Н У Х Т

Ще один навчальний посібник наших викладачів представлений у проєкті Офісу підтримки вченого «Книга для вченого»

31 травня 2023

Ще один навчальний посібник наших викладачів представлений у проєкті Офісу підтримки вченого «Книга для вченого»

Наші викладачі продовжують знайомити громадськість і колег зі своїм творчим доробком. Цього разу свій навчальний посібник «Технічне регулювання в Україні, на міжнародному рівні та в Європейському Союзі» презентували викладачки кафедри експертизи харчових продуктів Галина Гуменюк, Вікторія Кійко і Марія Янчик.

У навчальному посібнику висвітлені основні положення законодавчих, нормативно-правових актів, нормативних документів у сферах діяльності, що входять до системи технічного регулювання України (стандартизації, сертифікації, оцінювання відповідності, метрології, акредитації, ринкового нагляду і контролю). Приведені етапи створення й удосконалення цих сфер, вимоги СОТ і законодавства ЄС щодо недопущення технічних бар’єрів у торгівлі, що створюються в цих сферах, аналіз дотримання вимог і правил СОТ та європейського законодавства в українських законодавчих та інших документах.

Матеріал, викладений у навчальному посібнику, відповідає програмі дисципліни «Міжнародне технічне регулювання», а також може бути використаний при вивченні дисциплін: «Технічне регулювання (оцінювання відповідності)», «Стандартизація продукції, послуг та технологічних процесів», «Сертифікація продукції і систем якості, атестація виробництва», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль І. Нормативні документи в харчовій промисловості», «Основи управління якістю та безпечністю харчових продуктів. Модуль 1. Законодавство у харчовій промисловості» та інших дисциплін.

Може бути корисним для викладачів, фахівців, інженерно-технічних фахівців підприємств, зайнятих у сферах технічного регулювання. Посібник рекомендований здобувачам ЗВО, які навчаються за спеціальностями 181 «Харчові технології» за освітньо-професійними програмами «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», за освітньо-професійними програмами «Якість, стандартизація, сертифікація» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Опублікований: 31-05-2023
Читайте також:
Студентки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – серед переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Харчові технології»

На базі Харківського державного університету харчування та торгівлі відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю 181 «Харчові технології», де наш університет представили студенти І курсу освітнього ступеню «Магістр» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Леся Волинська та Анна Богомол. До журі олімпіади...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – серед переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Харчові технології» 20 квітня 2018

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії

Ось і промайнув ще один науковий рік. Він був нелегким, але, не зважаючи на військовий стан, молоді вчені нашого університету продовжували дослідження, оприлюднювали їх результати у наукових журналах, знаходили однодумців, робили все можливе і неможливе для нашої перемоги і відбудови вітчизняної хімічної науки. 6 квітня 2023 року у рамках 89-ї Між...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії 06 квітня 2023

У Київському фаховому коледжі ресторанного господарства НУХТ побувала доцентка кафедри гуманітарних дисциплін

Доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Лариса Саракун зустрілася зі старшокурсниками Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. Мета зустрічі – популяризація спеціальностей інститутів та факультетів університету. Майбутнім вступникам була надана детальна інформація про навчання в НУХТ, а також про їхні можливості, яскраві перспек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Київському фаховому коледжі ресторанного господарства НУХТ побувала доцентка кафедри гуманітарних дисциплін 16 грудня 2021

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

14 листопада 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у режимі Zoom-конференції відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри, к.т.н. Володимира Польовика. Лекційний матеріал був представлений у рамках викладання вибіркової загальноуні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція старшого викладача кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 листопада 2022