Н У Х Т

Світ природних харчових барвників: від історії до сучасних тенденцій

14 березня 2025

Світ природних харчових барвників: від історії до сучасних тенденцій

Викладачі університету не втрачають жодної нагоди поділитися родзинками фаху зі здобувачами освіти нашого навчально-наукового комплексу.

Про різноманіття природних харчових барвників і джерел їх отримання, а також світові тенденції переходу до натуральних барвників, що отримують з рослинних і тваринних джерел, дізналися днями здобувачі освіти відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж технологій та бізнесу НУХТ» від доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олени Подобій під час гостьової лекції «Природні харчові барвники».

Лекторка розповіла слухачам про деякі аспекти та історичні факти з історії виникнення та технології застосування природних харчових барвників, які людство використовує ще з прадавніх часів. Палітра сучасних природних барвників вражає, вони мають безліч неймовірних кольорів і товарних форм. Викладачка детально висвітлила класифікацію, фізико-хімічні властивості природних барвників, їх безпечність і залежність їх якості від сировини, зовнішніх факторів та параметрів технологічних процесів.

Слухачі розширили свої знання з технології отримання та застосування природних барвників, дізналися про різноманітність сировини, що використовується, сучасні тенденції та перспективи застосування барвників у різних галузях.

Лекторка скористалася нагодою й познайомила студентів коледжу з багатопрофільністю спеціальностей університету та особливостями вступу, акцентувала увагу на важливості продовження навчання в складні часи для нашої держави.

Наприкінці і студенти, і викладачі ставили запитання лекторці, на які вона охоче відповіла.

Опублікований: 14-03-2025
Читайте також:
Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У всьому світі Міжнародний день пива відзначається у першу п’ятницю серпня. Cвяткування Дня пива розпочалося у 2007 році у м. Санта-Круз (штат Каліфорнія, США) за ініціативи власника бару Джессі Авшаломова. Міжнародний день пива – чудовий привід, щоб насолодитися найпопулярнішим у світі алкогольним напоєм. Це дійсно глобальне свято, яке відзначают...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 серпня 2021

Досвід міжнародного експерта – нашим четвертокурсникам

Четвертокурсники спеціальності 242 «Туризм і рекреація» у межах вивчення дисципліни «Бізнес-планування стартапів в туризмі» пройшли онлайн-курс «Франдрейзинг». На курсі студенти дізналися, як знайти фінансових донорів для культурних ініціатив і налагодити з ними стійкі довгострокові відносини. Курс викладає керівник Програми ЄС і Східного партнер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід міжнародного експерта – нашим четвертокурсникам 02 травня 2025

Наші викладачі й здобувачі освіти показали німецьким гостям Київ і Україну

Професори Берлінського університету прикладних наук Stefan Junge та Martina Junge завершили свій візит на кафедру машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. Програма знайомства з нашим університетом була насиченою – робочі дискусії, обмін ідеями, а ще на гостей чекали зустрічі з виробничниками. Разом із викладачами й здобувачами освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі й здобувачі освіти показали німецьким гостям Київ і Україну 28 липня 2021

Викладачі університету відвідали потужне інноваційне молочне підприємство

Хоча літо у навчальних закладах – пора канікул і відпусток, наші викладачі завжди готові до активного спілкування з виробничниками. Адже бути в курсі всіх новацій, знайомитися з новими технологіями й обладнаннями, умовами виробництва й параметрами дотримання якості харчової продукції, а ще організовувати проходження нашими студентами практик і спри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету відвідали потужне інноваційне молочне підприємство 30 липня 2018