Здобувачі третього курсу, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», з цікавістю досліджують усі тонкощі фаху і завжди раді заглянути у реалії роботи виробництва, адже попереду у них надзвичайно важливий етап – випускний четвертий курс.
24 квітня у супроводі доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Наталії Попової третьокурсники відвідали Київський пивоварний завод «Carlsberg Ukraine».
Колектив підприємства радо зустрів гостей. Побачивши завод на власні очі, почувши розповідь про його виникнення та процес пивоваріння, а також відчувши аромати солоду, хмелю, сусла та готового пива, здобувачі зрозуміли, наскільки трудомісткими є процеси виготовлення продукції і контролю якості та безпечності на кожній стадії виробництва, скільки праці докладає кожний працівник, щоб споживач міг отримати насолоду від яскраво вираженого смаку та аромату свіжовиготовленого продукту.
Під час зустрічі чималу увагу було приділено питанням безпеки й охорони навколишнього середовища. Адже на заводі після ретельного очищення використовуються повторно і вода, і скляна тара. А використані ПЕТ-пляшки та жерстяні банки збираються на утилізацію, і ні в якому випадку не викидаються.
Зустріч із Карлсбергом залишила незабутні враження. Молодий колектив заводу робить усе, щоб гості почували себе комфортно. Дуже приємно, що, незважаючи на складність процесу і завантаженість роботою, усі співробітники виділяють свій дорогоцінний час, щоб показати або розповісти здобувачам освіти щось цікаве.