Н У Х Т

Урок хімії в університеті провела кафедра харчової хімії

05 лютого 2025

Урок хімії в університеті провела кафедра харчової хімії

Викладачі кафедри харчової хімії завжди уважно ставляться до навчально-просвітницьких заходів, популяризації хімічної науки серед школярів. Уже багато років кафедра пропонує майбутнім вступникам серію хімічних лекторіїв, лабораторних занять і майстер-класів, які допомагають юним знавцям хімії поринути в справжнє студентське життя, відчути задоволення від правильно проведених дослідів. Тож, 4 лютого 2025 року, не зважаючи на напружений навчальний процес, викладачі кафедри харчової хімії разом із дирекцією Навчально-наукового інституту харчових технологій приймали в гостях учнів Суспільно-природничого ліцею №303 м. Києва. Ліцеїстам запропонували відвідати урок хімії на тему «Визначення тимчасової жорсткості води» і майстер-клас із виготовлення функціонально-оздоровчих сніданків на основі йогурту, фруктози та злакових продуктів.

На початку заходу директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорка Оксана Кочубей-Литвиненко привітала ліцеїстів та розповіла їм про освітні програми, правила та умови вступу до нашого університету.

Після ознайомлення з правилами поведінки в лабораторії, гості приступили до роботи. На уроці хімії доценти кафедри Віра Іщенко, Михайло Овчаров, Тетяна Петренко, Олег Кроніковський і Олександр Макаренко, після теоретичного обговорення теми заняття і детального розгляду методики виконання дослідів, запропонували гостям-дослідникам проаналізувати різні зразки води, в тому числі принесені самими школярами. Зацікавленість юних хіміків була неймовірна! Наші викладачі були вражені кількістю запитань, підготовкою і хистом гостей! Спілкування було дуже продуктивним і цікавим як для учнів, так і для наших колег.

У другій частині заходу в.о. завідувача кафедри технології цукру і підготовки води, доцентка Інна Карпович, заступниця директора з навчальної роботи Навчально-наукового інституту харчових технологій, доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк і заступниця директора Навчально-наукового інституту харчових технологій з навчальної роботи, доцентка кафедри технології зберігання і переробки зерна Олена Супрун-Крестова ознайомили ліцеїстів з компонентами й технологіями приготування оздоровчо-функціональних сніданків. Гості завзято освоювали рецептури і оцінили органолептичні показники власноруч приготовлених страв на основі фруктози, молочних продуктів і злаків.

Час сплинув непомітно. Ліцеїсти були у захваті від атмосфери нашої альма-матер і запропонували зустрітися знов для опанування нових лабораторних робіт. Наші колеги пообіцяли організувати нову просвітницьку зустріч і запросили майбутніх вступників на Дні відкритих дверей НУХТ.

Опублікований: 05-02-2025
Читайте також:
Магістранти долучаються до міжнародних вебінарів від Дія. Бізнес

Дія. Бізнес – масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, ініційований Міністерством цифрової трансформації України у лютому 2020 року. З травня 2021 року проєкт реалізується Мінцифрою спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту. 2 листопада 2023 р. магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти долучаються до міжнародних вебінарів від Дія. Бізнес 03 листопада 2023

Кураторська година зі здобувачами першого курсу освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв»

5 грудня 2022 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбулася чергова кураторська година зі здобувачами першого курсу групи ОХ-1-2, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». Її провели куратори – асистент Андрій Слюсенко та доцентка Юлія Теличку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кураторська година зі здобувачами першого курсу освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» 08 грудня 2022

Визначені переможці флешмобу «Зроби фото біля муралу»

16 жовтня 2019 року відбулося нагородження переможців флешмобу «Зроби фото біля муралу», який проводився кафедрою туристичного та готельного бізнесу у рамках святкування Всесвітнього дня туризму та 135-річчя НУХТ. Відзначимо, що участь у флешмобі взяли не тільки студенти, а й викладачі кафедри. Так, переможцями флешмобу стали студенти 3 курсу Май...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці флешмобу «Зроби фото біля муралу» 17 жовтня 2019

Ресторатори діляться зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» власним досвідом

Цей тиждень на кафедрі готельно-ресторанної справи став тижнем зустрічей із рестораторами. Лекцію для студентів 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прочитав Рудольф Краєвський, засновник і бренд-шеф мережі закладів ресторанного господарства вегетаріанського спрямування «Vegano Hooligano Family», веган, лідер веган-спільноти і ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ресторатори діляться зі студентами спеціальності «Готельно-ресторанна справа» власним досвідом 19 квітня 2019