Н У Х Т

Технічні аспекти стандартів у посібниках наших викладачів

15 квітня 2020

Технічні аспекти стандартів у посібниках наших викладачів

Викладачі кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена, Олег Клименко і Роман Міркевич підготували посібники, які розкривають технічні аспекти стандартів інтегрування систем керування.

У посібнику «Принципи функціонування систем керування основним виробництвом через призму стандарту IEC-62264» стандарт IEC-62264 «Інтегрування систем керування підприємством і виробництвом» використовується як основа для розуміння функціонування систем класу MOM. Як приклад наводиться навчальний проєкт автоматизації виробничих процесів вироблення молочної продукції. Посібник буде корисним як спеціалістам-розробникам (з автоматизації, IT), так і фахівцям із експлуатації на виробництві.

«Практичні рекомендації до реалізації елементів стандарту IEC 61512 в програмному забезпеченні систем керування» на реальних прикладах демонструє способи реалізації елементів стандарту IEC 61512 «Керування порційним виробництвом». Посібник може бути корисним спеціалістам із автоматизації, які займаються розробленням прикладного програмного забезпечення для ПЛК і SCADA/HMI великої та середньої алгоритмічної складності.

Посібники розроблені в рамках проекту aCampus, метою якого є покращення обізнаності та прискорення виводу п’яти міжнародних стандартів промислової автоматизації та ІТ на український ринок, і доступні за посиланням.

Опублікований: 15-04-2020
Читайте також:
Натуральні барвники для напоїв: викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дізнаються усі тонкощі

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції взяли участь у вебінарі «Барвники для втамування спраги: натуральні барвники для пива та напоїв із низьким вмістом алкоголю» («Thirst Quenching Colors: Natural Colors for Beer & Low-ABV Beverages») від Beverage Industry. Спікери вебінару – фахівці із розроблення барвників і харчо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Натуральні барвники для напоїв: викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції дізнаються усі тонкощі 12 жовтня 2023

Впевнено у майбутнє з новими поколіннями студентів

9 жовтня у Сумському фаховому коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей для майбутніх вступників та їх батьків. У ході заходу викладачі розповідали про спеціальності та освітні програми, матеріально-технічне забезпечення підготовки фахівців, студентське життя та дозвілля, яке допомагає розвивати особистість і створювати міцні дружні стосунки. С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнено у майбутнє з новими поколіннями студентів 11 жовтня 2021

Університет приймає ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності  «Туризм»

15 травня 2018 року в університеті розпочався другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 242 «Туризм» для студентів, що здобувають  освітні ступені «бакалавр» і «магістр». Учасників олімпіади, їх наукових керівників і членів журі тепло привітала проректор університету з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет приймає ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм» 15 травня 2018

Англійською мовою на різні теми спілкуються здобувачі з викладачами кафедри іноземних мов професійного спрямування

Протягом лютого здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Інною Форостюк вчилися розмовляти англійською мовою на різні теми, які вибирали з відомого ресурсу TED: Ideas Worth Spreading. Когось зацікавили екологічні теми, і вони шукали  відповідь на питання «Чому не можна покрит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англійською мовою на різні теми спілкуються здобувачі з викладачами кафедри іноземних мов професійного спрямування 23 лютого 2022