Н У Х Т

Участь у міжнародному Кулінарному марафоні у Болгарії взяли студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

30 квітня 2021

Участь у міжнародному Кулінарному марафоні у Болгарії взяли студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Поки науковий світ шукає, як зменшити негативний вплив локдаунів, відсутності прямих контактів і комунікації на академічну спільноту, наші друзі із Русенського університету (Болгарія) за сприяння асоціації «Європейський напрям» (м. Велико Тирново, Болгарія) організовують цікаві і корисні заходи, які не дозволяють сумувати.

Один із таких заходів – Кулінарний марафон. Протягом багатьох років у розпал весни він відбувається на центральній площі міста Разград. Різні покоління – учні гімназій, коледжів, студенти університетів, представники промисловості і бізнесу, а також особи поважного віку готують і представляють свої кулінарні шедеври.

Студенти нашого університету вже другий рік поспіль приєднуються до Кулінарного марафону. Цьогоріч це кулінарне свято проходило онлайн під гаслом «Фермерські продукти та здорове харчування – в контексті плану відновлення Європи», а відкрив захід ректор Русенського університету, академік НААН України професор Христо Белоєв.

28 квітня відбувся віртуальний фінал, до якого долучилися викладачі кафедр машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, готельно-ресторанної справи, технології ресторанної і аюрведичної продукції нашого університету, а студенти презентували міжнародній академічній спільноті свої конкурсні страви англійською мовою.

Участь в онлайн-заході взяли понад 70 гостей, серед яких 16 учасників – це студенти нашого факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу: 10 – кафедри готельно-ресторанної справи, 6 – технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Наші здобувачі вищої освіти від першокурсників до магістрантів натхненно і на високому теоретичному рівні представили свої авторські страви, приготовані з локальних продуктів, рецептури яких розроблені з дотриманням рекомендацій здорового харчування.

Це і національні страви української кухні, вареники зі сметаною, ліниві вареники, деруни і борщ у фьюжн трактуванні, житньо-пшеничний хліб на заквасці з насінням соняшнику, гороховий крем-суп із копченою грудинкою і грінками, млинцевий торт із декоруванням у стилі карвінгу, веганські млинці на рисовому борошні і гречаному молоці, а також серія низькокалорійних весняних десертів від наших юних кондитерів – полуничний мусовий кейк, полуничний тарт, міні-павлова, чізкейк у склянці з полуницею і насінням льону у стилі модерн.

Фото- і відеопрезентації конкурсних страв оприлюднені на офіційних сторінках у мережі Facebook кафедри готельно-ресторанної справи https://www.facebook.com/hrtb.official і кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції https://www.facebook.com/kafedratrap.

Наші студенти вміють і люблять розробляти та готувати ресторанні страви, то ж вражали журі оригінальністю рецептур і поєднанням компонентів, обізнаністю з особливостями сучасних технологій, якістю виконання, апетитністю, естетичністю, креативністю і власним стилем в оформленні. Кожний учасник компетентно обґрунтовував вибір сировини з цінним нутрієнтним складом, що визначає healthy-спрямування готових страв, які можуть стати окрасою меню трендових закладів ресторанного господарства.

Всі учасники марафону отримають сертифікати про участь у міжнародному конкурсі. Наші студенти активно долучилися до участі за підтримки в.о. декана факультету Віти Цирульнікової, завідувачок випускових кафедр – готельно-ресторанної справи Лариси Шаран, технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександри Нєміріч і наукових керівників із числа викладачів, які допомагали студентам з підготовкою і презентацією.

Разградська філія Русенського університету «Ангел Канчев», яка є міжнародним освітнім партнером кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету, вже вшосте організовує Кулінарний марафон і вдруге у режимі онлайн. Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу висловлює подяку доценту кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олексію Губені за запрошення до участі, організаторам – за високий рівень проведення заходу, який сприяє популяризації науки серед студентства, професійному та особистому розвитку наших здобувачів вищої освіти, формуванню спільного українсько-болгарського освітнього простору для обміну знаннями та ідеями. 

Опублікований: 30-04-2021
Читайте також:
Зі сучасними тенденціями та досягненнями у науці знайомляться викладачі

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у заході від компанії «Лесаффр Україна» «Baking with lesaffre tech days: нові можливості. Від тренду до асортименту». Учасникам заходу фахівцями Lesaffre Ukraine було презентовано аналітичний аналіз тенденцій споживання хлібобул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасними тенденціями та досягненнями у науці знайомляться викладачі 06 листопада 2024

Фахівці з підбору персоналу провідних підприємств зустрічаються з нашими студентами

У Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ розпочалися заходи тижня циклової комісії технології хлібопекарського і кондитерського виробництв. У конференц-залі коледжу відбулися інформаційні зустрічі викладачів і студентів груп ХМК-3, ХМК-4а, ХМК-4б із фахівцями з підбору персоналу кондитерської фабрики «Світоч»  Ната...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці з підбору персоналу провідних підприємств зустрічаються з нашими студентами 22 жовтня 2019

Культурно-мистецький захід присвячений творчості Ліни Костенко відбувся у Свалявському технічному коледжі НУХТ

19 березня 2019 року видатній українській поетесі Ліні Костенко виповнилося 89. З цієї нагоди студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ (група ДГ-176, викладач української мови та літератури – Оксана Дутка ) підготували й провели захід «Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох!», презентували книжкові виставки, щоб вшанувати геніаль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Культурно-мистецький захід присвячений творчості Ліни Костенко відбувся у Свалявському технічному коледжі НУХТ 21 березня 2019