Н У Х Т

Ще один навчальний посібник наших викладачів представлений у проєкті Офісу підтримки вченого «Книга для вченого»

31 травня 2023

Ще один навчальний посібник наших викладачів представлений у проєкті Офісу підтримки вченого «Книга для вченого»

Наші викладачі продовжують знайомити громадськість і колег зі своїм творчим доробком. Цього разу свій навчальний посібник «Технічне регулювання в Україні, на міжнародному рівні та в Європейському Союзі» презентували викладачки кафедри експертизи харчових продуктів Галина Гуменюк, Вікторія Кійко і Марія Янчик.

У навчальному посібнику висвітлені основні положення законодавчих, нормативно-правових актів, нормативних документів у сферах діяльності, що входять до системи технічного регулювання України (стандартизації, сертифікації, оцінювання відповідності, метрології, акредитації, ринкового нагляду і контролю). Приведені етапи створення й удосконалення цих сфер, вимоги СОТ і законодавства ЄС щодо недопущення технічних бар’єрів у торгівлі, що створюються в цих сферах, аналіз дотримання вимог і правил СОТ та європейського законодавства в українських законодавчих та інших документах.

Матеріал, викладений у навчальному посібнику, відповідає програмі дисципліни «Міжнародне технічне регулювання», а також може бути використаний при вивченні дисциплін: «Технічне регулювання (оцінювання відповідності)», «Стандартизація продукції, послуг та технологічних процесів», «Сертифікація продукції і систем якості, атестація виробництва», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль І. Нормативні документи в харчовій промисловості», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1. Законодавство у харчовій промисловості» та інших дисциплін.

Може бути корисним для викладачів, фахівців, інженерно-технічних фахівців підприємств, зайнятих у сферах технічного регулювання. Посібник рекомендований здобувачам ЗВО, які навчаються за спеціальностями 181 «Харчові технології» за освітньо-професійними програмами «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», за освітньо-професійними програмами «Якість, стандартизація, сертифікація» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Опублікований: 31-05-2023
Читайте також:
Усе про програму ЄС Еразмус+ знають тепер фахівці кафедри технології оздоровчих продуктів

Представники кафедри технології оздоровчих продуктів Ірина Ясінська та Світлана Камінська взяли участь у Міжнародному інформаційному тижні програми ЄС Еразмус+ в Україні. У рамках заходу розглядалися питання академічної мобільності, в т.ч. індивідуальної академічної мобільності для працівників закладів вищої освіти та студентів у рамках програми Е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про програму ЄС Еразмус+ знають тепер фахівці кафедри технології оздоровчих продуктів 13 листопада 2019

Свято прощального дзвоника відбулося у Свалявському технічному коледжі НУХТ

Свято прощального дзвоника 9 лютого відбулося у актовій залі Свалявського технічного коледжу НУХТ. З вітальними словами до колишніх студентів звернулись директор коледжу Василь Йовбак, завідувач кафедри готельно-ресторанного господарства, завідувач Центру зайнятості, власниця мережі готелів Закарпаття,  а також куратори груп ДВ-141 – Світлана Григ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято прощального дзвоника відбулося у Свалявському технічному коледжі НУХТ 12 лютого 2018

Чому екоменеджери важливі

Нині людство проходить складний етап, зумовлений різким загостренням абсолютно всіх екологічних проблем. Україна з початку війни стикається зі страшними наслідками бойових дій, які призвели не тільки до прямих руйнувань та економічних втрат, а ще й вплинули на навколишнє середовище, ставши причиною значних надходжень забруднюючих речовин у повітря,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому екоменеджери важливі 26 липня 2023

Форми атестації здобувачів у 2022 році визначить ректор університету

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підписав наказ, який дозволяє керівникам закладів вищої освіти самостійно визначати форми атестації здобувачів у 2022 році. Крім того, для випускників ЗВО 2022 року загальна кількість кредитів ЄКТС, передбачена на практичну підготовку, може бути меншою, ніж визначена відповідним стандартом мінімальна к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Форми атестації здобувачів у 2022 році визначить ректор університету 23 березня 2022