Н У Х Т

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

16 листопада 2023

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося відкрите лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Технологія продуктів  функціонального призначення». Заняття для здобувачів четвертого курсу освітнього рівня «бакалавр» провела асистентка кафедри Тетяна Федоренко. 

Лабораторна робота була присвячена дослідженню функціонально-технологічних властивостей рослинних порошків і технологічним основам їх використання при виробництві збагачених борошняних кондитерських виробів.

Викладачка навела сучасні наукові дані стосовно класифікації рослинних порошків, ознайомила здобувачів із методами визначення органолептичних і фізико-хімічних показників якості висушених овочів та плодів, окреслила основні технологічні принципи використання рослинних порошків при виробництві збагачених борошняних кондитерських виробів.

Тетяна Федоренко використовувала засоби наочності, залучала здобувачів до обговорення теоретичних і практичних складових лабораторного заняття. Вона зазначила пріоритетність і переваги використання вітчизняних зразків сушених овочів та фруктів, плодоовочевих порошків на етапі вибору джерела функціональних інгредієнтів у технології функціональних харчових продуктів, необхідність врахування показників екологічної безпеки сировини; також акцентувала на важливості засвоєння навчального матеріалу для набуття здобувачами фахової компетентності.

Під час заняття здобувачі навчилися виконувати технологічно обґрунтований вибір сушеної овочевої, фруктової сировини, плодово-овочевих порошків у якості джерела функціональних інгредієнтів, що стане в пригоді при виконанні курсового проєкту з дисципліни «Технологія продуктів функціонального призначення» і є важливим навиком у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 16-11-2023
Читайте також:
З новими тенденціями розвитку ринку органічної продукції знайомлять здобувачів фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі вищої освіти групи ТО-1-14М разом із викладачами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доцентами Наталією Фалендиш та Інною Зінченко відвідали ХVІ Міжнародну спеціалізовану виставку екотоварів «ЕСО-ЕХРО», що працювала у Міжнародному виставковому центрі в Києві. Серед продукції зарубіжних компаній на виставці була пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З новими тенденціями розвитку ринку органічної продукції знайомлять здобувачів фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 березня 2020

Першокурсники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» побували у Музеї води

24 вересня 2021 року здобувачі групи ХЕ-1-12 освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» разом зі своєю наставницею професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою відвідали Музей води. Карантинні заходи вносять корективи у наше життя, проте, всі охочі до культурно-освітнього розвитку зібралися та в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» побували у Музеї води 27 вересня 2021

Досвід практичної підготовки у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Проблемна науково-дослідна лабораторія – важливий центр проведення наукових досліджень в університеті. Магістрант освітньої програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Владислав Тесля дуже радий, що проходив науково-дослідницьку практику саме тут. Практика у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ стала для нього надзвичайно цінним досвід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід практичної підготовки у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 27 серпня 2024

Занурення у світ майбутнього

Харчова промисловість та індустрія пакування – не просто сектори економіки, це динамічні екосистеми, що постійно розвиваються, впроваджуючи інновації, реагуючи на глобальні виклики та задовольняючи зростаючі потреби споживачів. Від новітніх біотехнологічних рішень у виробництві інгредієнтів до екологічних пакувальних матеріалів – ця сфера вимагає в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Занурення у світ майбутнього 05 травня 2025