Н У Х Т

Гостьова лекція «Еволюція зеленого будівництва та найкращі методи сертифікації» для здобувачів менеджерів та ейчарів

17 листопада 2023

Гостьова лекція «Еволюція зеленого будівництва та найкращі методи сертифікації» для здобувачів менеджерів та ейчарів

16 листопада 2023 року здобувачі освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) та «Менеджмент» зустрілися із запрошеними гостями ‒ доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Романом Грищенком і директором компанії «MK Sustainable Engineering» Максимом Кривошеєвим.

Компанія «MK Sustainable Engineering» спеціалізується на Зеленій сертифікації будівель, енергетичному моделюванню та інженерному проєктуванні систем холодопостачання, теплопостачання, кондиціювання, опалення та вентиляції. Під час цієї зустрічі студенти отримали важливі знання про значення зелених сертифікатів у сучасному світі. Міжнародні системи зеленої сертифікації BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), DGNB (German Sustainable Building Council) і LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) та інші стали ключовими інструментами для оцінювання та визнання сталості будівельних проєктів та офісних приміщень. Вони розглядають аспекти енергоефективності, використання відновлювальних джерел енергії, якість повітря, ергономіку, здоров'я працівників і багато інших критеріїв, що оцінюють сталість будівельних проєктів з різних поглядів.

Сучасний світ щодня стикається з питанням зміни клімату – екзистенційною загрозою людства через потрапляння парникових газів до атмосфери внаслідок діяльності людини. Так, здобувачі дізнались, що ⁓ 42% від загального річного світового викиду СО2, займає будівельна галузь.

Спікери наголосили на тому, що отримання зеленого сертифікату дозволяє компаніям не лише демонструвати свою екологічну відповідальність, а й залучати більше інвестицій, збільшувати конкурентоспроможність та забезпечувати здорове робоче середовище для співробітників.

Викладачі і студенти кафедри економіки праці та менеджменту висловили щиру вдячність Роману Грищенку та Максиму Кривошеєву за цікаву лекцію про захоплюючі поняття «зелений офіс», «зелене будівництво» та «зелену сертифікацію». Такі зустрічі надихають студентів у розвитку сталості суспільства та сприяють впровадженню новаторських ідей у сучасний український бізнес.

Опублікований: 17-11-2023
Читайте також:
Триває І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології»

У 2024/2025 навчальному році в нашому університеті проходить Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з «Біотехнології», участь у якому беруть здобувачі освіти закладів вищої освіти з різних міст України: Державного біотехнологічного університету (Харків) – 2 роботи; Миколаївського національного аграрного університету (Миколаїв) – 5 робіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з «Біотехнології» 18 березня 2025

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

До Дня відкритих дверей факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) підготував для гостей цікавий і смачний майстер-клас «Масляна – традиції та сучасність». Організатори – кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедра готельно-ресторанної справи. Цього дня у лабораторії З-17, де проходив майстер-клас, студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікавий і смачний майстер-клас для майбутніх вступників на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 05 березня 2019

Визначені переможці І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології»

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології». З початком олімпіади студентів привітали проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій з навчальної роботи і практичної підготовки Георгій Гончаров, завідувач кафед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» 13 березня 2019

Повернулися із зимової практики першокурсники спеціальності «Туризм»

Студенти 1 курсу спеціальності «Туризм» повернулися після зимової практики. Київ-Львів-Воловець-Верхнє Студене – маршрут, за яким проїхала група з 38 студентів і 3 викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу. Враження – неймовірні! Природні джерела з мінеральною водою, водоспад Шипіт, озеро Світязь, реабілітаційний центр ведмедів… І бага...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Повернулися із зимової практики першокурсники спеціальності «Туризм» 29 січня 2020