Н У Х Т

Технологічний експіріенс від практика: здобувачі дізнаються все про модифіковані та нативні крохмалі

29 жовтня 2024

Технологічний експіріенс від практика: здобувачі дізнаються все про модифіковані та нативні крохмалі

У Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулася гостьова лекція кандидата хімічних наук, менеджера з розвитку бізнесу міжнародної компанії «Ingredion» в країнах Східної Європи Сергія Даценка. Захід був організований завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою спільно з Антоніною Капустян, завідувачкою кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнології Одеського національного технічного університету.

«Ingredion» – компанія, що пройшла багато етапів розвитку і починала свій шлях із виробництва звичайних модифікованих крохмалів. Наразі компанія займає головні позиції з розроблення і випуску інноваційних інгредієнтів для харчової промисловості.

Під час лекції «Модифіковані та нативні функціональні крохмалі в харчових технологіях» Сергій Даценко розповів про теоретичні основи та характеристики різновидів спеціальних крохмалів, що застосовуються як згущувачі та стабілізатори, про властивості сировини для виробництва модифікованого крохмалю.

Фахівець детально пояснив хімізм процесів різних видів модифікації крохмалю. Слухачі дізналися про інновації у сфері розроблення крохмалів «Novation», які застосовуються для виробництва продуктів зі «чистою етикеткою», про крохмалі для безводного застосування тощо. Сергій Даценко наводив багато прикладів застосування модифікованого крохмалю у різних галузях харчової промисловості, постійно звертаючи увагу на впливи параметрів технологічного процесу на властивості крохмальних клейстерів.

Лекцію прослухали здобувачі вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів», здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії», викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Колектив кафедри висловлює вдячність Сергію Даценку за таку змістовну і цікаву лекцію, бажає натхнення та успіхів у роботі і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 29-10-2024
Читайте також:
17-й з 200: НУХТ продовжує утримувати високі позиції у освітніх рейтингах

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence оприлюднив новий академічний рейтинг вищих навчальних закладів України «ТОП-200 Україна 2019», складений за методикою, доповненою та вдосконаленою протягом 2006-2019 років. Висока якість фундаментальної підготовк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

17-й з 200: НУХТ продовжує утримувати високі позиції у освітніх рейтингах 02 липня 2019

Зустріч завідувача Підготовчого відділення НУХТ зі школярами у Національній бібліотеці України для дітей

Напередодні травневих свят Національна бібліотека України для дітей запросила завідувача Підготовчого відділення Валентину Кудіну на зустріч зі школярами 9-10-х класів. Перед початком зустрічі методист бібліотеки провела екскурсію та розповіла про те, що Національна бібліотека України для дітей - головна дитяча книгозбірня України. Вона є націонал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч завідувача Підготовчого відділення НУХТ зі школярами у Національній бібліотеці України для дітей 10 травня 2018

Збереженням науки під час війни опікується наша колега

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва разом із командою науково-популярного медіа «Куншт» та українськими науковцями взяла участь у презентації платформи Science at risk, завдяки якій популяризуватимуть експертизу українських вчених, знаходитимуть міжнародні партнерства і розповідатимуть історії науковців під час вій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збереженням науки під час війни опікується наша колега 24 квітня 2023

Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо

Журналісти Громадського радіо поговорили з хімікинею-технологинею Юлією Гагаріною, випускницею нашої кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Під час зустрічі йшлося про культуру споживання косметики у пострадянському просторі та на заході, хімію в побуті і тестування на тваринах, про те, як працює вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо 07 квітня 2020