Н У Х Т

Третьокурсники-біотехнологи вчаться працювати в команді

28 жовтня 2019

Третьокурсники-біотехнологи вчаться працювати в команді

Під час стажування у Delft University of Technology (Делфт ТУ, м. Делфт, Нідерланди) професор кафедри біотехнології та мікробіології Віктор Стабніков і доцент Інна Лич ознайомилися з особливостями підготовки майбутніх біотехнологів, серед яких на першому місці стоїть вміння працювати в команді. Таку саму вимогу висувають до наших випускників і роботодавці. Тому за ініціативи молодих викладачів кафедри Лілії Ключки та Дар’ї П’ятецької командна форма навчання була реалізована під час вивчення дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія».

Після місяця знайомства з третьокурсниками та оцінювання їх потенційних організаторських здібностей, підкріплених знаннями, вони були розподілені по командах, до складу яких увійшли по 5-7 студентів із різним рівнем підготовки. Кожну з команд очолив капітан – талановитий організатор і «сильний» студент. Перед капітанами команд було поставлене непросте завдання – організувати роботу ввіреного колективу як єдиного цілого, спрямованого на досягнення максимального кінцевого результату, підкріпленого як високими успіхами в навчанні усіх членів команди, так і  постійною реалізацією мушкетерського девізу «Один за всіх, и всі за одного!».

Командна форма навчання була реалізована на практичних заняттях і під час виконання курсової роботи, і вже дала перші позитивні результати під час проведення першого модульного контролю.

23 жовтня весь «життєвий простір» кафедри біотехнології і мікробіології, у тому числі й кабінет завідувача (лектора дисципліни Тетяни Пирог) був окупований третьокурсниками. Купки-команди, обкладені підручниками, конспектами друкованими і написаними власноруч, не чули і не бачили нічого, крім один одного, і розмовляли між собою своєю особливою «мікробіологічною» мовою. І як же класно для викладачів було бачити на самому модулі ту щиру підтримку і радість, що сповнювала усю команду під час обговорення завдання і після кожної правильної відповіді.

Результати модуля перевершили усі сподівання викладачів! Усі капітани (Женя Гук, Вікторія Зомчак, Влада Лозіна, Павло Погребишний, Валентин Подолянчук, Дар’я Дзуман, Олексій Зведенюк, Ольга Копил, Костянтин Цвєтков, Мирослав Ракс, Юлія Олексюк) спрацювали на відмінно, а члени команд не підвели своїх капітанів. Найвищі результати показала команда, очолювана Владою Лозіною: усі члени команди «потрапили в десятку» (це найвищий бал на модулі), а своєю підтримкою та переживаннями за членів своєї команди студентів-скорочеників вразила Юлія Олексюк.

Викладачі сподіваються, що така організація навчального процесу принесе користь для усіх його учасників, і вже через 2-3 роки на ринок праці «вийдуть» біотехнологи, які будуть не тільки кваліфікованими фахівцями, а й справжніми та першокласними командними гравцями, де б вони не опинилися.

Опублікований: 28-10-2019
Читайте також:
Профорієнтаційна поїздка Київщиною

Викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Тарас Погорілий і Андрій Слюсенко та здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» Анастасія Ткаченко провели профорієнтаційну роботу серед учнів 10-11 класів Таращанського академічного ліцею «Ерудит» і Таращанського академічного ліцею «Успіх» Таращанської міської ради К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна поїздка Київщиною 29 квітня 2024

Конкурс фахової майстерності

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ у рамках методичної декади циклової комісії «Харчові технології» відбувся конкурс фахової майстерності в номінаціях «Паста» і «Холодні закуски», в якому взяли участь студенти ІІ та ІІІ курсів.Основні завдання конкурсу: стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді, вияв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс фахової майстерності 21 листопада 2018

Міжнародна співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За пропозицією стейкхолдерів і рекомендаціями робочої групи розробників освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» (спеціальності «Харчові технології») до вибіркової частини програми була введена нова освітня компонента – «Йога та медитація у сучасній системі оздоровлення людини». Ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 липня 2025

Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2018 року!

День захисту дипломних робіт! Цього дня чекають всі, а особливо студенти кафедри біотехнології і мікробіології. Адже похизуватись своїми знаннями, здобутими за 4 роки навчання, та ще й перед цілою аудиторією уважних слухачів ой як не легко… Сьогодні найсміливіші студенти 4 курсу можуть зітхнути з полегшенням. Так, вони це зробили! Чи то сонячна пог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2018 року! 12 червня 2018