Н У Х Т

Термодинаміка розчинів на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

23 листопада 2023

Термодинаміка розчинів на відкритій лекції доцента кафедри харчової хімії

Доцент кафедри харчової хімії Михайло Овчаров 22 листопада 2023 року провів відкрите лекційне заняття з дисципліни «Фізична хімія» для здобувачів другого курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 161 «Хімічні технології». Тема лекції – «Термодинаміка розчинів».

Змістовна мультимедійна презентація ознайомила слухачів із основними поняттями термодинаміки розчинів: вибором кількості змінних для повного опису таких систем і належної візуалізації у координатній площині «G» (середньомольна енергія Гіббса) - х (мольні долі компонентів)». Із використанням закону Рауля та закону Генрі виведені рівняння хімічних потенціалів для компонента у ідеальному та неідеальному розчинах, введено поняття термодинамічної активності.

Слід зазначити, що викладач має великий науковий досвід експериментальних досліджень. Тому весь теоретичний матеріал ґрунтовно пояснювався з точки  зору практичного застосування в роботі майбутнього хіміка-технолога.

Матеріал було викладено логічно, послідовно, методично вивірено, що дозволяло здобувачам ретельно конспектувати.

Час лекції сплинув непомітно. Колеги і молоді слухачі із захопленням ділилися позитивними враженнями. Бажаємо пану Михайлу нових наукових успіхів!

Опублікований: 23-11-2023
Читайте також:
За лаштунками івенту

Наші викладачі не втрачають жодної можливості підвищити свою кваліфікацію, дізнатися щось нове чи здобути практичні навички. Так, доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва другий рік поспіль долучається в ролі адміністратора до організації та проведення щорічної національної премії «Обрані країною». Цьогоріч захід, що об...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За лаштунками івенту 08 липня 2025

Усе про прянощі в аюрведичній дієтології на гостьовій лекції

Лікарка-дієтологиня, спеціалістка з аюрведичної медицини та дієтології Центру здоров’я «Аюрведа-192» Анна Осипенко в межах навчальних дисциплін «Технології аюрведичної харчової продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» прочитала лекцію для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про прянощі в аюрведичній дієтології на гостьовій лекції 22 грудня 2022

Зустріч для діалогу та розвитку

Доцентки кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксана Топчій та Ольга Чернюшок на запрошення ТОВ «Фудреформ» взяли участь у зустрічі «Глибока переробка: практики, ідеї, партнерства». Ця важлива подія, присвячена розвитку глибокого перероблення агропродукції в Україні, об’єднала експертів, представників бізнесу, індустрії та державного секто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч для діалогу та розвитку 30 травня 2025

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з іноземних мов

26 лютого 2018 року кафедра іноземних мов професійного спрямування провела І етап Всеукраїнської олімпіади з іноземних мов. Проведення такої олімпіади вже стало доброю традицією для колективу кафедри, адже дає змогу виявити найсильніших студентів та заохочувати інших до вивчення іноземних мов. До участі у предметних олімпіадах активно долучилися я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся І етап Всеукраїнської олімпіади з іноземних мов 27 лютого 2018