Н У Х Т

У ВР пропонують зменшити навантаження на викладачів вишів

14 серпня 2023

У ВР пропонують зменшити навантаження на викладачів вишів

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, яким пропонується зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти.

Зокрема, законопроєктом запропоновано зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти з чинних 600 годин до 400-500 годин на рік залежно від обсягу виконуваної ними наукової роботи.

За словами голови профільного комітету ВР Сергія Бабака, це наблизить структуру робочого часу українських викладачів до практики європейських країн, а також стимулюватиме наукову роботу в університетах.

«Якщо ж викладач повністю зосереджується на навчальній роботі (зокрема, більшість викладачів іноземних мов, фізичної культури), то буде чесно кваліфікувати його як педагогічного працівника і не вимагати імітувати наукову роботу. Такі працівники, як і залучені досвідчені фахівці-практики, дуже потрібні для навчання здобувачів вищої освіти актуальним професійним знанням», – наголосив він, коментуючи норми законопроєкту.

Опублікований: 14-08-2023
Читайте також:
Фахово про харчову промисловість: в гостях у студентів академік НААНУ

До Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ (ННІ ЕіУ) завітав директор Інституту продовольчих ресурсів НААНУ, академік Національної академії аграрних наук України Микола Сичевський. Микола Петрович – випускник нашого університету, відомий вчений-економіст і знаний фахівець вітчизняної харчової промисловості. Він завітав, аби през...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахово про харчову промисловість: в гостях у студентів академік НААНУ 31 травня 2019

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи

24 листопада 2023 року відбувся успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» асистенткою кафедри готельно-ресторанної справи Анастасією Різник. Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технології хліба з вівсяного...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) на кафедрі готельно-ресторанної справи 28 листопада 2023

Розпочалася виробнича практика магістрантів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Здобувачі освітнього ступеня «Магістр» 2 курсу навчання спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» відповідно до навчального плану з 1 вересня 2021 року проходять виробничу практику. Головним завданням виробничої практики для здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася виробнича практика магістрантів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 09 вересня 2021

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виступила офіційною опоненткою захисту докторської дисертації

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова виступила офіційною опоненткою захисту докторської дисертації в Одеській національній академії харчових технологій. 11 травня відбулося засідання спеціалізованої вченої ради Д41.088.01, на якому доцентка кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виступила офіційною опоненткою захисту докторської дисертації 14 травня 2021