Н У Х Т

У дванадцяте зібралися науковці для обговорення підвищення ефективності діяльності підприємств

23 листопада 2023

У дванадцяте зібралися науковці для обговорення підвищення ефективності діяльності підприємств

22-23 листопада 2023 року в університеті відбулася XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК», яку дванадцятий рік поспіль організовує кафедра економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління.

Пленарне засідання відкрив проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, висловивши підтримку учасникам конференції, гостям і слухачам. Також із вітальним словом до присутніх звернувся народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Продовжили зустріч своїми виступами на актуальні теми представники  наукового комітету конференції та фахівці сучасного бізнесу України.

Генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук говорив про олійно-жировий комплекс України 2023-2024 рр., розповів про актуальний стан галузі, експортно-імпортні тренди та перспективи. Зростання світової уваги до українського соняшника і цікава доповідь спікера викликали жваву дискусію, що стало хорошим стартом конференції.

Директорка з розвитку ТОВ «Бейкері Фуд Індастрі» Олена Романенко розкрила для присутніх тему «Інструменти підвищення ефективності діяльності підприємства. LEAN-методологія». Спікерка розповіла про особливості використання Lean-методології як інструмента підвищення прибутку і ефективності бізнесу. Тема викликала інтерес у слухачів, що підтвердив тривалий діалог між спікеркою та аудиторію після завершення доповіді.

Після пленарного засідання працювали у секціях, до роботи яких долучилися науковці, викладачі закладів вищої освіти, докторанти, аспіранти, практики, працівники урядових структур, а також здобувачі освіти, які активно займаються науковою діяльністю. Обговорювалося надзвичайно широке коло тем. Робота секцій сприяла дискусіям і висвітленню актуальних питань економіки і права в сфері ведення бізнесу та розподілу ресурсів із метою отримання найкращих результатів діяльності.

Цікавими й ґрунтовними були виступи студентів і аспірантів нашого університету. Найбільше зацікавлення викликали доповіді Дар’ї Білецької щодо шляхів зміцнення фінансової стійкості підприємства, Данила Киричка, який дав оцінку результативності діяльності підприємства, Вікторії Кравчук, що розглянула діагностику та шляхи запобігання банкрутству підприємства, Назарія Мірчука, який закцентував на розвиткові інвестиційної діяльності підприємств харчової промисловості, як стратегії підвищення ефективності їх діяльності,  Артема Хабібуліна про правове регулювання обмеження експорту аграрної продукції, Антона Хоменка, присвячена нейтралізації ризиків операційної діяльності підприємств харчової промисловості та Максима Шульги щодо напрямів підвищення ефективності використання основних засобів підприємства.

Оргкомітет висловлює подяку всім учасникам конференції та в.о. завідувача кафедри економіки і права Юлії Левченко, доценту Володимиру Рябенку, старшому викладачу Олександру Тимченку за організацію та високу якість проведення заходу.

Опублікований: 23-11-2023
Читайте також:
Гостьова лекція від фахівців PwC Україна

Днями відбулася зустріч викладачів кафедри економіки праці та менеджменту й здобувачів вищої освіти першого, другого та третього рівнів вищої освіти (бакалаврів, магістрів, докторів філософії), які навчаються за освітньо-професійними програмами «Менеджмент», «Менеджмент персоналу», «Менеджмент та адміністрування», «Облік і аудит» та освітньо-науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від фахівців PwC Україна 29 вересня 2023

Перше «бойове хрещення»: здобувачі першого курсу захищають курсові

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся захист здобувачами освіти першого курсу індивідуального завдання з дисципліни «Біологія клітин», яку викладає доцентка Вікторія Красінько. Упродовж семестру першачки плідно працювали, і ось настав час поділитися своїми здобутками. До підготовки своєї першої курсової підійшли творчо і охопили широки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше «бойове хрещення»: здобувачі першого курсу захищають курсові 25 травня 2021

TIME TO GO!

Мабуть усім знайомі такі ігри, як шашки та шахи. Але існує настільна гра, яка виникла набагато раніше за них. Гра, за якою проводили час імператори та найвищі чиновники стародавнього Китаю, за допомогою якої вирішувалися ключові воєнні конфлікти у феодальній Японії, яка слугувала тренуванням для військових стратегів, на полі для якої розроблялися п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

TIME TO GO! 22 лютого 2022

Як мистецтво може стати магнітом для туристів досліджували другокурсниці

30 жовтня другокурсниці спеціальності «Туризм і рекреація» поринули у світ української історії та культури. Наші майбутні фахівчині з туризму відвідали Національний музей Тараса Шевченка у Києві, де детально вивчали його виставкові експозиції. Мета цього візиту – здобути практичні знання про культурно-історичні об'єкти, навчитися інтегрувати музейн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як мистецтво може стати магнітом для туристів досліджували другокурсниці 31 жовтня 2025