Викладачі кафедри харчової хімії завжди уважно ставляться до навчально-просвітницьких заходів, популяризації хімічної науки серед школярів. Уже багато років кафедра пропонує майбутнім вступникам серію хімічних лекторіїв, лабораторних занять і майстер-класів, які допомагають юним знавцям хімії поринути в справжнє студентське життя, відчути задоволення від правильно проведених дослідів. Тож, 4 лютого 2025 року, не зважаючи на напружений навчальний процес, викладачі кафедри харчової хімії разом із дирекцією Навчально-наукового інституту харчових технологій приймали в гостях учнів Суспільно-природничого ліцею №303 м. Києва. Ліцеїстам запропонували відвідати урок хімії на тему «Визначення тимчасової жорсткості води» і майстер-клас із виготовлення функціонально-оздоровчих сніданків на основі йогурту, фруктози та злакових продуктів.
На початку заходу директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорка Оксана Кочубей-Литвиненко привітала ліцеїстів та розповіла їм про освітні програми, правила та умови вступу до нашого університету.
Після ознайомлення з правилами поведінки в лабораторії, гості приступили до роботи. На уроці хімії доценти кафедри Віра Іщенко, Михайло Овчаров, Тетяна Петренко, Олег Кроніковський і Олександр Макаренко, після теоретичного обговорення теми заняття і детального розгляду методики виконання дослідів, запропонували гостям-дослідникам проаналізувати різні зразки води, в тому числі принесені самими школярами. Зацікавленість юних хіміків була неймовірна! Наші викладачі були вражені кількістю запитань, підготовкою і хистом гостей! Спілкування було дуже продуктивним і цікавим як для учнів, так і для наших колег.
У другій частині заходу в.о. завідувача кафедри технології цукру і підготовки води, доцентка Інна Карпович, заступниця директора з навчальної роботи Навчально-наукового інституту харчових технологій, доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк і заступниця директора Навчально-наукового інституту харчових технологій з навчальної роботи, доцентка кафедри технології зберігання і переробки зерна Олена Супрун-Крестова ознайомили ліцеїстів з компонентами й технологіями приготування оздоровчо-функціональних сніданків. Гості завзято освоювали рецептури і оцінили органолептичні показники власноруч приготовлених страв на основі фруктози, молочних продуктів і злаків.
Час сплинув непомітно. Ліцеїсти були у захваті від атмосфери нашої альма-матер і запропонували зустрітися знов для опанування нових лабораторних робіт. Наші колеги пообіцяли організувати нову просвітницьку зустріч і запросили майбутніх вступників на Дні відкритих дверей НУХТ.