Н У Х Т

Технологічний експіріенс від практика: здобувачі дізнаються все про модифіковані та нативні крохмалі

29 жовтня 2024

Технологічний експіріенс від практика: здобувачі дізнаються все про модифіковані та нативні крохмалі

У Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулася гостьова лекція кандидата хімічних наук, менеджера з розвитку бізнесу міжнародної компанії «Ingredion» в країнах Східної Європи Сергія Даценка. Захід був організований завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою спільно з Антоніною Капустян, завідувачкою кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнології Одеського національного технічного університету.

«Ingredion» – компанія, що пройшла багато етапів розвитку і починала свій шлях із виробництва звичайних модифікованих крохмалів. Наразі компанія займає головні позиції з розроблення і випуску інноваційних інгредієнтів для харчової промисловості.

Під час лекції «Модифіковані та нативні функціональні крохмалі в харчових технологіях» Сергій Даценко розповів про теоретичні основи та характеристики різновидів спеціальних крохмалів, що застосовуються як згущувачі та стабілізатори, про властивості сировини для виробництва модифікованого крохмалю.

Фахівець детально пояснив хімізм процесів різних видів модифікації крохмалю. Слухачі дізналися про інновації у сфері розроблення крохмалів «Novation», які застосовуються для виробництва продуктів зі «чистою етикеткою», про крохмалі для безводного застосування тощо. Сергій Даценко наводив багато прикладів застосування модифікованого крохмалю у різних галузях харчової промисловості, постійно звертаючи увагу на впливи параметрів технологічного процесу на властивості крохмальних клейстерів.

Лекцію прослухали здобувачі вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» освітнього ступеня «магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів», здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії», викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Колектив кафедри висловлює вдячність Сергію Даценку за таку змістовну і цікаву лекцію, бажає натхнення та успіхів у роботі і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 29-10-2024
Читайте також:
Молоді науковці НУХТ отримають премію Київського міського голови за особливі досягнення у розбудові столиці

Присуджено премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста героя Києва у 2024 році. Відповідне розпорядження підписав мер Києва Віталій Кличко. Цьогоріч було відзначено 48 молодих і талановитих кандидатів на присудження премії, з них 19 – у номінації «За наукові досягнення». І серед них зразу тро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці НУХТ отримають премію Київського міського голови за особливі досягнення у розбудові столиці 08 травня 2024

Лекція для здобувачів кафедри обліку і аудиту від фахівчинь компанії ТОВ «МАСТЕР: СТРІМ»

16 вересня 2024 року на кафедрі обліку і аудиту відбулася зустріч із менеджерками з розвитку партнерської мережі компанії ТОВ «МАСТЕР: СТРІМ» Ольгою Бондар і Вікторією Вембер, що представили програмний продукт «MASTER: Бухгалтерія», розробником якого є українська компанія «IT-Intrprice». Гостьова лекція «Організація обліку в автоматизованому серед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція для здобувачів кафедри обліку і аудиту від фахівчинь компанії ТОВ «МАСТЕР: СТРІМ» 17 вересня 2024

Другокурсники відкрили для себе Франкофонію

20 березня увесь франкомовний світ відзначає Міжнародний день Франкофонії. Що ж таке франкофонія? З лінгвістичної точки зору є дві лексеми – Франкофонія (з великої літери) і франкофонія (з маленької літери), які, відповідно, означають дещо різні поняття. Термін «Франкофонія» (з великої літери) означає сукупність УРЯДІВ, країн і офіційних інстанцій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники відкрили для себе Франкофонію 21 березня 2025

Єднаємо сили у пошуку ефективних способів отримання енергії

26 і 27 травня 2022 року здобувачі освіти і викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту прослухали цикл лекцій у рамках проєкту «Єднаємо сили у пошуку ефективних способів отримання енергії: аспекти наукові та освітні», що реалізується за підтримки «Польсько-Американського Фонду Свободи». Лекції прочитав професор Вищої школи охорони пра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Єднаємо сили у пошуку ефективних способів отримання енергії 30 травня 2022