Н У Х Т

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

16 листопада 2023

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося відкрите лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Технологія продуктів  функціонального призначення». Заняття для здобувачів четвертого курсу освітнього рівня «бакалавр» провела асистентка кафедри Тетяна Федоренко. 

Лабораторна робота була присвячена дослідженню функціонально-технологічних властивостей рослинних порошків і технологічним основам їх використання при виробництві збагачених борошняних кондитерських виробів.

Викладачка навела сучасні наукові дані стосовно класифікації рослинних порошків, ознайомила здобувачів із методами визначення органолептичних і фізико-хімічних показників якості висушених овочів та плодів, окреслила основні технологічні принципи використання рослинних порошків при виробництві збагачених борошняних кондитерських виробів.

Тетяна Федоренко використовувала засоби наочності, залучала здобувачів до обговорення теоретичних і практичних складових лабораторного заняття. Вона зазначила пріоритетність і переваги використання вітчизняних зразків сушених овочів та фруктів, плодоовочевих порошків на етапі вибору джерела функціональних інгредієнтів у технології функціональних харчових продуктів, необхідність врахування показників екологічної безпеки сировини; також акцентувала на важливості засвоєння навчального матеріалу для набуття здобувачами фахової компетентності.

Під час заняття здобувачі навчилися виконувати технологічно обґрунтований вибір сушеної овочевої, фруктової сировини, плодово-овочевих порошків у якості джерела функціональних інгредієнтів, що стане в пригоді при виконанні курсового проєкту з дисципліни «Технологія продуктів функціонального призначення» і є важливим навиком у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 16-11-2023
Читайте також:
Навчально-науковий інститут харчових технологій у школах Бобровицької громади

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга відвідали Бобровицьку гімназію та Бобровицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів, що на Чернігівщині. Школярі Чернігівської області історично є здобувачами різних спеціальностей Національного у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчально-науковий інститут харчових технологій у школах Бобровицької громади 16 вересня 2024

В університеті розпочалося приймання заяв до магістратури в межах додаткового набору!

Сьогодні в нашому університеті розпочалося приймання заяв і документів від вступників для участі у конкурсному відборі до магістратури на контракт в межах додаткового набору. Заяви подаються вступниками через особисті електронні кабінети на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/ Рейтингові списки вступників із зазначенням рекомендованих до зарахування н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті розпочалося приймання заяв до магістратури в межах додаткового набору! 18 вересня 2025

Стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

7 березня слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» разом із професоркою кафедри готельно-ресторанної справи, модераторкою програми Тетяною Сильчук мали чудову нагоду зустрітися з керуючою мережею закладів ресторанного господарства «Кафе 128» Ольгою Кобилянською. Ольга, успішна випускниця, магістерка за спеціальні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 10 березня 2025

Невпинно удосконалюють дистанційні навчальні наочні посібники фахівці наших кафедр

У період карантину фахівці кафедри фізики активно працюють над удосконаленням навчальних наочних посібників. Завдяки використанню викладачами сучасних технічних засобів, студенти мають змогу виконувати лабораторні роботи в дистанційному режимі. При підготовці навчально-методичних матеріалів використовуються фото та відео реальних експериментів, ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Невпинно удосконалюють дистанційні навчальні наочні посібники фахівці наших кафедр 09 квітня 2020