Н У Х Т

Технічні аспекти стандартів у посібниках наших викладачів

15 квітня 2020

Технічні аспекти стандартів у посібниках наших викладачів

Викладачі кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Олександр Пупена, Олег Клименко і Роман Міркевич підготували посібники, які розкривають технічні аспекти стандартів інтегрування систем керування.

У посібнику «Принципи функціонування систем керування основним виробництвом через призму стандарту IEC-62264» стандарт IEC-62264 «Інтегрування систем керування підприємством і виробництвом» використовується як основа для розуміння функціонування систем класу MOM. Як приклад наводиться навчальний проєкт автоматизації виробничих процесів вироблення молочної продукції. Посібник буде корисним як спеціалістам-розробникам (з автоматизації, IT), так і фахівцям із експлуатації на виробництві.

«Практичні рекомендації до реалізації елементів стандарту IEC 61512 в програмному забезпеченні систем керування» на реальних прикладах демонструє способи реалізації елементів стандарту IEC 61512 «Керування порційним виробництвом». Посібник може бути корисним спеціалістам із автоматизації, які займаються розробленням прикладного програмного забезпечення для ПЛК і SCADA/HMI великої та середньої алгоритмічної складності.

Посібники розроблені в рамках проекту aCampus, метою якого є покращення обізнаності та прискорення виводу п’яти міжнародних стандартів промислової автоматизації та ІТ на український ринок, і доступні за посиланням.

Опублікований: 15-04-2020
Читайте також:
Професійно й креативно вирішують проблеми функціонування суб’єктів туристичного ринку випускники-бакалаври

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу завершилися захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів напряму підготовки 6.140103 «Туризм». Екзаменаційну комісію очолила завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н, доцент Дарія Басюк. До складу комісії також увійшли: к.е.н. Наталія Погуда, к.ф-м..н Тетяна Примак, к.г.н. Людмила Мельни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійно й креативно вирішують проблеми функціонування суб’єктів туристичного ринку випускники-бакалаври 21 червня 2018

Алгоритм дій вступників, що потрапляють під весняний призов цього року

Серед питань, що турбують вступників на вищі рівні освіти, одне з чільних місць займає процедура весняного призову цього року, який був відтермінований через карантин. Зазвичай, ті, хто завершував навчання в поточному навчальному році не потрапляли під весняний призов, а якщо продовжували навчання (вступали на вищі рівні освіти), то не потрапляли ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Алгоритм дій вступників, що потрапляють під весняний призов цього року 04 серпня 2020

Свої інноваційні технології представили бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів на Всеукраїнській науково-практичній конференції у Харкові

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів Артур Михалевич (науковий керівник – доцент Алла Тимчук) і Валерія Скуйбіда (науковий керівник – Олена Онопрійчук) виступили з доповідями на Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої інноваційні технології представили бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів на Всеукраїнській науково-практичній конференції у Харкові 04 квітня 2019

Думка стейкхолдерів і здобувачів – важлива складова локального моніторингу освітньо-професійних програм

З метою проведення локального моніторингу освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» другого (магістерського) рівня вищої освіти, відбулася зустріч гарантки програми, доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик з учасниками робочої групи, здобувачами в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Думка стейкхолдерів і здобувачів – важлива складова локального моніторингу освітньо-професійних програм 31 січня 2023