Н У Х Т

У основі всіх процесів – наука

13 грудня 2021

У основі всіх процесів – наука

«Наука в основі всіх процесів» або як стати членом команди АТ «ФАРМАК» – такою була тема вебінару, організованого представниками АТ «Фармак» – фахівчинею з підбору та адаптації відділу підбору персоналу Іриною Воскрес та інженером-технологом відділу технологічної розробки Валентином Моцаром для здобувачів 3 і 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Здобувачі дізналися, що компанія з 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України, європейським підприємством сучасного рівня та найбільшим експортером лікарських засобів.

Інженер з розробки лікарських засобів, випускник кафедри біотехнології та мікробіології з чотирьохрічним стажем роботи на виробництві Валентин Моцар цікаво та інформативно роз’яснив усі моменти виробництва лікарських засобів, основні нюанси розроблення препаратів, зокрема створення генеричного препарату та чим він відрізняється від референтного. Крім того, спікер проаналізував асортимент лікарських засобів на фармацевтичному ринку України, навів дослідження субстанції АФІ на фармако-технологічні показники та їх висновки, пояснив майбутнім спеціалістам допоміжні речовини, які вивчалися при розробленні складу і технології таблеток, дослідження їх кінетики invitro та invivo.

Дуже цікавим для майбутніх біоехнологів став той факт, що на базі АТ «Фармак» є можливість займатися науково-дослідною роботою, оскільки компаніє має сучасний дослідницький комплекс, зокрема різнопрофільні лабораторії, оснащені високотехнологічним обладнанням, а також є інноваційний R&D-центр – комплекс, де проводять науково-технічні дослідження для виготовлення нових зразків ліків.

Здобувачі відзначили, що зустріч була дуже корисною та мотивуючою для подальшого навчання та правильної реалізації своїх знань у майбутньому.

Вони висловили вдячність фахівцям за інформування майбутніх спеціалістів, а деканці факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак за залучення провідних спеціалістів компаній високого рівня для живого спілкування зі студентами, що дає їм змогу зрозуміти, чим саме займається провідний біотехнолог, і як можна себе реалізувати в подальшому, завершивши навчання в альма-матер. 

Опублікований: 13-12-2021
Читайте також:
Вітання від колег продовжує отримувати наш колектив

У день святкування 135-літнього ювілею з дня заснування нашого університету вітального листа ректору НУХТ, професору Анатолю Українцю направив директор відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Немішаївський агротехнічний коледж» Володимир Альохін. Представника коледжу, викладача Людмилу Цах, го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання від колег продовжує отримувати наш колектив 22 жовтня 2019

Промоція публіцистичної діяльності наших викладачів

Ще один підручник наших викладачів – «Перспективні технологічні процеси виробництва оздоровчих продуктів» бере участь у проєкті «Книга від вченого». Його авторки – завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів, професорка Галина Сімахіна і професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталія Науменко. Створений із урахуванням но...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Промоція публіцистичної діяльності наших викладачів 23 серпня 2023

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води

Відбулося засідання кафедри технології цукру і підготовки води у форматі онлайн-конференції з використанням платформи Skype. Під час засідання були обговорені результати захисту звітів із переддипломної практики здобувачами 4 курсу, а також стан виконання ними дипломних проектів. Значна увага була приділена навчанню здобувачів 1-3 курсу та магістр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води 08 травня 2020

Визначені переможці Спартакіади НУХТ із шашок

4 квітня 2021 року в оnline-режимі відбулися змагання Спартакіади НУХТ із шашок серед юнацьких і дівочих команд. Ниніі, в епоху інформаційних технологій, особливого значення набуває здатність швидко орієнтуватись у величезному потоці інформації, аналізувати її і робити логічні висновки. Одним із засобів, що сприяють розвитку інтелектуальних здібно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці Спартакіади НУХТ із шашок 05 квітня 2021