Відповідно до наказу ректора НУХТ від 30 серпня 2021 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій розпочався Тиждень академічної доброчесності.
Термін «академічна доброчесність» відомий кожному освітянину, закріплений на законодавчому рівні і повноправно увійшов у життя усіх учасників освітнього процесу. Згідно із Законом України «Про освіту» академічна доброчесність стала обов’язковою складовою системи забезпечення якості освіти в університеті.
Основним документом, який визначає політику академічної доброчесності в нашому університеті, є Кодекс академічної етики. Цінності, які в ньому закладені, узгоджують інтереси усієї академічної спільноти нашого вишу. Саме академічна спільнота НУХТ, до якої відносяться усі учасники освітнього процесу, даним Кодексом встановила для себе чіткі вимоги задля створення сприятливого середовища з метою отримання знань, продукування нових ідей і наукової творчості на засадах чесності, поваги, довіри, справедливості та відповідальності.
І ось 1 вересня настав час ознайомити із цими важливими питаннями першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій, які ще не знають про Кодекс етики та можуть не розуміти головних засад академічної доброчесності. З цією метою директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко і заступниця директора Наталія Пушанко у перший день навчання зустрілися зі здобувачами освітньої програми «Харчові технології та інженерія» і у форматі невимушеної бесіди розтлумачили першачкам важливі питання академічної етики, академічної культури і, власне, академічної доброчесності; дали їм зрозуміти, що Кодекс академічної етики, передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших студентів, викладачів та адміністрації.
Здобувачі також були ознайомленні з їхніми правами щодо формування власної освітньої траєкторії навчання та процедурою здійснення вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу для вивчення у наступному навчальному семестрі.