На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся міжкафедральний науковий семінар, на якому асистент Оксана Басс представила дисертаційну роботу «Удосконалення технології морозива із замінниками цукру» (науковий керівник – професор Галина Поліщук).
Автором науково обґрунтовані технологічні рішення щодо удосконалення технології морозива: досліджені функціонально-технологічні показники замінників цукру та доведена можливість їх використання у складі морозива як підсолоджуючих і структуруючих компонентів; досліджені реологічні показники сумішей для виробництва морозива із замінниками цукру; здійснене моделювання складу сумішей морозива; визначені оптимальні технологічні режими; досліджені показники якості морозива; розроблені параметрична та апаратурно-технологічна схеми виробництва морозива із замінниками цукру. Здійснена промислова апробація, доведена економічна ефективність та соціальна значимість наукової розробки.
Рецензували роботу д.т.н., професор кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний, доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек та Олена Красуля. Усі рецензенти відзначили актуальність роботи, її наукову та практичну цінність і дали позитивні відгуки.
Запитання задали та взяли участь в обговоренні роботи: від Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці д.т.н., професор Віктор Гуць; від кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства д.т.н., професори Віктор Маринченко і Віталій Прибильський; від кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів д.т.н., професор Ірина Шевченко, к.т.н., доцент Оксана Топчій; від кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування к.т.н., доцент Юрій Змієвський; від кафедри технології молока і молочних продуктів к.т.н., доценти Оксана Кочубей-Литвиненко, Анастасія Пухляк, Олена Онопрійчук, Тетяна Осьмак, Алла Тимчук, старший викладач Ульяна Кузьмик, асистенти Ігор Устименко, Тетяна Пшенична, аспірант Лариса Чубенко.
Також пропозиції щодо удосконалення дисертаційної роботи внесли провідні науковці університету.
Оксана Басс успішно представила свою дисертаційну роботу та обґрунтовано відповіла на всі запитання та зауваження.
За результатами відкритого голосування дисертаційна робота асистента Оксани Басс рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03.
Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів щиро вітає дисертанта і бажає успіхів у подальшому здобутті високого кваліфікаційного рівня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.