29 березня до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав бренд-шеф ресторанів «Шалена шкварка», «Козацька броварня», «Viva Olivе» та «The Mix» Платон Cаєнко.
Студенти довго очікували на зустріч із ним, тому намагалися «ухопити» кожне слово. Досвідчений шеф розповів про важливість використання сезонної сировини при приготуванні страв, особливості приготування соусів і витримки м’яса перед смаженням.
Майстер кухарської справи намагався донести, що для успішного розвитку власної ресторанної справи необхідно не боятися змінювати загальноприйняті рецептури, а навпаки – вносити свою родзинку у кожну страву. Платон показав усі секрети приготування хумусу, соковитого ростбіфу та коропа, смаженого у фритюрі.
Студенти залишилися задоволеними і тепер готуються до відпрацювання навичок, отриманих у ході програми майстер-класу.