Н У Х Т

Урок хімії в університеті провела кафедра харчової хімії

05 лютого 2025

Урок хімії в університеті провела кафедра харчової хімії

Викладачі кафедри харчової хімії завжди уважно ставляться до навчально-просвітницьких заходів, популяризації хімічної науки серед школярів. Уже багато років кафедра пропонує майбутнім вступникам серію хімічних лекторіїв, лабораторних занять і майстер-класів, які допомагають юним знавцям хімії поринути в справжнє студентське життя, відчути задоволення від правильно проведених дослідів. Тож, 4 лютого 2025 року, не зважаючи на напружений навчальний процес, викладачі кафедри харчової хімії разом із дирекцією Навчально-наукового інституту харчових технологій приймали в гостях учнів Суспільно-природничого ліцею №303 м. Києва. Ліцеїстам запропонували відвідати урок хімії на тему «Визначення тимчасової жорсткості води» і майстер-клас із виготовлення функціонально-оздоровчих сніданків на основі йогурту, фруктози та злакових продуктів.

На початку заходу директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій, професорка Оксана Кочубей-Литвиненко привітала ліцеїстів та розповіла їм про освітні програми, правила та умови вступу до нашого університету.

Після ознайомлення з правилами поведінки в лабораторії, гості приступили до роботи. На уроці хімії доценти кафедри Віра Іщенко, Михайло Овчаров, Тетяна Петренко, Олег Кроніковський і Олександр Макаренко, після теоретичного обговорення теми заняття і детального розгляду методики виконання дослідів, запропонували гостям-дослідникам проаналізувати різні зразки води, в тому числі принесені самими школярами. Зацікавленість юних хіміків була неймовірна! Наші викладачі були вражені кількістю запитань, підготовкою і хистом гостей! Спілкування було дуже продуктивним і цікавим як для учнів, так і для наших колег.

У другій частині заходу в.о. завідувача кафедри технології цукру і підготовки води, доцентка Інна Карпович, заступниця директора з навчальної роботи Навчально-наукового інституту харчових технологій, доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Анастасія Пухляк і заступниця директора Навчально-наукового інституту харчових технологій з навчальної роботи, доцентка кафедри технології зберігання і переробки зерна Олена Супрун-Крестова ознайомили ліцеїстів з компонентами й технологіями приготування оздоровчо-функціональних сніданків. Гості завзято освоювали рецептури і оцінили органолептичні показники власноруч приготовлених страв на основі фруктози, молочних продуктів і злаків.

Час сплинув непомітно. Ліцеїсти були у захваті від атмосфери нашої альма-матер і запропонували зустрітися знов для опанування нових лабораторних робіт. Наші колеги пообіцяли організувати нову просвітницьку зустріч і запросили майбутніх вступників на Дні відкритих дверей НУХТ.

Опублікований: 05-02-2025
Читайте також:
Магістрантка-біотехнологиня здобула перемогу на міжнародній конференції!

Магістрантка-біотехнологиня першого року навчання Анастасія Охмакевич успішно виступила із доповіддю «Дія суміші поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 з ефірними оліями на двовидові біоплівки» на XVIII Міжнародній науково-практичній конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Біотехнологія XXI століття», що відбул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка-біотехнологиня здобула перемогу на міжнародній конференції! 29 травня 2024

Академічна доброчесність у НУХТ через творчі англомовні постери

Сьогодні питання академічної доброчесності є надзвичайно актуальним для здобувачів вищої освіти та потребує інформативності й обізнаності. Академічна доброчесність є основою якісної освіти та наукової діяльності в університеті. Вона формує довіру між студентами, викладачами й суспільством, адже забезпечує чесність у навчанні та дослідженнях. Дотрим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна доброчесність у НУХТ через творчі англомовні постери 19 вересня 2025

Формування компетентностей з безпечності харчових продуктів через інтеграцію сертифікатного курсу у навчальний процес

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» здобувачі-бакалаври освітньої програми «Технології харчування» пройшли сертифікатний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» на платформі Prometheus. Курс організовано за підтримки Міністерс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Формування компетентностей з безпечності харчових продуктів через інтеграцію сертифікатного курсу у навчальний процес 16 квітня 2025

На передових підприємствах України пройшли технологічну практику студенти кафедри технології молока і молочних продуктів

Технологічна практика є невід’ємною частиною навчального процесу в університеті. З метою підготовки фахівців, здатних на високому професійному рівні виконувати управлінські та організаційні завдання, керувати виробничими підрозділами, вирішувати актуальні проблеми молочної промисловості, творчо підходити до комплексного розв’язання складних спеціа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На передових підприємствах України пройшли технологічну практику студенти кафедри технології молока і молочних продуктів 04 жовтня 2019