Н У Х Т

Те, чого не знаєш про сучасну практику на «Дарниці»

16 лютого 2021

Те, чого не знаєш про сучасну практику на «Дарниці»

Обов’язковою складовою навчального плану в нашому університеті є проходження технологічної практики студентами 4 курсу. Відпрацювання практики відбувається на різних підприємствах. Здобувачі кафедри біотехнології та мікробіології Вікторія Зомчак, Олександра Максимець, Євген Гук, Ірина Ковшар, Катерина Свірська, Олександр Жолобко та Валентин Подолянчук потрапили на одне з найпотужніших фармацевтичних підприємств – ПрАТ «Дарниця». Компанія є одним з лідерів фармацевтичної промисловості нашої країни, а за потужністю входить до трійки чільних підприємств галузі.

На виробництві здобувачів зустріла відповідальна за проведення практики для студентів ЗВО Ольга Лаврик. Фахівчиня розпочала знайомство у коворкінгу підприємства, чим задала серйозний тон зустрічі. Після інструктажу з техніки безпеки, вона розповіла про структуру самої «Дарниці». Через карантинні обмеження знайомилися з підприємством у онлайн-форматі – побачили виробничі цехи, лабораторії та інші допоміжні приміщення, познайомилися з персоналом, а також дізналися лайфхаки щодо створення успішної кар’єри на фармацевтичному заводі.

Дотримуючись усіх санітарно-гігієнічних норм здобувачі побували у ампульному цеху, де детально ознайомилися з технологічно-промисловими регламентами різних ін’єкційних розчинів, дізналися багато цікавого про практичний бік виробництва. Зокрема, про те, що на фармацевтичній фірмі «Дарниця» є власна артезіанська свердловина! Саме її вода використовується у виробництві лікарських засобів. Також на території підприємства знаходиться єдиний в Україні повністю автоматизований склад; така технологія дозволяє майже повністю виключити можливість помилки при експорті продукції, а це, в свою чергу, позитивно впливає на репутацію компанії.

На даному етапі здобувачам знадобилися усі накопиченні знання, отримані протягом чотирьох років навчання.

Вони були приємно здивовані злагодженістю роботи, ввічливим та охайним персоналом, який представляв свою компанію на найвищому рівні. Також, сподобався логістичний комплекс підприємства, представлений різноманітним устаткуванням іноземних і вітчизняних виробників. Здобувачі пересвідчилися, що колектив «Дарниці» має стійку соціальну позицію. Зменшення впливу на екологію фармацевтична компанія досягає шляхом відповідального виробництва. Наприклад, завдяки програмі сортування відходів, на перероблення передають більшу їх кількість, а обсяги спожитого природного газу та води з кожним роком скорочуються. Допомагає «Дарниця» і в освіті: підтримує різні стипендіальні програми та проєкти, виділяє окремі кошти для дослідження різноманітних актуальних суспільних питань.

Окремої поваги заслуговує те, що зважаючи на реалії сьогодення, підприємство підтримує лікарів і пацієнтів у кризовій ситуації: закуповує апарати штучної вентиляції легень, експрес-аналізатори для виявлення COVID-19 та тисячі захисних масок.

Наші здобувачі вдячні фармацевтичній компанії «Дарниця» за лояльний підхід до студентів-практикантів та відповільність у своїй роботі, яку, дійсно, виконують висококваліфіковані спеціалісти – фахівці своєї справи. Окремо вони висловлюють подяку своїй керівниці практики від підприємства Ользі Лаврик за доскональне ознайомлення з компанією та оперативні відповіді на всі запитання. 

Опублікований: 16-02-2021
Читайте також:
Як працюють впроваджені системи управління якістю і безпечністю на виробництві побачили студенти

Нещодавно студенти другого курсу разом із доцентом кафедри експертизи харчових продуктів Вікторією Кійко побували на підприємстві однієї з провідних агропромислових компаній України – ПАТ «Миронівській птахофабриці». ПАТ «Миронівський хлібопродукт» – абсолютний лідер українського ринку виробництва курятини, а також – найбільший експортер м'яса пти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як працюють впроваджені системи управління якістю і безпечністю на виробництві побачили студенти 29 жовтня 2018

Місячник екологічного виховання та благоустрою у Вінницькому  коледжі НУХТ

Традиційно навесні  у Вінницькому  коледжі НУХТ проводиться місячник екологічного виховання та благоустрою з метою формування екологічної культури підростаючого покоління і гуманного ставлення до довкілля. У рамках місячника студенти І-ІІ курсів були залучені до участі в акції «За чисте довкілля», благоустрою подвір’я  коледжу та прилеглих територ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Місячник екологічного виховання та благоустрою у Вінницькому коледжі НУХТ 25 травня 2018

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасники Міжнародного дня йоги

З 21 по 23 червня в Києві за підтримки Посольства Індії в Україні проводяться заходи з нагоди святкування Міжнародного дня йоги. Цьогорічне свято – ювілейне, оскільки 21 червня було одностайно оголошено Міжнародним днем йоги усіма країнами-учасницями ООН у 2014 році. Організатори пропонують насичену та цікаву програму – від занять йогою для новачк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасники Міжнародного дня йоги 21 червня 2024