Н У Х Т

Третьокурсники-біотехнологи вчаться працювати в команді

28 жовтня 2019

Третьокурсники-біотехнологи вчаться працювати в команді

Під час стажування у Delft University of Technology (Делфт ТУ, м. Делфт, Нідерланди) професор кафедри біотехнології та мікробіології Віктор Стабніков і доцент Інна Лич ознайомилися з особливостями підготовки майбутніх біотехнологів, серед яких на першому місці стоїть вміння працювати в команді. Таку саму вимогу висувають до наших випускників і роботодавці. Тому за ініціативи молодих викладачів кафедри Лілії Ключки та Дар’ї П’ятецької командна форма навчання була реалізована під час вивчення дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія».

Після місяця знайомства з третьокурсниками та оцінювання їх потенційних організаторських здібностей, підкріплених знаннями, вони були розподілені по командах, до складу яких увійшли по 5-7 студентів із різним рівнем підготовки. Кожну з команд очолив капітан – талановитий організатор і «сильний» студент. Перед капітанами команд було поставлене непросте завдання – організувати роботу ввіреного колективу як єдиного цілого, спрямованого на досягнення максимального кінцевого результату, підкріпленого як високими успіхами в навчанні усіх членів команди, так і  постійною реалізацією мушкетерського девізу «Один за всіх, и всі за одного!».

Командна форма навчання була реалізована на практичних заняттях і під час виконання курсової роботи, і вже дала перші позитивні результати під час проведення першого модульного контролю.

23 жовтня весь «життєвий простір» кафедри біотехнології і мікробіології, у тому числі й кабінет завідувача (лектора дисципліни Тетяни Пирог) був окупований третьокурсниками. Купки-команди, обкладені підручниками, конспектами друкованими і написаними власноруч, не чули і не бачили нічого, крім один одного, і розмовляли між собою своєю особливою «мікробіологічною» мовою. І як же класно для викладачів було бачити на самому модулі ту щиру підтримку і радість, що сповнювала усю команду під час обговорення завдання і після кожної правильної відповіді.

Результати модуля перевершили усі сподівання викладачів! Усі капітани (Женя Гук, Вікторія Зомчак, Влада Лозіна, Павло Погребишний, Валентин Подолянчук, Дар’я Дзуман, Олексій Зведенюк, Ольга Копил, Костянтин Цвєтков, Мирослав Ракс, Юлія Олексюк) спрацювали на відмінно, а члени команд не підвели своїх капітанів. Найвищі результати показала команда, очолювана Владою Лозіною: усі члени команди «потрапили в десятку» (це найвищий бал на модулі), а своєю підтримкою та переживаннями за членів своєї команди студентів-скорочеників вразила Юлія Олексюк.

Викладачі сподіваються, що така організація навчального процесу принесе користь для усіх його учасників, і вже через 2-3 роки на ринок праці «вийдуть» біотехнологи, які будуть не тільки кваліфікованими фахівцями, а й справжніми та першокласними командними гравцями, де б вони не опинилися.

Опублікований: 28-10-2019
Читайте також:
Коло стейкхолдерів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів розширюється

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася зустріч здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» груп ТХ-3-4, ТХ-3-5, ТХ-3-5ск із засновницею та директоркою ТОВ «ХЛІБНИЙ ГУРМАН» Тетяною Приходько та латвійським партнером цього підприємства Нормундсом Бомісом, який є засновн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коло стейкхолдерів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів розширюється 15 травня 2024

Кращі міжнародні практики вивчають здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

Здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із завідувачкою кафедри економічної теорії, д.е.н., професоркою Інною Ситник відвідали вже другий семінар, організований Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) у співпраці з Державним секретаріатом Швейцарії з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі міжнародні практики вивчають здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» 20 березня 2024

Відбулося засідання проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

16 січня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції на виконання розпорядження ректора від 28 грудня 2022 р. № 23 відбулося засідання проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося засідання проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 16 січня 2023

Наукова робота здобувача PhD: отримання наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій

Наші здобувачі освіти продовжують займатися науковими дослідженнями. Зокрема, дослідження здобувача ступеня «доктор філософії» першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології Мирослава Хоньківа присвячені отриманню наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій. На перших етапах своєї наукової роботи дослідник займається ог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова робота здобувача PhD: отримання наночастинок селену з використанням молочнокислих бактерій 15 травня 2023