Н У Х Т

Звичайні речі під іншим кутом

11 березня 2025

Звичайні речі під іншим кутом

Ви коли-небудь замислювалися, чим відрізняється базар від ринку? А чи можна перетворити звичайний шопінг на захопливу екскурсію?

Сьогодні доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва прочитала на гостьову лекцію для здобувачів освіти ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ», де разом поринули у світ сервісу і торгівлі.

Поговорили про розмовно-побутову термінологію, розкрили значення слів «ринок», «базар», «торговище», «маркет», «форум», «ярмарок» й дізналися, як правильно використовувати ці терміни в різних контекстах.

Обговорили тезу, що український базар – культурний феномен України. Згадали історію українських базарів та їх роль у формуванні національної культури. Дізналися про традиції та звичаї, пов'язані з торгівлею в Україні.

Звернули увагу на архітектуру торгівлі: розглянули, як змінювалася архітектура торгових споруд протягом історії. Дізналися про особливості архітектури сучасних ринків.

Подискутували, чим цікаві екскурсії сучасними міськими ринками. Відкрили для себе незвичайні маршрути та цікаві історії, пов'язані з ними та почули, як ринок може стати туристичною локацією.

Отримали рекомендації й практичні поради щодо проведення екскурсій на ринках, зокрема про те, як розповісти про базар так, щоб утримати увагу екскурсантів. Дізналися, як зробити розповідь цікавою та захопливою.

Здобувачі освіти зазначили, що для них пізнавальними були цікаві факти та історії; практичні поради та рекомендації та можливість дізнатися більше про українську культуру і традиції. Лекція нашої викладачки стала для них можливістю подивитися на звичайні речі під іншим кутом.

Опублікований: 11-03-2025
Читайте також:
Розширюємо співпрацю з інститутами НААН України

Попри нелегкі реалії сьогодення наш університет продовжує розширювати співпрацю з науковими установами України й зарубіжжя. Зокрема за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директора Інституту продовольчих ресурсів НААН Ільдуса Ібатулліна укладено Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти між академічними науковими спільнотами наши...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо співпрацю з інститутами НААН України 28 жовтня 2022

Стипендіальна програма Університету штату Пенсільванія для українських науковців та аспірантів

Університет штату Пенсільванія (Penn State University) у партнерстві з Посольством України в США повідомляє про відкриття стипендіальної програми, до якої запрошуються українські науковці та аспіранти, які були змушені покинути своє місце перебування у результаті або з метою уникнення негативних наслідків російської агресії проти України. Термін п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стипендіальна програма Університету штату Пенсільванія для українських науковців та аспірантів 03 травня 2022

Професіоналізм і високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Бондаренко провела відкрите лекційне заняття для здобувачів 3 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології», які навчаються за скороченою програмою. Заняття відбулося в режимі конференції ZOOM, до нього мали змогу приєдналися тако...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професіоналізм і високий рівень викладання демонструють викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 вересня 2020

Актуалізацію освітніх програм обговорили на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

В університеті триває локальний моніторинг освітньо-професійних програм. 11 лютого колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка провів засідання кафедри, на якому обговорив три освітні програми та подальшу їх актуалізацію щодо підготовки фахівців у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуалізацію освітніх програм обговорили на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 15 лютого 2022