Н У Х Т

У дванадцяте зібралися науковці для обговорення підвищення ефективності діяльності підприємств

23 листопада 2023

У дванадцяте зібралися науковці для обговорення підвищення ефективності діяльності підприємств

22-23 листопада 2023 року в університеті відбулася XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК», яку дванадцятий рік поспіль організовує кафедра економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління.

Пленарне засідання відкрив проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, висловивши підтримку учасникам конференції, гостям і слухачам. Також із вітальним словом до присутніх звернувся народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Продовжили зустріч своїми виступами на актуальні теми представники  наукового комітету конференції та фахівці сучасного бізнесу України.

Генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук говорив про олійно-жировий комплекс України 2023-2024 рр., розповів про актуальний стан галузі, експортно-імпортні тренди та перспективи. Зростання світової уваги до українського соняшника і цікава доповідь спікера викликали жваву дискусію, що стало хорошим стартом конференції.

Директорка з розвитку ТОВ «Бейкері Фуд Індастрі» Олена Романенко розкрила для присутніх тему «Інструменти підвищення ефективності діяльності підприємства. LEAN-методологія». Спікерка розповіла про особливості використання Lean-методології як інструмента підвищення прибутку і ефективності бізнесу. Тема викликала інтерес у слухачів, що підтвердив тривалий діалог між спікеркою та аудиторію після завершення доповіді.

Після пленарного засідання працювали у секціях, до роботи яких долучилися науковці, викладачі закладів вищої освіти, докторанти, аспіранти, практики, працівники урядових структур, а також здобувачі освіти, які активно займаються науковою діяльністю. Обговорювалося надзвичайно широке коло тем. Робота секцій сприяла дискусіям і висвітленню актуальних питань економіки і права в сфері ведення бізнесу та розподілу ресурсів із метою отримання найкращих результатів діяльності.

Цікавими й ґрунтовними були виступи студентів і аспірантів нашого університету. Найбільше зацікавлення викликали доповіді Дар’ї Білецької щодо шляхів зміцнення фінансової стійкості підприємства, Данила Киричка, який дав оцінку результативності діяльності підприємства, Вікторії Кравчук, що розглянула діагностику та шляхи запобігання банкрутству підприємства, Назарія Мірчука, який закцентував на розвиткові інвестиційної діяльності підприємств харчової промисловості, як стратегії підвищення ефективності їх діяльності,  Артема Хабібуліна про правове регулювання обмеження експорту аграрної продукції, Антона Хоменка, присвячена нейтралізації ризиків операційної діяльності підприємств харчової промисловості та Максима Шульги щодо напрямів підвищення ефективності використання основних засобів підприємства.

Оргкомітет висловлює подяку всім учасникам конференції та в.о. завідувача кафедри економіки і права Юлії Левченко, доценту Володимиру Рябенку, старшому викладачу Олександру Тимченку за організацію та високу якість проведення заходу.

Опублікований: 23-11-2023
Читайте також:
Таємниці цікавих біотехнологічних об’єктів на гостьовій лекції для першокурсників

Гриби – дивовижні створіння нашої планети, які не можна віднести ні до рослинного, ні до тваринного світу. А ще гриби – цікаві біотехнологічні об’єкти і дізнатися про їхні таємниці дуже корисно і повчально для майбутніх біотехнологів. Тож на запрошення лекторки дисципліни «Біологія клітин», доцентки Вікторії Красінько до здобувачів-біотехнологів п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Таємниці цікавих біотехнологічних об’єктів на гостьовій лекції для першокурсників 14 квітня 2023

Радіодиктант національної єдності написав колектив Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

Студенти та викладачі Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ взяли участь у традиційній патріотичній акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності». Мова – душа народу. Допоки народ спілкується рідною мовою, доти живе нація. Чим краще ми володіємо словом, знаємо правила правопису, спілкуємося українською у повсякденному житті, тим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Радіодиктант національної єдності написав колектив Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 08 листопада 2019

ХV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм

21-23 травня 2018 року на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу проводився ХV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм, в якому взяли участь 9  навчально-тренувальних фірм з різних областей України та Польщі і серед них Івано-Франківського коледжу нашого університету. Студенти, що працювали н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ХV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм 24 травня 2018

Розвитку науково-дослідних здібностей майбутніх фахівців сприяє науковий гурток

У семестрі, що завершується, на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування під керівництвом професора Валентина Олішевського та доцента Євгена Бабка активно працював науково-дослідний гурток «Алюкол». До науково-дослідної роботи кафедри долучилися здобувачі вищої освіти спеціальності 133 «Галузеве машинобудування», ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвитку науково-дослідних здібностей майбутніх фахівців сприяє науковий гурток 15 грудня 2022