Н У Х Т

З новинками в галузі здорового харчування ознайомилися викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

30 вересня 2022

З новинками в галузі здорового харчування ознайомилися викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладачки кафедри технології оздоровчих продуктів, доцентка Алла Башта та асистентка Тетяна Федоренко відвідали виставку «ЗДОРОВ'Я і ДОВГОЛІТТЯ-2022», тематикою якої є здоровий спосіб життя і методи природного оздоровлення організму людини.

Оскільки харчування є визначальним чинником способу життя, а відповідно, і здоров’я організму людини, для викладачів є цікавими представлені на виставці розробки в галузі природних методів лікування, а також способи застосування трав’яних зборів, продуктів бджолярства, грибів, нетрадиційної рослинної сировини, бальзамів та олій у виробництві оздоровчих харчових продуктів.

Репрезентовані на виставці продукти та послуги базуються на застосуванні сировини рослинного, тваринного або мінерального походження, і спрямовані на усунення причин захворювання, а не його симптомів, шляхом підтримки здоров'я організму в цілому. Саме з такими підходами до створення продуктів нового покоління знайомлять викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів здобувачів вищої освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за освітніми програмами «Харчові технології та інженерія» та «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».

Плідним було спілкування з представниками ТОВ НАТУРАЛЬНІ ЕСЕНЦІЇ з м. Миколаїв, що виробляють 100% чисті ефірні олії, гідролати преміум класу та вирощують лікарські трави. Працівники компанії в умовах воєнних дій в регіоні змогли зібрати врожай пряно-ароматичних культур, займаються реалізацією ефірних олій та гідролатів, при цьому волонтерять, активно допомагаючи ЗСУ.

На виставці також репрезентована продукція ТМ Promise-joy з м. Вінниця. Компанія займається виробництвом продуктів здорового харчування по технології Rawfood: сирі, без впливу високих температур (до 40⁰С) олії, пасти, клітковина, напій «комбуча».

Цікавим є стенд представників фармацевтичної компанії FITOPHARMA, де можна ознайомитися з фітопрепаратами традиційної медицини В’єтнаму, зокрема у формі рослинних чаїв, екстрактів, капсул. На виставці також репрезентовані виробники органічної продукції, відбуваються дегустації продуктів для веганів.

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів продовжують співпрацювати з виробниками оздоровчих харчових продуктів, запрошуючи представників компаній для проведення гостьових занять, участі в конференціях, здійснення спільних наукових розробок. 

Опублікований: 30-09-2022
Читайте також:
Спектроскопічні методи аналізу в фармації: лекція для магістрантів від фахівця-практика

Корпорація «Артеріум» багато років співпрацює з кафедрою біотехнології та мікробіології. Зокрема, у межах дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології», яку слухають здобувачі магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» освітньої програми «Фармацевтична біотехнологія». Співробітники та партнери «Артеріум» читають лекції майбутнім вип...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спектроскопічні методи аналізу в фармації: лекція для магістрантів від фахівця-практика 20 жовтня 2022

Враженнями від навчання в університеті діляться зі школярами наші студенти

За ініціативи старшого викладача кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариси Яненко та з метою профорієнтаційної роботи студентка-першокурсниця факультету біотехнології та екологічного контролю Олена Смаголь відвідала свою рідну школу Комунальний заклад «Миронівський навчально-виховний комплекс 1-3 ступенів-ліцей» Миронівської районної ра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Враженнями від навчання в університеті діляться зі школярами наші студенти 13 лютого 2019

Якість і безпечність – головне завдання фармацевтичних корпорацій, переконалися магістри-біотехнологи

Кожний з нас, відвідуючи аптеку, бажає придбати якісний та ефективний лікарський препарат за доступною ціною. Але ніхто навіть не замислюється про те, яка існує система забезпечення якості ліків, які вимоги до виробництва та як саме фахівці борються за те, щоб до аптек потрапили оригінальні лікарські препарати, а не фальсифікати. Днями магістрам-б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість і безпечність – головне завдання фармацевтичних корпорацій, переконалися магістри-біотехнологи 22 березня 2019

Відкрите практичне заняття в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування

25 жовтня доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування, в.о. завідувача кафедри Олена Галинська провела відкрите практичне заняття «Dealing with complaints (Розглядання скарг)» з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» у групі 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (ГС-1-7). На занятті були присутні викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите практичне заняття в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування 27 жовтня 2021