Н У Х Т

Усі етапи біотехнологічного виробництва в компанії «BioNorma»

04 лютого 2021

Усі етапи біотехнологічного виробництва в компанії «BioNorma»

Кожного року студенти 4 курсу кафедри біотехнології і мікробіології проходять технологічну та переддипломну практику на різних підприємствах фармацевтичної, біотехнологічної і харчової галузей промисловості.

Цієї зими Марина Качківська, Костянтин Цвєтков і Вадим Мурка відправилися на біотехнологічне виробництво, що належить компанії «BioNorma», працівники якого тепло прийняли здобувачів-біотехнологів і відразу показали усі закуточки виробничої і адміністративної зон.

«BioNorma» – компанія, що займається розробленням нових і вдосконаленням старих технологій різноманітних продуктів, основою яких є мікроорганізми. Наразі біопрепарати необхідні усім представникам аграрної сфери – від звичайного фермера, який захотів вирощувати на своїй ділянці різноманітні культури, до потужного сільськогосподарського підприємця, що має гектари землі. До складу компанії, крім біотехнологічного виробництва, входить приватний Інститут агробіології, що займається розробками в галузях агрономії, біотехнології, мікробіології і екології.

Потрапивши вперше на виробництво, наші практиканти були приємно здивовані новиною про те, що попри карантинні обмеження, які, на жаль, блокують багато можливостей для студентів-біотехнологів проявити себе і свої знання на практиці, вони братимуть участь безпосередньо у самому технологічному процесі на рівних з іншими працівниками компанії. У компанії «BioNorma» здобувачі зустріли випускницю кафедри – Ярославу Гавриленко, яка закінчила навчання у бакалавраті і зараз заочно навчається у магістратурі НУХТ за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». Ярослава займається підготовкою посівного матеріалу для етапу виробничого біосинтезу. Згодом студенти вже повністю освоїлися на виробництві і могли працювати максимально продуктивно на кожному етапі технологічного процесу разом із нею.

Як зауважують самі практиканти, важливим фактором, що посприяв такій швидкій адаптації на біотехнологічному виробництві, стало їх навчання на факультеті біотехнології та екологічного контролю за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» і, зокрема великі зусилля викладачів кафедри біотехнології і мікробіології, які з року в рік усіма доступними способами передавали свої знання їм. Адже той досвід, що вони здобули впродовж багатьох років є безцінним. Здобувачі і самі впевнилися в цьому, потрапивши на виробництво, де вже всі етапи технологічного процесу – приготування та стерилізація компонентів поживного середовища, етапи отримання посівного матеріалу, особливості виробничого біосинтезу, упаковка готової продукції – були їм відомі завдяки викладачам, що завжди навчають, підтримують і допомагають.

Студенти щиро вдячні усім співробітникам компанії «BioNorma» за теплий прийом, душевні розмови і безцінний досвід, який залишиться на все життя, а також своєму рідному факультету та викладачам, які ніколи не кидають своїх і завжди підставляють своє плече, коли це необхідно. 

Опублікований: 04-02-2021
Читайте також:
Гурток «Інтелектуал» кафедри маркетингу працює над власним брендом

Щоб здобути популярність будь-який суб’єкт маркетингу працює над власним брендом. То чому б студентському гуртку кафедри маркетингу не мати свого фірмового блоку? Ще кілька років тому здобувачі разом із викладачами попрацювали із неймінгом, і у гуртка з’явилось ім’я «Інтелектуал». А нещодавно маркетологи-інтелектуали почали роботу над створенням ло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гурток «Інтелектуал» кафедри маркетингу працює над власним брендом 28 листопада 2022

Чоловіча збірна університету з футзалу продовжила серію переможних матчів

5 березня наші футзалісти приймали суперників із КНУ ім. Т. Шевченка, в рамках 12 туру Вищої футзальної ліги столиці серед студентських команд ВНЗ. З перших хвилин матчу вони продемонстрували свої наміри здобути в цій грі максимум очок. Вже на третій хвилині рахунок відкрив кращий, на даний момент, бомбардир чемпіонату Руслан Савенко. П’ять хвилин ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чоловіча збірна університету з футзалу продовжила серію переможних матчів 12 березня 2018

Молоді науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захисту дисертаційних досліджень

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Використання високобілкової рослинної сировини у хлібобулочних виробах спеціального дієтичного споживання» аспірантки Людмили Черниш. Науковий керівник – докторант кафедри Валерій Махинько. Автором запропоновано використовувати комплекс в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захисту дисертаційних досліджень 22 лютого 2017

Відкрита лекція на кафедрі технології цукру і підготовки води

18 березня 2024 року відбулася відкрита лекція к.т.н., доцентки кафедри технології цукру і підготовки води Світлани Шульги з дисципліни «Харчові технології. Модуль 7. Технології цукру та полісахаридів» для здобувачів другого курсу спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція на кафедрі технології цукру і підготовки води 18 березня 2024