Викладачі університету не втрачають жодної нагоди поділитися родзинками фаху зі здобувачами освіти нашого навчально-наукового комплексу.
Про різноманіття природних харчових барвників і джерел їх отримання, а також світові тенденції переходу до натуральних барвників, що отримують з рослинних і тваринних джерел, дізналися днями здобувачі освіти відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж технологій та бізнесу НУХТ» від доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій під час гостьової лекції «Природні харчові барвники».
Лекторка розповіла слухачам про деякі аспекти та історичні факти з історії виникнення та технології застосування природних харчових барвників, які людство використовує ще з прадавніх часів. Палітра сучасних природних барвників вражає, вони мають безліч неймовірних кольорів і товарних форм. Викладачка детально висвітлила класифікацію, фізико-хімічні властивості природних барвників, їх безпечність і залежність їх якості від сировини, зовнішніх факторів та параметрів технологічних процесів.
Слухачі розширили свої знання з технології отримання та застосування природних барвників, дізналися про різноманітність сировини, що використовується, сучасні тенденції та перспективи застосування барвників у різних галузях.
Лекторка скористалася нагодою й познайомила студентів коледжу з багатопрофільністю спеціальностей університету та особливостями вступу, акцентувала увагу на важливості продовження навчання в складні часи для нашої держави.
Наприкінці і студенти, і викладачі ставили запитання лекторці, на які вона охоче відповіла.