурсники пересвідчилися, що всі етапи технологічного процесу відбуваються у надчистому середовищі, щоб запобігти будь-якому мікробному забрудненню. Це не просто чисті кімнати, а високотехнологічні зони, де кожний квадратний метр повітря контролюється за жорсткими міжнародними стандартами. Саме в цих ідеальних умовах, які нагадують космічну станцію, відбувається фасування стерильних очних крапель. Інженер цеху чистих середовищ Артем Степура продемонстрував обладнання, яке використовується для підготовки води. Він наголосив, що саме цей початковий фундаментальний етап надзвичайно важливий для якості всіх рідких ліків і включає багатоступеневе очищення води. Саме якість води безпосередньо впливає на стабільність і стерильність кінцевого продукту. Найцікавішим моментом став справжній технологічний тур, який провела інженерка з навчання Людмила Сервета. Вона крок за кроком представила технологічну послідовність із поясненням усіх стадій виробничого циклу, починаючи з етапу виготовлення упаковки і закінчуючи пакуванням готової продукції.

У конференц-залі компанії Farmak HR-фахівчиня Марія Голокоз ознайомила студентів з освітніми ініціативами компанії, які включають різноманітні програми підтримки молодих науковців, здобувачів та освітніх проєктів. Біотехнологи з перших вуст дізналися про перспективи працевлаштування для молоді, отримали багато корисних порад щодо старту кар’єри.

Здобувачі освіти і викладачка щиро вдячні фахівчині з розвитку бренду Farmak Вікторії Матат, яка допомогла з організацією візиту, за професіоналізм і можливість побачити виробництво зсередини.

Опублікований: 03-12-2025
Читайте також:
Високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

Відповідно до плану проведення відкритих занять на кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів відбулася відкрита лекція «Технології туалетних мил», яку прочитав к.т.н., доцент Валерій Бабенко з навчальної дисципліни «Технологія жирів» (Модуль 4 «Технології парфумерно-косметичних виробів») для студентів четвертого курсу денної форми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 15 березня 2018

Працедавці високо оцінюють якість підготовки фахівців у нашому університеті

Працедавці України уже традиційно визнали НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців за технічними та економічними спеціальностями. Шанси випускника зайняти вакансію в престижній компанії дослідив журнал «Гроші». Чотирнадцятий рейтинг вишів «Грошей» – особливий. Адже журналісти разом із компаніями-роботодавцями оцінювали р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Працедавці високо оцінюють якість підготовки фахівців у нашому університеті 19 серпня 2021

Про крафтове виноробство студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від власника сімейної виноробні

На запрошення професорки кафедри готельно-ресторанної справи Тетяни Сильчук та асистентки Світлани Ковальчук до освітнього онлайн-простору нашого університету завітав співвласник крафтової виноробні «Шато Курінь» Денис Халупенко. Гостьовий лекторій відбувся у рамках вивчення дисципліни «Крафтові технології» для здобувачів 3 курсу освітньо-професій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про крафтове виноробство студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від власника сімейної виноробні 03 грудня 2021

Студенти Вінницького коледжу долучилися до благодійної програми ГО «Сонячна країна»

Напередодні Дня Святого Миколая Чудотворця кожна людина має можливість від щирого серця виконати свій душевний обов’язок,  допомогти тим, хто особливо потребує уваги та любові. Не один рік студенти-волонтери Вінницького коледжу нашого університету беруть участь у благодійній програмі  ГО «Сонячна країна» – «Святі дива Миколая». З 12 по 14 грудня ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Вінницького коледжу долучилися до благодійної програми ГО «Сонячна країна» 22 грудня 2018