Н У Х Т

У Навчально-науковому інституті харчових технологій тривають перші організаційні зустрічі гарантів освітніх програм з першачками

18 вересня 2023

У Навчально-науковому інституті харчових технологій тривають перші організаційні зустрічі гарантів освітніх програм з першачками

Найчисельніша в університеті освітня програма «Харчові технології та інженерія» спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «Бакалавр» цього року поповнилася ще 144-ма здобувачами, які вступили до НУХТ на основі повної загальної середньої освіти.

Для першачків в університеті все нове, все незвідане, тому для досягнення успіхів у навчанні та забезпечення якості освіти важливо з перших днів ознайомити таку «молоду армію» з основами здобуття вищої освіти, з нормами академічності доброчесності, з освітньою програмою, результатами навчання, які здобувачі будуть мати у своєму «освітньому багажеві» після завершення бакалаврата, з можливістю вільного формування своєї власної освітньої траєкторії тощо.

З цією метою гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко спільно із заступницями директора Навчально-наукового інституту харчових технологій Наталією Пушанко і Оленою Супрун-Крестовою 12 вересня 2023 року провели низку зустрічей із першокурсниками інституту, які вступили на навчання за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія».

Враховуючи складні з точки зору безпеки воєнні часи, першочергово заступниця директора Наталія Пушанко ознайомила здобувачів із правилами безпеки, з алгоритмом дій під час надзвичайних ситуацій та загальними правилами безпеки життєдіяльності.

Гарантка освітньої програми Оксана Кочубей-Литвиненко у форматі невимушеної бесіди розтлумачила першокурсникам важливі питання академічної етики, академічної культури і, власне, академічної доброчесності; дала їм зрозуміти, що Кодекс академічної етики, який діє в НУХТ, передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших учасників освітнього процесу. Крім того, гарантка освітньої програми зупинилася на можливих наслідках, які можуть очікувати здобувачів за недоброчесну поведінку. Першокурсники підписали декларацію академічної доброчесності.

Поряд із цим професорка Оксана Кочубей-Литвиненко ознайомила здобувачів із маршрутною картою формування власної освітньої траєкторії протягом 4 років навчання, роз’яснила їм, де вони можуть отримати інформацію про дисципліни, які пропонуються на вибір здобувачам освітньої програми «Харчові технології та інженерія», а також про можливість вибору дисциплін з інших освітньо-професійних програм університету.

Заступниця директора Олена Супрун-Крестова звернула увагу першокурсників на процедуру здійснення вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу для вивчення у наступному навчальному семестрі.

Значна увага на цій зустрічі була прикута до питання стипендіального забезпечення, адже усі наші здобувачі з перших днів мають намір включитися у марафон опанування навчального матеріалу і здобуття найвищих навчальних результатів. З цією метою доцентка Олена Супрун-Крестова надала вичерпну інформацію щодо порядку призначення академічної і соціальної стипендій і відповіла на усі питання, які турбували здобувачів.

Колектив інституту бажає вам успіхів, наші первачки! Але пам’ятайте, успіх любить наполегливих і працьовитих!

Опублікований: 18-09-2023
Читайте також:
Кращі готельні і ресторанні підприємства нашої країни приймали на виробничу практику здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

З 3 по 5 жовтня 2022 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист звітів з виробничої практики здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» 4 курсу денної форми навчання факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Здобувачі практикувалися ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі готельні і ресторанні підприємства нашої країни приймали на виробничу практику здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 13 жовтня 2022

Мотиваційна профорієнтаційна зустріч на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Триває профорієнтаційна кампанія факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. 6 листопада адміністрація факультету та колективи випускових кафедр гостинно зустрічали в онлайні учнів шкіл і студентів коледжів зі всієї України, щоб відповісти ствердно на питання: чи варто здобути вищу освіту для успішного працевлаштування в індустрії го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотиваційна профорієнтаційна зустріч на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 08 листопада 2021

Сучасні технології презентував здобувачам фахівець компанії Novonesis A/S

12 листопада 2024 р. на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся черговий освітній івент. На запрошення професорки кафедри Ірини Шевченко директор департаменту з продажу харчових культур та ферментів компанії Novonesis A/S Олег Рибачук у змішаному онлайн/офлайн-форматі прочитав гостьову лекцію «Сучасні технології виробництва салямі» у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні технології презентував здобувачам фахівець компанії Novonesis A/S 13 листопада 2024

Від Ярослава Мудрого отримали студентський квиток першокурсники Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

3 вересня – День знань, яскраве, насичене емоційністю і хвилюючою атмосферою свята. Особливим цей день є для студентів-першокурсників. Вони перегорнули важливу сторінку в літописі своєї біографії і з трепетом і радістю чекають освоєння нових, ще незвіданих горизонтів у науках. У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ урочистості з нагоди Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від Ярослава Мудрого отримали студентський квиток першокурсники Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 05 вересня 2018