Н У Х Т

Тренди крафтової випічки на науковому семінарі від фахівчині-практика

19 листопада 2021

Тренди крафтової випічки на науковому семінарі від фахівчині-практика

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся науковий семінар «Крафтова випічка у фокусі нових можливостей для закладів ресторанного господарства» від технологині компанії «Lesaffre Ukraine», кандидатки технічних наук Тетяни Голікової.

Фахівчиня розповіла про діяльність компанії «Lesaffre Ukraine» на вітчизняному і міжнародному ринку, дала визначення крафту і приділила увагу становленню крафтової випічки, крафтовій випічці у фокусі її трендовості, автентичності, стилю їжі «на ходу», інноваційним технологічним розробкам компанії «Lesaffre Ukraine» – інгредієнтам: заварним пастам, сумішам для виготовлення хлібобулочних виробів, хлібопекарським поліпшувачам, дріжджам, стартовим закваскам і рідким напівфабрикатам заквасок, а також представила асортимент хлібобулочних виробів на їхній основі й приклади декорування поверхні та зовнішнього вигляду на світлинах продукції.

Технологиня відомої міжнародної компанії звернула увагу на мерчандайзинг крафтової продукції та її правильне позиціонування на ринку як ключовий компонент успіху серед споживачів.

Активно долучилися науково-педагогічні працівники кафедри до обговорення питань виробництва безглютенових виробів, актуальних вимог до маркування продукції, різновидів заквасок; замінників цукру і нових рецептур виробів.

На онлайн-заході були присутні здобувачі магістерського рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа», які активно цікавилися інноваційними розробками «Lesaffre Ukraine» з точки зору можливості і доцільності їхнього використання у своїй науково-дослідній роботі. Викладачі сподіваються, що магістранти представлять під час захисту кваліфікаційних робіт свої інноваційні розробки для ресторанних підприємств із високотехнологічними рішеннями від компанії-лідера світового ринку, а набуті під час семінару знання сприятимуть їх успішній реалізації.

Наукова дискусія та обмін практичним досвідом відбулися.

Колектив кафедри дуже вдячний Тетяні Голіковій за ґрунтовну доповідь і практичні кейси з виробництва крафтової продукції для закладів ресторанного господарства. Зустріч в онлайні з фахівчинею-практиком була дуже теплою, адже науково-педагогічні працівники кафедри пліч-о-пліч плідно працювали з нею протягом кількох років у кафедральному академічному просторі. 

Опублікований: 19-11-2021
Читайте також:
Профорієнтаційний тандем НУХТ – у Васильківському академічному ліцеї «Успіх»

Профорієнтаційний тандем – гарантка освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Світлана Усатюк і заступниця декана факультету готельно-ресторанного та туристичного б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний тандем НУХТ – у Васильківському академічному ліцеї «Успіх» 15 травня 2024

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі

9 листопада науково-педагогічні працівники університету, зокрема факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій взяли участь у круглому столі «Зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів: тренди та перспективи», ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі практики зі зменшення споживання солі, цукру, насичених і транс-жирів у харчовому раціоні обговорювали наші викладачі 10 листопада 2021

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ розпочинає співпрацю з Міжнародним коледжем індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Болгарія)

16 квітня 2018 року відбулася зустріч керівництва Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ з директором Міжнародного коледжу індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Республіка Болгарія,  м. Варна) Петром Сиротіним. Основною метою зустрічі було питання розвитку міжнародного співробітництва, що передбачає обмін досвідом з органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ розпочинає співпрацю з Міжнародним коледжем індустріалізації та захисту населення від лих і аварій (Болгарія) 16 квітня 2018

Магістрантам НУХТ підкорюються найвищі щаблі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

У 2019/2020 навчальному році Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка був визначений базовим закладом вищої освіти для проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія». На конкурс надійшли 83 студентські наукові роботи з 38 закладів вищої освіти. Наш університет у цьому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантам НУХТ підкорюються найвищі щаблі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 04 травня 2020