Умови карантину потребують від викладачів пошуку нових форм проведення занять і представлення навчальних матеріалів. Особливої уваги потребують лабораторні заняття. Доцентки кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Олена Білик та Анна Грищенко запропонували для здобувачів формат проведення лабораторних робіт із дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції», що передбачає покращення самостійної роботи здобувачів.
З метою розвитку уміння самостійного опрацювання теми та наочного представлення опрацьованих матеріалів перед здобувачами було поставлено завдання створити презентації відповідно до запропонованих запитань і представити їх під час онлайн-занять.
Для демонстрації досліджень за темою заняття, напередодні викладачки підготували презентацію, що демонструє виконання досліду в лабораторних умовах із використанням харчових добавок. Цього разу тема лабораторної роботи стосувалася використання нативного та модифікованого крохмалю в технології харчоконцентратів третіх обідніх страв.
Щоб закріпити матеріал, здобувачі повинні були приготувати досліджувані продукти з доступної сировини в домашніх умовах, сфотографувати та оформити відповідні шаблони лабораторних робіт. В умовах карантину такий формат проведення лабораторних занять сприяє не лише покращенню організації самостійної роботи здобувачів, а й поглибленню їх знань і розвитку практичних навичок виконання досліджень.