Н У Х Т

Триває удосконалення магістерських освітніх програм кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

01 лютого 2023

Триває удосконалення магістерських освітніх програм кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

З метою обговорення та проведення локального моніторингу освітніх програм, на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося розширене засідання робочих груп. До перегляду були представлені програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» – міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові  та крафтові технології для HoReCaв туризмі» за спеціальностями 181 «Харчові технології», 242 «Туризм» (гарантка – доцентка Оксана Топчій) та освітньо-професійна програма «Технології зберігання консервування та переробки м’яса» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гарант – професор Василь Пасічний).

До обговорення долучились представники робочих груп освітніх програм і фахівці, які забезпечать підготовку за ними: завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник, професорки Ірина Антоненко та Ірина Шевченко, доценти Ольга Чернюшок, Роман Мукоїд,  Олександра Гащук та Тетяна Мірзодаєва, здобувачі першого року навчання Дар’я Мороз і Валентина Кравчук, співвласниця комунікаційної агенції BRPR, засновниця PR Profi Club Марія Медведєва, головна технологиня ТОВ «ІНТО-ОПТ» Ольга Тетерук, випускниця НУХТ Тамара Михавко.

Гаранти освітніх програм – професор Василь Пасічний та доцентка Оксана Топчій доповіли про особливості освітніх програм, рівень кадрового, методичного і наукового забезпечення та зазначили подальші шляхи удосконалення освітньо-професійної програми «Технології зберігання консервування та переробки м’яса» і міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» та забезпечення їх відповідності критеріям оцінювання якості.

Учасники зустрічі відзначили високий рівень організації навчального процесу, обговорили зміст обов’язкових дисциплін і перелік вибіркових, вивчення яких дозволяє здобувачам набути необхідні фахові компетентності.

Здобувачі освітніх програм відзначили актуальність можливості самостійно обирати вибіркові компоненти, що забезпечує їх індивідуальну освітню траєкторію, відповідно до власних освітніх акцентів та уподобань. Було визначено основні напрями наукових досліджень здобувачів, висунуті пропозиції щодо організації науково-дослідницької практики та змісту кваліфікаційної роботи для здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової програми.

Робоча група одноголосно підтримала  пропозицію про введення до складу розробників міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» Марії Медведєвої, як представниці зовнішніх стейкхолдерів та Дар’ї Мороз і Валентини Кравчук, як здобувачок цієї програми.

Усі пропозиції та побажання будуть враховані для удосконалення змісту освітніх компонентів і відображені в оновлених програмах.

Організатори зустрічі, гаранти освітніх програм подякували учасникам за плідну працю та обговорення і побажали успіхів у професійній діяльності для забезпечення високого рівня підготовки майбутніх фахівців.

Опублікований: 01-02-2023
Читайте також:
Юні хіміки знайомляться з біотехнологіями

На кафедру біотехнології і мікробіології (БТМ) завітали учні 9-го класу ліцею № 293 Деснянського району м. Києва, які поглиблено вивчають хімію. Супроводжувала школярів їх класний керівник, вчитель хімії Надія Хринюк. Зустрічала відвідувачів і знайомила з перспективами навчання в університеті доцент кафедри БТМ Світлана Тетеріна. Знайомство з НУХТ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Юні хіміки знайомляться з біотехнологіями 10 квітня 2018

Уряд внесе зміни у контракти з ректорами вишів

Міністерством освіти і науки розроблений проект урядової постанови, що передбачає внесення змін до Типової форми контракту з керівниками державних закладів вищої освіти. Відповідний проект постанови винесений для громадського обговорення. Положення нового Типового контракту регулюватимуть трудові відносини, пов’язані з виконанням керівником вишу с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уряд внесе зміни у контракти з ректорами вишів 20 січня 2020

Зустріч гарантки освітньо-професійної програми з магістрантами

20 вересня відбулась зустріч здобувачів 2-го курсу освітнього ступеня «Магістр», освітньо-професійної програми «Технології аюрведичних харчових продуктів» спеціальності 181 «Харчові технології» з гаранткою освітньої програми, доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталією Ющенко та професоркою кафедри Наталією Фроловою що...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч гарантки освітньо-професійної програми з магістрантами 20 вересня 2022

Педагогічна практика майбутніх докторів філософії

Педагогічна практика є невід'ємною складовою професійної підготовки здобувачів освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Вона надає аспірантам необхідні знання та навички для успішного викладання і педагогічної діяльності, що є одним із ключових аспектів їхньої кар'єри. У сучасній освітній с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика майбутніх докторів філософії 04 червня 2024