Н У Х Т

Звичайні речі під іншим кутом

11 березня 2025

Звичайні речі під іншим кутом

Ви коли-небудь замислювалися, чим відрізняється базар від ринку? А чи можна перетворити звичайний шопінг на захопливу екскурсію?

Сьогодні доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва прочитала на гостьову лекцію для здобувачів освіти ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ», де разом поринули у світ сервісу і торгівлі.

Поговорили про розмовно-побутову термінологію, розкрили значення слів «ринок», «базар», «торговище», «маркет», «форум», «ярмарок» й дізналися, як правильно використовувати ці терміни в різних контекстах.

Обговорили тезу, що український базар – культурний феномен України. Згадали історію українських базарів та їх роль у формуванні національної культури. Дізналися про традиції та звичаї, пов'язані з торгівлею в Україні.

Звернули увагу на архітектуру торгівлі: розглянули, як змінювалася архітектура торгових споруд протягом історії. Дізналися про особливості архітектури сучасних ринків.

Подискутували, чим цікаві екскурсії сучасними міськими ринками. Відкрили для себе незвичайні маршрути та цікаві історії, пов'язані з ними та почули, як ринок може стати туристичною локацією.

Отримали рекомендації й практичні поради щодо проведення екскурсій на ринках, зокрема про те, як розповісти про базар так, щоб утримати увагу екскурсантів. Дізналися, як зробити розповідь цікавою та захопливою.

Здобувачі освіти зазначили, що для них пізнавальними були цікаві факти та історії; практичні поради та рекомендації та можливість дізнатися більше про українську культуру і традиції. Лекція нашої викладачки стала для них можливістю подивитися на звичайні речі під іншим кутом.

Опублікований: 11-03-2025
Читайте також:
88-ма – працює!

Триває робота 88-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Основні дискусії та обговорення здобутків творчої молоді відбуваються онлайн на постерних секціях, посилання на які можна знайти на сайті Конференції. Запрошуємо долучатися до дискусії в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

88-ма – працює! 10 травня 2022

Нові горизонти професійного розвитку наших викладачів

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції підтримує ініціативи професійного розвитку та заохочує колег до участі у глобальних заходах, які формують майбутнє освіти, комунікацій і технологій. Так, 18 і 19 вересня 2025 року асистентка кафедри Марія Омельченко взяла участь у двох потужних ініціативах – міжнародному вебінарі Zoomtopia EME...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти професійного розвитку наших викладачів 19 вересня 2025

Ґрунтовні знання у сфері економічного аналізу продемонстрували бакалаври заочної форми навчання

Чудова новина про важливу подію прийшла з кафедри економіки і права – здобувачі спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка підприємства» заочної форми навчання успішно захистили свої кваліфікаційні роботи на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». У час, коли освіта відіграє ключову роль у розбудові майбутнього нашої д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ґрунтовні знання у сфері економічного аналізу продемонстрували бакалаври заочної форми навчання 20 лютого 2025

Організація практичної підготовки здобувачів на кафедрі технології цукру і підготовки води

Однією з найстарших в нашому університеті є кафедра технології цукру і підготовки води. Маючи давні славні традиції підготовки високоякісних фахівців галузі для України й інших країн світу, її науково-викладацький склад дуже відповідально ставиться до організації навчального процесу, однією із вагомих і важливих складових якого є практична підготов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Організація практичної підготовки здобувачів на кафедрі технології цукру і підготовки води 19 листопада 2020