Н У Х Т

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

16 листопада 2023

У фокусі уваги здобувачів Навчально-наукового інституту харчових технологій – функціонально-технологічні властивості рослинних порошків

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося відкрите лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Технологія продуктів  функціонального призначення». Заняття для здобувачів четвертого курсу освітнього рівня «бакалавр» провела асистентка кафедри Тетяна Федоренко. 

Лабораторна робота була присвячена дослідженню функціонально-технологічних властивостей рослинних порошків і технологічним основам їх використання при виробництві збагачених борошняних кондитерських виробів.

Викладачка навела сучасні наукові дані стосовно класифікації рослинних порошків, ознайомила здобувачів із методами визначення органолептичних і фізико-хімічних показників якості висушених овочів та плодів, окреслила основні технологічні принципи використання рослинних порошків при виробництві збагачених борошняних кондитерських виробів.

Тетяна Федоренко використовувала засоби наочності, залучала здобувачів до обговорення теоретичних і практичних складових лабораторного заняття. Вона зазначила пріоритетність і переваги використання вітчизняних зразків сушених овочів та фруктів, плодоовочевих порошків на етапі вибору джерела функціональних інгредієнтів у технології функціональних харчових продуктів, необхідність врахування показників екологічної безпеки сировини; також акцентувала на важливості засвоєння навчального матеріалу для набуття здобувачами фахової компетентності.

Під час заняття здобувачі навчилися виконувати технологічно обґрунтований вибір сушеної овочевої, фруктової сировини, плодово-овочевих порошків у якості джерела функціональних інгредієнтів, що стане в пригоді при виконанні курсового проєкту з дисципліни «Технологія продуктів функціонального призначення» і є важливим навиком у майбутній професійній діяльності.

Опублікований: 16-11-2023
Читайте також:
Нові цікаві методики викладання впроваджуватимуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземної мови професійного спрямування відбувся методичний семінар, на якому викладачі Інна Форостюк і Надія Шерстюк поділилися результатами та враженнями від стажування у Західно-Фінляндському коледжі у місті Гуйтіннен. Викладачі звітували про відвідування освітніх закладів міста, нові цікаві методики, які використовуються під час нав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові цікаві методики викладання впроваджуватимуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 16 вересня 2019

Жіноча команда НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу!

9-12 вересня студентські команди закладів вищої освіти нашої країни змагалися за Кубок України з пляжного футболу. Проведення Кубку було відновлене у минулому році після багаторічної перерви, і першим його володарем стала чоловіча команда НУХТ! Цього року вперше у розіграші Кубку брали участь жіночі студентські команди. І першим в історії України ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Жіноча команда НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу! 14 вересня 2020

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів

20 вересня у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів – День здоров'я. Цьогорічний захід був відзначений гарним настроєм студентів, бажанням отримати перемогу у спортивних естафетах, згуртованістю і дружбою єдиної студентської родини, незалежно від віку, групи чи курсу. Перший конкурс «Строю і піс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося найулюбленіше свято всіх студентів 21 вересня 2018

Від реальних кейсів до цікавих дискусій: гостьова лекція фахівця фармацевтичної компанії «Дарниця»

Студенти-біотехнологи мали чудову нагоду зануритися у світ фармаконагляду разом із уповноваженою особою з фармаконагляду та керівником відповідного відділу ПРАТ «Дарниця» В’ячеславом Турком. Гостьова лекція «Фармаконагляд. Що це і які перспективи для сьогоднішніх студентів?» стала справжнім інтелектуальним драйвом для четвертокурсників бакалаврату ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від реальних кейсів до цікавих дискусій: гостьова лекція фахівця фармацевтичної компанії «Дарниця» 19 травня 2025