Н У Х Т

Тривають пам’ятні заходи до 100-річчя професора Олексія Лісовенка

26 березня 2025

Тривають пам’ятні заходи до 100-річчя професора Олексія Лісовенка

Тривають пам’ятні заходи з нагоди сторіччя від дня народження професора Олексія Тимофійовича Лісовенка, а днями його колеги та учні у конференц-залі Науково-технічної бібліотеки університету провели теплу зустріч і згадали відомого вченого.

Олексій Лісовенко – провідний учений і послідовник наукової школи з машин і апаратів хлібопекарських виробництв. Пройшовши танкістом Другу світову війну та здобувши освіту у нашому університеті, Олексій Тимофійович присвятив себе дослідницькій і викладацькій діяльності. Його науковими інтересами були теорія процесів замішування тіста та випікання хліба, промислові печі та місильні машини.

Професор Лісовенко очолював кафедру машин і апаратів хлібопекарських виробництв і Галузеву науково-дослідну лабораторію з хлібопекарських печей, а пізніше – завідував секцією хлібопекарського обладнання кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв.

Колеги, учні професора, провідні вчені та практики хлібопекарської галузі – Анатолій Пилипенко, Володимир Теличкун, Володимир Ковбаса, Сергій Дудко, а також усі, хто пам'ятає шановного вченого, поділилися спогадами, згадали історію нашого університету та хлібної школи, вшанували науковців і просвітників, які творили нашу освітню і наукову традицію, розробляли конкурентне обладнання, забезпечували країну хлібом у добрі та складні часи.

До речі, з нагоди сторіччя професора Олексія Лісовенка у Науково-технічній бібліотеці працює виставка його навчальної та наукової літератури, а також викладено близько 30-и звітів Галузевої науково-дослідної лабораторії часів керівництва Олексія Тимофійовича. Запрошуємо всіх охочих її відвідати!

Опублікований: 26-03-2025
Читайте також:
У традиціях – сила нації!

Уже традиційно до світлого свята Великодня факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організовує Digital-Великдень. У непрості часи таке тепле та сімейне свято, як Великдень, може об’єднати всю родину за святковим столом, приготуванням паски чи розписом писанок. Попри те, що більшість родин розділені кілометр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У традиціях – сила нації! 28 квітня 2025

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії

Наприкінці року дисертаційне дослідження «Обґрунтування та апаратурне оформлення періодичного віброекстрагування цільових компонентів з бурштину» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» успішно захистив ще один здобувач наукового ступеня «Доктор філософії» Валентин Чорний. Дисертація виконана під наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії 27 грудня 2023

Принципи та технології сталої індустрії від експерта

Для здобувачів кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління у рамках вивчення дисципліни «Стратегія цифровізації підприємств» відбулася гостьова лекція «Принципи та технології сталої індустрії», яку прочитав експерт в області впровадження FinTech та Blockchain-технологій в Індустрії 4.0/5.0, СЕО компанії «482.solutions» Роман ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Принципи та технології сталої індустрії від експерта 05 грудня 2023

Науково-технічна бібліотека презентує!

З нагоди 140-річного ювілею нашого університету науково-технічна бібліотека презентувала нові бібліографічні видання, які розкривають багатогранну наукову спадщину університету та підкреслюють його високий науковий потенціал. У першому виданні під назвою «Шляхами наукових досліджень. НУХТ у Web of Science: динаміка публікаційної активності» предст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека презентує! 16 жовтня 2024