На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся гостьовий онлайн-лекторій, спікером якого виступила Олена Сініціна, канд. екон. наук, засновниця та керівниця професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks.
Освітній захід проведено в рамках вивчення вибіркової освітньої компоненти «Інтелектуальна власність та методи дослідження в галузі» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» на запрошення лекторки, доцентки Ольги Дульки.
За сприяння завідувачки кафедри Лариси Шаран, до заходу долучились здобувачі освіти ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ», які відчули себе частинкою факультету ГРТБ імені проф. В. Ф. Доценка, а також здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
Гостьова спікерка поділилася з присутніми особливостями проведення дегустації і обґрунтувала важливість проведення дегустаційного оцінювання харчової продукції. Вона охарактеризувала дегустаційні конкурси в Україні та світі, навела цікаві зразки цих заходів зі врахуванням сучасних трендів, концепції сталого розвитку, інноваційних рішень.
Окрему увагу фахівчиня приділила питанню інтелектуальної власності, оскільки дегустаційний конкурс Favorite Food&Drinks має власну затверджену торгову марку, яка використовується переможцями конкурсу у маркуванні продукції.
Слухачі щиро вдячні Олені Сініціній за дуже цікаву та насичену лекцію!