27 листопада 2024 року на кафедру технології консервування з гостьовою лекцією «Сучасні аспекти перероблення горіхів» завітала головна технологиня ПрАТ «Укроптбакалія» Таїсія Колеснікова.
Здобувачі освіти дізналися про актуальні технології перероблення ліщини, мигдалю та арахісу, зокрема про їх первинне та вторинне оброблення. Лекторка детально розповіла про процеси збору, первинного очищення, калібрування, фумігації, сушіння, вторинного очищення та обсмажування, навела особливості різних технологій, обладнання.
Крім того, обговорили проблему забруднення горіхів шкідниками хлібних запасів і мікотоксинами та способи боротьби з ними.
Колектив кафедри технології консервування вдячний пані Таїсії за постійну участь у підвищенні кваліфікації здобувачів освіти.