Н У Х Т

У Навчально-науковому інституті харчових технологій тривають перші організаційні зустрічі гарантів освітніх програм з першачками

18 вересня 2023

У Навчально-науковому інституті харчових технологій тривають перші організаційні зустрічі гарантів освітніх програм з першачками

Найчисельніша в університеті освітня програма «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «Бакалавр» цього року поповнилася ще 144-ма здобувачами, які вступили до НУХТ на основі повної загальної середньої освіти.

Для першачків в університеті все нове, все незвідане, тому для досягнення успіхів у навчанні та забезпечення якості освіти важливо з перших днів ознайомити таку «молоду армію» з основами здобуття вищої освіти, з нормами академічності доброчесності, з освітньою програмою, результатами навчання, які здобувачі будуть мати у своєму «освітньому багажеві» після завершення бакалаврата, з можливістю вільного формування своєї власної освітньої траєкторії тощо.

З цією метою гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко спільно із заступницями директора Навчально-наукового інституту харчових технологій Наталією Пушанко і Оленою Супрун-Крестовою 12 вересня 2023 року провели низку зустрічей із першокурсниками інституту, які вступили на навчання за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія».

Враховуючи складні з точки зору безпеки воєнні часи, першочергово заступниця директора Наталія Пушанко ознайомила здобувачів із правилами безпеки, з алгоритмом дій під час надзвичайних ситуацій та загальними правилами безпеки життєдіяльності.

Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко у форматі невимушеної бесіди розтлумачила першокурсникам важливі питання академічної етики, академічної культури і, власне, академічної доброчесності; дала їм зрозуміти, що Кодекс академічної етики, який діє в НУХТ, передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших учасників освітнього процесу. Крім того, гарантка освітньої програми зупинилася на можливих наслідках, які можуть очікувати здобувачів за недоброчесну поведінку. Першокурсники підписали декларацію академічної доброчесності.

Поряд із цим професорка Оксана Кочубей-Литвиненко ознайомила здобувачів із маршрутною картою формування власної освітньої траєкторії протягом 4 років навчання, роз’яснила їм, де вони можуть отримати інформацію про дисципліни, які пропонуються на вибір здобувачам освітньої програми «Харчові технології та інженерія», а також про можливість вибору дисциплін з інших освітньо-професійних програм університету.

Заступниця директора Олена Супрун-Крестова звернула увагу першокурсників на процедуру здійснення вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу для вивчення у наступному навчальному семестрі.

Значна увага на цій зустрічі була прикута до питання стипендіального забезпечення, адже усі наші здобувачі з перших днів мають намір включитися у марафон опанування навчального матеріалу і здобуття найвищих навчальних результатів. З цією метою доцентка Олена Супрун-Крестова надала вичерпну інформацію щодо порядку призначення академічної і соціальної стипендій і відповіла на усі питання, які турбували здобувачів.

Колектив інституту бажає вам успіхів, наші первачки! Але пам’ятайте, успіх любить наполегливих і працьовитих!

Опублікований: 18-09-2023
Читайте також:
Про структуру внутрішніх комунікацій і корпоративну культуру в агроіндустріальному холдингу «МХП» дізналися наші здобувачі

У рамках співпраці кафедри економіки і права з міжнародним агроіндустріальним холдингом «МХП» 25 березня 2021 р. відбулася гостьова лекція «Структура внутрішніх комунікацій «МХП». Корпоративна культура» для здобувачів вищої освіти спеціальностей 051 «Економіка» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Спікерка, керівниця відділу вн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про структуру внутрішніх комунікацій і корпоративну культуру в агроіндустріальному холдингу «МХП» дізналися наші здобувачі 26 березня 2021

Найкращі світові практики управління безпекою опановують фахівці університету

Європейське співтовариство з охорони праці організувало просвітній вебінар «Гід по оновлених стандартах захисту рук», до участі у якому були запрошені викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету. Спікером заходу виступив провідний спеціаліст компанії «Ansell» – світового лідера у виробництві захисних рукавичок Дмитро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найкращі світові практики управління безпекою опановують фахівці університету 01 квітня 2021

Підкорюємо «Black Sea Science-2022»

Здобувачі освіти нашого університету увійшли до складу переможців Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science-2022». У номінації «Харчова наука і технології» 3 місце з роботою «Підвищення ефективності мехатронного модуля для рідких продуктів» виборов здобувач освіти магістерського рівня за спеціальністю «Прикладна механіка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підкорюємо «Black Sea Science-2022» 11 квітня 2022

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету

Викладачі кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології м’яса і м’ясних продуктів взяли участь у Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління!». Цього року головною була обрана тема «Органічне харчування для дітей». Організаторами заходу стали ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету 04 листопада 2021