Н У Х Т

У Навчально-науковому інституті харчових технологій розпочався тиждень академічної доброчесності

01 вересня 2021

У Навчально-науковому інституті харчових технологій розпочався тиждень академічної доброчесності

Відповідно до наказу ректора НУХТ від 30 серпня 2021 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій розпочався Тиждень академічної доброчесності.

Термін «академічна доброчесність» відомий кожному освітянину, закріплений на законодавчому рівні і повноправно увійшов у життя усіх учасників освітнього процесу. Згідно із Законом України «Про освіту» академічна доброчесність стала обов’язковою складовою системи забезпечення якості освіти в університеті.

Основним документом, який визначає політику академічної доброчесності в нашому університеті, є Кодекс академічної етики. Цінності, які в ньому закладені, узгоджують інтереси усієї академічної спільноти нашого вишу. Саме академічна спільнота НУХТ, до якої відносяться усі учасники освітнього процесу, даним Кодексом встановила для себе чіткі вимоги задля створення сприятливого середовища з метою отримання знань, продукування нових ідей і наукової творчості на засадах чесності,  поваги, довіри, справедливості та відповідальності.

І ось 1 вересня настав час ознайомити із цими важливими питаннями першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій, які  ще не знають про Кодекс етики та можуть не розуміти головних засад академічної доброчесності. З цією метою директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко і заступниця директора Наталія Пушанко у перший день навчання зустрілися зі здобувачами освітньої програми «Харчові технології та інженерія» і у форматі невимушеної бесіди розтлумачили  першачкам важливі питання академічної етики, академічної культури і, власне, академічної доброчесності; дали їм зрозуміти, що Кодекс академічної етики, передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших студентів, викладачів та адміністрації.

Здобувачі також були ознайомленні з їхніми правами щодо формування власної освітньої траєкторії навчання та процедурою здійснення вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу для вивчення у наступному навчальному семестрі.

Опублікований: 01-09-2021
Читайте також:
Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти

20 листопада 2023 р. відбулася гостьова лекція з дисципліни «Обладнання харчових виробництв. Модуль 2. Гігієнічний інжиніринг». Тема лекції – «Аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу», лектор – Олександр Горчаков, менеджер відділу збуту ТОВ «БЕЛТІМПОРТ», компанії яка є дистриб'ютором приводних систем і надає комплекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про цікаві аспекти гігієнічного проєктування харчового обладнання конвеєрного типу прослухали лекцію бакалаври-експерти 20 листопада 2023

Промоція стартапів: баттл новаторів і консерваторів кафедри маркетингу за мрію студента

Нещодавно стартував перший у цьому навчальному році етап роботи студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал». Здобувачі спробували знайти відповіді на непрості питання: стартап-проєкти та їх промоція: який вплив це чинитиме на світову економіку? Ініціаторкою теми стартапів стала доцентка кафедри маркетингу Оксана Данкеєва, її огляд розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Промоція стартапів: баттл новаторів і консерваторів кафедри маркетингу за мрію студента 25 вересня 2023

Педагогічна практика майбутніх докторів філософії

Педагогічна практика є невід'ємною складовою професійної підготовки здобувачів освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Вона надає аспірантам необхідні знання та навички для успішного викладання і педагогічної діяльності, що є одним із ключових аспектів їхньої кар'єри. У сучасній освітній с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика майбутніх докторів філософії 04 червня 2024