Н У Х Т

Триває удосконалення магістерських освітніх програм кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

01 лютого 2023

Триває удосконалення магістерських освітніх програм кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

З метою обговорення та проведення локального моніторингу освітніх програм, на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося розширене засідання робочих груп. До перегляду були представлені програми підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» – міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові  та крафтові технології для HoReCaв туризмі» за спеціальностями 181 «Харчові технології», 242 «Туризм» (гарантка – доцентка Оксана Топчій) та освітньо-професійна програма «Технології зберігання консервування та переробки м’яса» за спеціальністю 181 «Харчові технології» (гарант – професор Василь Пасічний).

До обговорення долучились представники робочих груп освітніх програм і фахівці, які забезпечать підготовку за ними: завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник, професорки Ірина Антоненко та Ірина Шевченко, доценти Ольга Чернюшок, Роман Мукоїд,  Олександра Гащук та Тетяна Мірзодаєва, здобувачі першого року навчання Дар’я Мороз і Валентина Кравчук, співвласниця комунікаційної агенції BRPR, засновниця PR Profi Club Марія Медведєва, головна технологиня ТОВ «ІНТО-ОПТ» Ольга Тетерук, випускниця НУХТ Тамара Михавко.

Гаранти освітніх програм – професор Василь Пасічний та доцентка Оксана Топчій доповіли про особливості освітніх програм, рівень кадрового, методичного і наукового забезпечення та зазначили подальші шляхи удосконалення освітньо-професійної програми «Технології зберігання консервування та переробки м’яса» і міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» та забезпечення їх відповідності критеріям оцінювання якості.

Учасники зустрічі відзначили високий рівень організації навчального процесу, обговорили зміст обов’язкових дисциплін і перелік вибіркових, вивчення яких дозволяє здобувачам набути необхідні фахові компетентності.

Здобувачі освітніх програм відзначили актуальність можливості самостійно обирати вибіркові компоненти, що забезпечує їх індивідуальну освітню траєкторію, відповідно до власних освітніх акцентів та уподобань. Було визначено основні напрями наукових досліджень здобувачів, висунуті пропозиції щодо організації науково-дослідницької практики та змісту кваліфікаційної роботи для здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової програми.

Робоча група одноголосно підтримала  пропозицію про введення до складу розробників міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» Марії Медведєвої, як представниці зовнішніх стейкхолдерів та Дар’ї Мороз і Валентини Кравчук, як здобувачок цієї програми.

Усі пропозиції та побажання будуть враховані для удосконалення змісту освітніх компонентів і відображені в оновлених програмах.

Організатори зустрічі, гаранти освітніх програм подякували учасникам за плідну працю та обговорення і побажали успіхів у професійній діяльності для забезпечення високого рівня підготовки майбутніх фахівців.

Опублікований: 01-02-2023
Читайте також:
НУХТ утримує високі позиції за цитуванням у профілях Google Scholar

Розпочалася зимова сесія міжнародних і національних рейтингів університетів за показниками діяльності. Днями Webometrics опублікував нову, 13-ту редакцію свого дочірнього TRANSPARENT RANKING: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles, що ранжує кращі університети світу за цитуванням у профілях Google Scholar. До січневого рейтин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утримує високі позиції за цитуванням у профілях Google Scholar 01 лютого 2022

Marketing promotion policy. Мodern life hacks: найцікавіше від здобувачів кафедри маркетингу

Цього разу зустріч студентського наукового гуртка «Інтелектуал» кафедри маркетингу була особливою – усі свої здобутки юні маркетологи і маркетологині представили англійською мовою. Зустріч виявилась цікавою для здобувачів спеціальностей 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво та торгівля» і 061 «Журналістика» (освітньої програми «Реклама та зв’язки з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Marketing promotion policy. Мodern life hacks: найцікавіше від здобувачів кафедри маркетингу 10 червня 2024

Корисна інформація для вступників: де отримати консультацію

Щорічно Міністерство освіти і науки України у період вступної кампанії організовує роботу гарячої лінії, де фахівці відповідають на питання, що виникають у вступників та їх батьків, консультують з питань вступу та допомагають вирішити проблемні моменти. Цей надзвичайно складний рік не став виключенням, гаряча лінія вже працює. Корисні контакти ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисна інформація для вступників: де отримати консультацію 25 липня 2022

Менеджери персоналу у тренді: працевлаштування працівників з інвалідністю

6 березня здобувачі 2-3 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» разом із викладачками кафедри економіки праці та менеджменту взяли участь у онлайн-вебінарі «Зміни у законодавстві щодо працівників з інвалідністю» від провідної експертки з трудового законодавства «Експертус кадри» Олени Петровської. Спікерка зазначила, що зміни у ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджери персоналу у тренді: працевлаштування працівників з інвалідністю 06 березня 2025