Н У Х Т

У Навчально-науковому інституті харчових технологій розпочався тиждень академічної доброчесності

01 вересня 2021

У Навчально-науковому інституті харчових технологій розпочався тиждень академічної доброчесності

Відповідно до наказу ректора НУХТ від 30 серпня 2021 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій розпочався Тиждень академічної доброчесності.

Термін «академічна доброчесність» відомий кожному освітянину, закріплений на законодавчому рівні і повноправно увійшов у життя усіх учасників освітнього процесу. Згідно із Законом України «Про освіту» академічна доброчесність стала обов’язковою складовою системи забезпечення якості освіти в університеті.

Основним документом, який визначає політику академічної доброчесності в нашому університеті, є Кодекс академічної етики. Цінності, які в ньому закладені, узгоджують інтереси усієї академічної спільноти нашого вишу. Саме академічна спільнота НУХТ, до якої відносяться усі учасники освітнього процесу, даним Кодексом встановила для себе чіткі вимоги задля створення сприятливого середовища з метою отримання знань, продукування нових ідей і наукової творчості на засадах чесності,  поваги, довіри, справедливості та відповідальності.

І ось 1 вересня настав час ознайомити із цими важливими питаннями першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій, які  ще не знають про Кодекс етики та можуть не розуміти головних засад академічної доброчесності. З цією метою директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко і заступниця директора Наталія Пушанко у перший день навчання зустрілися зі здобувачами освітньої програми «Харчові технології та інженерія» і у форматі невимушеної бесіди розтлумачили  першачкам важливі питання академічної етики, академічної культури і, власне, академічної доброчесності; дали їм зрозуміти, що Кодекс академічної етики, передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших студентів, викладачів та адміністрації.

Здобувачі також були ознайомленні з їхніми правами щодо формування власної освітньої траєкторії навчання та процедурою здійснення вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу для вивчення у наступному навчальному семестрі.

Опублікований: 01-09-2021
Читайте також:
Працевлаштування на МХП – навчання і розвиток для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів за пропозицією МХП та за підтримки гарантки магістерської освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової, доцентки Світлани Усатюк відбулася онлайн-конференція на тему «Створюючи майбутнє України: можливості для молоді», що зібрала найвмотивованіших здобувачів бакалаврського (першого) рівня,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Працевлаштування на МХП – навчання і розвиток для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 10 червня 2025

Про освітню програму «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» – старшокурсникам коледжу

25 березня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна провела онлайн-зустріч зі здобувачами спеціальності 181 «Харчові технології» Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. Викладачка запросила випускників коледжу до вступу та подальшого навчання за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та бе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про освітню програму «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» – старшокурсникам коледжу 25 березня 2024

Нові таланти

У рамках заходів Фестивалю самодіяльної творчості студентів «Алло, ми шукаємо таланти» та з метою залучення студентської молоді до збереження народної культурної спадщини України, пошуку й підтримки талановитої молоді, яка любить і хоче співати українську пісню, у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ відбувся конкурс інсценізованої укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові таланти 14 січня 2022

Триденний інтенсив у рамках екологічної Міжнародної Школи Жана Моне

У рамках проєктів Програми ЄС Еразмус+ «Стратегія відновлюваної енергетики ЄС як дороговказ для України» та «Ефективний менеджмент відходів у ЄС – кращий вибір для України» 21-23 березня в університеті працювала Міжнародна Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». Школа мала на меті розширення співпраці між ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триденний інтенсив у рамках екологічної Міжнародної Школи Жана Моне 27 березня 2024