Н У Х Т

Урок хімії в університеті провела кафедра харчової хімії

05 лютого 2025

Урок хімії в університеті провела кафедра харчової хімії

Викладачі кафедри харчової хімії завжди уважно ставляться до навчально-просвітницьких заходів, популяризації хімічної науки серед школярів. Уже багато років кафедра пропонує майбутнім вступникам серію хімічних лекторіїв, лабораторних занять і майстер-класів, які допомагають юним знавцям хімії поринути в справжнє студентське життя, відчути задоволення від правильно проведених дослідів. Тож, 4 лютого 2025 року, не зважаючи на напружений навчальний процес, викладачі кафедри харчової хімії разом із дирекцією Навчально-наукового інституту харчових технологій приймали в гостях учнів Суспільно-природничого ліцею №303 м. Києва. Ліцеїстам запропонували відвідати урок хімії на тему «Визначення тимчасової жорсткості води» і майстер-клас із виготовлення функціонально-оздоровчих сніданків на основі йогурту, фруктози та злакових продуктів.

На початку заходу директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорка Оксана Кочубей-Литвиненко привітала ліцеїстів та розповіла їм про освітні програми, правила та умови вступу до нашого університету.

Після ознайомлення з правилами поведінки в лабораторії, гості приступили до роботи. На уроці хімії доценти кафедри Віра Іщенко, Михайло Овчаров, Тетяна Петренко, Олег Кроніковський і Олександр Макаренко, після теоретичного обговорення теми заняття і детального розгляду методики виконання дослідів, запропонували гостям-дослідникам проаналізувати різні зразки води, в тому числі принесені самими школярами. Зацікавленість юних хіміків була неймовірна! Наші викладачі були вражені кількістю запитань, підготовкою і хистом гостей! Спілкування було дуже продуктивним і цікавим як для учнів, так і для наших колег.

У другій частині заходу в.о. завідувача кафедри технології цукру і підготовки води, доцентка Інна Карпович, заступниця директора з навчальної роботи Навчально-наукового інституту харчових технологій, доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк і заступниця директора Навчально-наукового інституту харчових технологій з навчальної роботи, доцентка кафедри технології зберігання і переробки зерна Олена Супрун-Крестова ознайомили ліцеїстів з компонентами й технологіями приготування оздоровчо-функціональних сніданків. Гості завзято освоювали рецептури і оцінили органолептичні показники власноруч приготовлених страв на основі фруктози, молочних продуктів і злаків.

Час сплинув непомітно. Ліцеїсти були у захваті від атмосфери нашої альма-матер і запропонували зустрітися знов для опанування нових лабораторних робіт. Наші колеги пообіцяли організувати нову просвітницьку зустріч і запросили майбутніх вступників на Дні відкритих дверей НУХТ.

Опублікований: 05-02-2025
Читайте також:
Створити й поділитися зі світом

У останньому номері журналу «Упаковка» вийшла стаття «Цифровий друк на етикетках», серед співавторів якої доцентка кафедри машині і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталія Кулик і здобувачка третього курсу освітньо-професійної програми «Комп'ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» Євгенія Бабенко. У статті в тому числі і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створити й поділитися зі світом 19 грудня 2024

Два нових проєкти колективу НУХТ перемогли у конкурсі програми Еразмус+

Наш університет – активний учасник різноманітних міжнародних проєктів. Днями прийшла звістка, що колектив НУХТ виборов право участі у двох нових проєктах програми Еразмус+. Відтепер в університеті буде функціонувати Jean Monnet EU Centre for the Circular and Green Economy. Також університет виборов проєкт Жан Моне Модуль Regulation of the use of f...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Два нових проєкти колективу НУХТ перемогли у конкурсі програми Еразмус+ 19 серпня 2020

Експерти-старшокурсники занурюються в професію завдяки МХП

У рамках професійної підготовки студенти освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відвідали сучасний лабораторний центр холдингу МХП. Цей центр є одним із найпотужніших в Україні у сфері лабораторних досліджень і контролю якості та безпечності харчових продуктів. Найскладніші дослідження виконують у лаб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерти-старшокурсники занурюються в професію завдяки МХП 08 квітня 2025

Новий спортивний здобуток першокурсника-біотехнолога

Здобувач І курсу бакалаврату спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Максим Клименко продовжує поповнювати скарбничку своїх нагород. У минулі вихідні у складі команди «Sever» він виборов І призове місце у віковій групі Ч18 на ІІІ-х відкритих змаганнях з орієнтування в приміщеннях, присвячених Дню Святого Валентина.  Організатором змагань...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий спортивний здобуток першокурсника-біотехнолога 23 лютого 2023