Н У Х Т

Звичайні речі під іншим кутом

11 березня 2025

Звичайні речі під іншим кутом

Ви коли-небудь замислювалися, чим відрізняється базар від ринку? А чи можна перетворити звичайний шопінг на захопливу екскурсію?

Сьогодні доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва прочитала на гостьову лекцію для здобувачів освіти ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ», де разом поринули у світ сервісу і торгівлі.

Поговорили про розмовно-побутову термінологію, розкрили значення слів «ринок», «базар», «торговище», «маркет», «форум», «ярмарок» й дізналися, як правильно використовувати ці терміни в різних контекстах.

Обговорили тезу, що український базар – культурний феномен України. Згадали історію українських базарів та їх роль у формуванні національної культури. Дізналися про традиції та звичаї, пов'язані з торгівлею в Україні.

Звернули увагу на архітектуру торгівлі: розглянули, як змінювалася архітектура торгових споруд протягом історії. Дізналися про особливості архітектури сучасних ринків.

Подискутували, чим цікаві екскурсії сучасними міськими ринками. Відкрили для себе незвичайні маршрути та цікаві історії, пов'язані з ними та почули, як ринок може стати туристичною локацією.

Отримали рекомендації й практичні поради щодо проведення екскурсій на ринках, зокрема про те, як розповісти про базар так, щоб утримати увагу екскурсантів. Дізналися, як зробити розповідь цікавою та захопливою.

Здобувачі освіти зазначили, що для них пізнавальними були цікаві факти та історії; практичні поради та рекомендації та можливість дізнатися більше про українську культуру і традиції. Лекція нашої викладачки стала для них можливістю подивитися на звичайні речі під іншим кутом.

Опублікований: 11-03-2025
Читайте також:
Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві від міжнародного експерта

Днями викладачі та здобувачі освіти кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у онлайн-семінарі «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», організованому кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Одеськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві від міжнародного експерта 24 березня 2025

Вийшла друком колективна монографія науковців кафедри маркетингу

Вийшла друком колективна монографія «Поведінка споживачів у реально-віртуальному середовищі» науковців кафедри маркетингу, професора Олени Сологуб, доцентів Лариси Капінус, Наталії Скригун, Ольги Крайнюченко, Тетяни Белової, Світлани Розумей та аспіранта Катерини Семененко. Дослідження, подані в монографії, формують розуміння основ теорії поведінк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вийшла друком колективна монографія науковців кафедри маркетингу 22 лютого 2018

Наукова спадщина професора Анатолія Українця

2 жовтня ми згадуємо велику людину – вченого, мудрого педагога, наставника, який залишив яскравий слід у науці й серцях тисяч здобувачів і колег – Анатолія Українця – доктора технічних наук, професора, ректора нашого університету у період з 2003 по 2020 рік. Його ім’я назавжди вписане в історію університету, адже він поєднав у собі мудрість науковц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова спадщина професора Анатолія Українця 02 жовтня 2025

Новітні  технології від британських колег

5 червня на кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся методичний семінар за участю британця Майкла Хадсона, старшого консультанта з питань вищої освіти представництва «Pearson». Представник видавництва висвічував тему «My English Lab – «Informing Teaching, Enhancing Learning». My English Lab - сучасна освітня платформа, розроблена Pe...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новітні технології від британських колег 06 червня 2018