Н У Х Т

Зміст кваліфікаційної роботи бакалаврів має відповідати вимогам часу

03 червня 2024

Зміст кваліфікаційної роботи бакалаврів має відповідати вимогам часу

31 травня 2024 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся методичний семінар щодо оновлення змісту кваліфікаційної роботи бакалаврів. За ініціативи професорів кафедри Олександри Нєміріч та Олега Кузьміна було запропоновано включення пункту «Розроблення заходів щодо забезпечення санітарно-гігієнічних умов у проєктованому ЗРГ на основі принципів HACCP» до кваліфікаційної роботи бакалаврів освітньо-професійної програми «Технології харчування».

Після підписання закону Президентом України № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», що вступив у силу 4 квітня 2018 року, впровадження програми НАССР в усіх закладах ресторанного господарства є обов’язковою вимогою.

На методичному семінарі були розглянуті нормативні документи, що застосовуються при розробленні програм-передумов дотримання системи НАССР у закладах ресторанного господарства. Доцентка Наталія Стукальська акцентувала увагу на принципах кольорового кодування, яке має безліч переваг для поліпшення гігієнічних умов у рамках програм-передумов HACCP.

Також обговорили заходи щодо забезпечення санітарно-гігієнічних умов у проєктованому ЗРГ на основі принципів HACCP – розміщення потужностей зі врахуванням діяльності інших суб’єктів господарювання; організація потоків руху харчових продуктів, допоміжних матеріалів, предметів та персоналу; заходи зменшення ризиків перехресного забруднення.

Система НАССР є актуальною і обов’язковою умовою якісного проєктування і функціонування різноманітних типів закладів ресторанного господарства, тому такий розділ є актуальним завданням, і всі пропозиції, які були озвучені і представлені на методичному семінарі, схвалені та рекомендовані для застосування під час написання кваліфікаційної роботи бакалаврами освітньо-професійної програми «Технології харчування». Тож ,здобувачі будуть виконувати кваліфікаційну роботу, використовуючи для проєктованого закладу ресторанного господарства принципи HACCP.

Опублікований: 03-06-2024
Читайте також:
Skills професії від практика

Першокурсники спеціальності 242 «Туризм і рекреація» проходять зимову та літню практики з активного туризму в Українських Карпатах. Крім того, вони знайомляться з профільними компаніями та опановують всі Skills професії гіда по дикій природі. 26 лютого вони разом із викладачами кафедри туристичного та готельного бізнесу побували на онлайн-зустрічі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Skills професії від практика 27 лютого 2024

Цікава фахова подорож у світ фінансів

Вийшла друком монографія «Конкурентоспроможність страхового ринку України в умовах активізації глобалізаційних процесів», яка є збірником праць і дослідницьких результатів наукової групи кафедри фінансів, одержаних у рамках проєкту МОНУ (№ 0117U001246, наказ № 198 від 10.02.2017) під керівництвом завідувачки кафедри, д.е.н. Лади Шірінян. У виданні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава фахова подорож у світ фінансів 10 квітня 2020

«Октоберфест» у Свалявському технічному коледжі НУХТ

У рамках тижня циклової комісії іноземних мов у читальній залі Свалявського технічного коледжу НУХТ відбувся захід, присвячений звичаям і традиціям народів, мови яких вивчаються у коледжі. Студенти перших курсів представили сценарій святкування фестивалю «Октоберфест» у Німеччині. Ведучі Евеліна Попович, Каріна Туряниця та Юлія Римарук (група ДЕТ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Октоберфест» у Свалявському технічному коледжі НУХТ 21 жовтня 2019

Здобувачка освітньої програми «Менеджмент» – серед переможців конкурсу «Ігри Заводів 7.0»

Здобувачка 4 курсу освітньої програми «Менеджмент» Вікторія Загородня у складі команди «Прості рішення» виборола друге місце у вирішенні кейсу в рамках освітньо-кар’єрного заходу «Ігри Заводів 7.0» від UGEN. У ході конкурсу відбулася серія вебінарів, де провідні експерти з різних галузей виробництва поділилися внутрішніми процесами у сфері FMCG та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачка освітньої програми «Менеджмент» – серед переможців конкурсу «Ігри Заводів 7.0» 15 квітня 2024