Н У Х Т

Світ природних харчових барвників: від історії до сучасних тенденцій

14 березня 2025

Світ природних харчових барвників: від історії до сучасних тенденцій

Викладачі університету не втрачають жодної нагоди поділитися родзинками фаху зі здобувачами освіти нашого навчально-наукового комплексу.

Про різноманіття природних харчових барвників і джерел їх отримання, а також світові тенденції переходу до натуральних барвників, що отримують з рослинних і тваринних джерел, дізналися днями здобувачі освіти відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж технологій та бізнесу НУХТ» від доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій під час гостьової лекції «Природні харчові барвники».

Лекторка розповіла слухачам про деякі аспекти та історичні факти з історії виникнення та технології застосування природних харчових барвників, які людство використовує ще з прадавніх часів. Палітра сучасних природних барвників вражає, вони мають безліч неймовірних кольорів і товарних форм. Викладачка детально висвітлила класифікацію, фізико-хімічні властивості природних барвників, їх безпечність і залежність їх якості від сировини, зовнішніх факторів та параметрів технологічних процесів.

Слухачі розширили свої знання з технології отримання та застосування природних барвників, дізналися про різноманітність сировини, що використовується, сучасні тенденції та перспективи застосування барвників у різних галузях.

Лекторка скористалася нагодою й познайомила студентів коледжу з багатопрофільністю спеціальностей університету та особливостями вступу, акцентувала увагу на важливості продовження навчання в складні часи для нашої держави.

Наприкінці і студенти, і викладачі ставили запитання лекторці, на які вона охоче відповіла.

Опублікований: 14-03-2025
Читайте також:
Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасники Міжнародного дня йоги

З 21 по 23 червня в Києві за підтримки Посольства Індії в Україні проводяться заходи з нагоди святкування Міжнародного дня йоги. Цьогорічне свято – ювілейне, оскільки 21 червня було одностайно оголошено Міжнародним днем йоги усіма країнами-учасницями ООН у 2014 році. Організатори пропонують насичену та цікаву програму – від занять йогою для новачк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасники Міжнародного дня йоги 21 червня 2024

Блискучі захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

14 червня в оnline-форматі на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Василь Пасічний. До складу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучі захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 14 червня 2024

У дванадцяте зібралися науковці для обговорення підвищення ефективності діяльності підприємств

22-23 листопада 2023 року в університеті відбулася XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК», яку дванадцятий рік поспіль організовує кафедра економіки і права Навчально-наукового інституту економіки і управління. Пленарне засідання відкрив проректор з науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У дванадцяте зібралися науковці для обговорення підвищення ефективності діяльності підприємств 23 листопада 2023

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали лекцію від власника крафтової компанії з виробництва копчених м’ясних продуктів «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія, який ще й є засновником Асоціації крафтових виробників, невеликого співтовариства фермерів, пекарів, кондитерів, виробників сиру й іншого фуд-крафта. Зустріч ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові технології для закладів ресторанного господарства – студентам від виробничника 19 грудня 2018