Н У Х Т

Третьокурсники-біотехнологи вчаться працювати в команді

28 жовтня 2019

Третьокурсники-біотехнологи вчаться працювати в команді

Під час стажування у Delft University of Technology (Делфт ТУ, м. Делфт, Нідерланди) професор кафедри біотехнології та мікробіології Віктор Стабніков і доцент Інна Лич ознайомилися з особливостями підготовки майбутніх біотехнологів, серед яких на першому місці стоїть вміння працювати в команді. Таку саму вимогу висувають до наших випускників і роботодавці. Тому за ініціативи молодих викладачів кафедри Лілії Ключки та Дар’ї П’ятецької командна форма навчання була реалізована під час вивчення дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія».

Після місяця знайомства з третьокурсниками та оцінювання їх потенційних організаторських здібностей, підкріплених знаннями, вони були розподілені по командах, до складу яких увійшли по 5-7 студентів із різним рівнем підготовки. Кожну з команд очолив капітан – талановитий організатор і «сильний» студент. Перед капітанами команд було поставлене непросте завдання – організувати роботу ввіреного колективу як єдиного цілого, спрямованого на досягнення максимального кінцевого результату, підкріпленого як високими успіхами в навчанні усіх членів команди, так і  постійною реалізацією мушкетерського девізу «Один за всіх, и всі за одного!».

Командна форма навчання була реалізована на практичних заняттях і під час виконання курсової роботи, і вже дала перші позитивні результати під час проведення першого модульного контролю.

23 жовтня весь «життєвий простір» кафедри біотехнології і мікробіології, у тому числі й кабінет завідувача (лектора дисципліни Тетяни Пирог) був окупований третьокурсниками. Купки-команди, обкладені підручниками, конспектами друкованими і написаними власноруч, не чули і не бачили нічого, крім один одного, і розмовляли між собою своєю особливою «мікробіологічною» мовою. І як же класно для викладачів було бачити на самому модулі ту щиру підтримку і радість, що сповнювала усю команду під час обговорення завдання і після кожної правильної відповіді.

Результати модуля перевершили усі сподівання викладачів! Усі капітани (Женя Гук, Вікторія Зомчак, Влада Лозіна, Павло Погребишний, Валентин Подолянчук, Дар’я Дзуман, Олексій Зведенюк, Ольга Копил, Костянтин Цвєтков, Мирослав Ракс, Юлія Олексюк) спрацювали на відмінно, а члени команд не підвели своїх капітанів. Найвищі результати показала команда, очолювана Владою Лозіною: усі члени команди «потрапили в десятку» (це найвищий бал на модулі), а своєю підтримкою та переживаннями за членів своєї команди студентів-скорочеників вразила Юлія Олексюк.

Викладачі сподіваються, що така організація навчального процесу принесе користь для усіх його учасників, і вже через 2-3 роки на ринок праці «вийдуть» біотехнологи, які будуть не тільки кваліфікованими фахівцями, а й справжніми та першокласними командними гравцями, де б вони не опинилися.

Опублікований: 28-10-2019
Читайте також:
Майбутніх вступників зацікавили освітньо-професійні програми кафедри економіки і права

З метою здійснення профорієнтаційної роботи та напередодні Дня відкритих дверей НУХТ, що відбудеться 5 жовтня 2019 р., викладачі кафедри економіки і права відвідали школи міста Києва та області. Зокрема, доцент Юлія Труш побувала у гімназії №59 ім. О.М. Бойченка Голосіївського району м. Києва, а доцент Тетяна Басюк – у ЗОШ №1 в м. Боярка. Викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутніх вступників зацікавили освітньо-професійні програми кафедри економіки і права 02 жовтня 2019

Складні питання у доступному викладі: відбулася відкрита лекція на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося відкрите заняття доцентки кафедри Зоряни Романової з дисципліни «Інжиніринг харчових виробництв» для здобувачів 4 курсу, збірної групи ТБ-4-8, 8 ск. Відкрита лекція була присвячена питанням проєктування підприємств бродильної галузі промисловості. Тема заняття згідно з робочою про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Складні питання у доступному викладі: відбулася відкрита лекція на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 26 жовтня 2023

Молоді викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції діляться викладацьким досвідом

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося відкрите лекційне заняття «Характеристика різних видів тіста, їх технологічне призначення» старшого викладача Віри Зуйко з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» для студентів 4-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності 181 «Харчові технології». Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції діляться викладацьким досвідом 02 квітня 2018

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Питання етики є завжди актуальним у будь-якому контексті, а питання наукової етики тим більше з огляду на прагнення України інтегруватись у європейський і світовий освітній та науковий простори. Важливими для України є кроки на шляху до академічної доброчесності. У рамках Всеукраїнського тижня академічної доброчесності 11 жовтня на кафедрі мехатро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 12 жовтня 2022