Н У Х Т

У основі всіх процесів – наука

13 грудня 2021

У основі всіх процесів – наука

«Наука в основі всіх процесів» або як стати членом команди АТ «ФАРМАК» – такою була тема вебінару, організованого представниками АТ «Фармак» – фахівчинею з підбору та адаптації відділу підбору персоналу Іриною Воскрес та інженером-технологом відділу технологічної розробки Валентином Моцаром для здобувачів 3 і 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Здобувачі дізналися, що компанія з 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України, європейським підприємством сучасного рівня та найбільшим експортером лікарських засобів.

Інженер з розробки лікарських засобів, випускник кафедри біотехнології та мікробіології з чотирьохрічним стажем роботи на виробництві Валентин Моцар цікаво та інформативно роз’яснив усі моменти виробництва лікарських засобів, основні нюанси розроблення препаратів, зокрема створення генеричного препарату та чим він відрізняється від референтного. Крім того, спікер проаналізував асортимент лікарських засобів на фармацевтичному ринку України, навів дослідження субстанції АФІ на фармако-технологічні показники та їх висновки, пояснив майбутнім спеціалістам допоміжні речовини, які вивчалися при розробленні складу і технології таблеток, дослідження їх кінетики invitro та invivo.

Дуже цікавим для майбутніх біоехнологів став той факт, що на базі АТ «Фармак» є можливість займатися науково-дослідною роботою, оскільки компаніє має сучасний дослідницький комплекс, зокрема різнопрофільні лабораторії, оснащені високотехнологічним обладнанням, а також є інноваційний R&D-центр – комплекс, де проводять науково-технічні дослідження для виготовлення нових зразків ліків.

Здобувачі відзначили, що зустріч була дуже корисною та мотивуючою для подальшого навчання та правильної реалізації своїх знань у майбутньому.

Вони висловили вдячність фахівцям за інформування майбутніх спеціалістів, а деканці факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак за залучення провідних спеціалістів компаній високого рівня для живого спілкування зі студентами, що дає їм змогу зрозуміти, чим саме займається провідний біотехнолог, і як можна себе реалізувати в подальшому, завершивши навчання в альма-матер. 

Опублікований: 13-12-2021
Читайте також:
НУХТ – у ТОП-15 за результатами акредитацій освітніх програм!

Згідно з ранжуванням закладів вищої освіти України за результатами акредитаційних експертиз 2019-2023 років наш університет посів 14 місце серед 204 ЗВО України, включених до рейтингу. Укладач рейтингу – Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» зазначає, що акредитаційні експертизи, які здійснюються Національним агентством із забезпечення якості ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-15 за результатами акредитацій освітніх програм! 09 квітня 2024

Стартував щорічний локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та забезпечення якості освітніх послуг

На початку січня в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося перше у 2024 році засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Засідання, на якому були присутні науково-педагогічні працівники, що входять до скл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував щорічний локальний моніторинг освітньої програми «Харчові технології та інженерія» та забезпечення якості освітніх послуг 11 січня 2024

Педагогічну майстерність високого ґатунку демонструють наші викладачі

Доцент кафедри фізики та професійної безпеки Михайло Лазаренко у межах навчальної дисципліни «Фізика» прочитав відкриту лекцію на тему «Магнітне поле та його характеристика» для першокурсників-бакалаврів денної форми здобуття освіти спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент». Викладачу вдалося змістовно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічну майстерність високого ґатунку демонструють наші викладачі 11 квітня 2025

Кольори біотехнології

3 березня 2025 року доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько прочитала гостьову ознайомчу лекцію на тему «Кольори біотехнології» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відокремленого структурного підрозділу «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ». Слухачі дізналися про основні напрям...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кольори біотехнології 03 березня 2025