Н У Х Т

У ВР пропонують зменшити навантаження на викладачів вишів

14 серпня 2023

У ВР пропонують зменшити навантаження на викладачів вишів

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, яким пропонується зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти.

Зокрема, законопроєктом запропоновано зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти з чинних 600 годин до 400-500 годин на рік залежно від обсягу виконуваної ними наукової роботи.

За словами голови профільного комітету ВР Сергія Бабака, це наблизить структуру робочого часу українських викладачів до практики європейських країн, а також стимулюватиме наукову роботу в університетах.

«Якщо ж викладач повністю зосереджується на навчальній роботі (зокрема, більшість викладачів іноземних мов, фізичної культури), то буде чесно кваліфікувати його як педагогічного працівника і не вимагати імітувати наукову роботу. Такі працівники, як і залучені досвідчені фахівці-практики, дуже потрібні для навчання здобувачів вищої освіти актуальним професійним знанням», – наголосив він, коментуючи норми законопроєкту.

Опублікований: 14-08-2023
Читайте також:
Науковий семінар щодо новітніх технологій кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Європейський досвід виготовлення десертів» за участі власниці сімейної кондитерської «Sweet Kingdom», кандидата технічних наук Наталії Пастушенко. Фахівчиня-практик ознайомила викладачів кафедри з асортиментом кондитерських виробів, популярних серед споживачів, а також із новими тен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар щодо новітніх технологій кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи 09 червня 2021

Нове придбання для навчальної лабораторії Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

На початку зими матеріально-технічна база Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ поповнилася новим придбанням – для лабораторії виробництва молочних продуктів закупили італійський фризер із виробництва м’якого морозива Ugolini Minigel. Тепер, крім виготовлення сирів і масла, студенти матимуть змогу виготовляти широкий асортимент морозива, до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове придбання для навчальної лабораторії Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 05 грудня 2018

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Ганна Вовк успішно захистила дисертаційну роботу «Удосконалення технології пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів», представлену на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології». Робота, пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 11 грудня 2023

Перший досвід педагогічної діяльності аспірантів кафедри технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проєктування

На кафедрі технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проєктування відбувся захист педагогічної практики аспірантів. Здобувачі третього рівня вищої освіти Ярослав Войтюк, Олег Ченцов, Іван Глущенко і Михайло Цюрпита відзвітували комісії в складі завідувача кафедри, професора Миколи Якимчука, професора Валентина Олішевського, доцентів Рома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший досвід педагогічної діяльності аспірантів кафедри технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проєктування 18 червня 2024